Meggan Watterson: Odhalení

Meggan Watterson: Odhalení

Tisk

knih 200Odhalení Sedmi posvátných závojů ženské duše je jako jemný bílý čaj s mnoha léčivými účinky pro každou ženu. Zdánlivě něžný a křehký, ale ve skutečnosti nesmírně silný – takový je text této dámy, Meggan Wattersonové. Vydala se ryze ženskou cestou. Ano… vystudovala teologii, ale nejala se ji naučenou praktikovat v praxi, sbalila si pár švestek a šla si všechno ověřit pěkně do praxe. V knize se velmi zajímavě mísí její vlastní putování po světě, na místa, která jsou zasvěcena jednotlivým ženským bohyním, mnoha aspektům náboženství, která jsou konvenčním učebnicím skryta… a mají ženskou energii… a mísí se s jejími vlastními zážitky z meditací, z duchovního ponoření se do hloubky své duše.

 

Tam najdeme spoustu společných radostí i krutých bolestí na nejintimnějších místech ženského srdce. S potěšením i údivem jsem zjistila, že autorka je naprosto obyčejná žena, která si prošla naprosto obyčejným životem, a že její bolesti jsou často shodné jako ty moje.  Při čtení této knihy jsem se úplně kochala tím, jak moje duše tu a tam reagovala klidem a pocitem důvěrnosti k ženě, která tuto knihu psala. Docházelo mi s každým řádkem, s jakým nadšením a otevřením své duše celou knihu psala.

Extrémní cesta pro poznání vlastní síly

Pravdou je, že knihu může mnoho čtenářů odsoudit pro její extrémičnost. Autorka si dělá oltáříčky, medituje, putuje po posvátných místech a věnuje se pouze své vlastní duši.  Na druhou stranu tento názorný příklad ukazuje všem ženám jejich skrytou sílu.  Autorka prošla cestu, kterou vnitřně každý z nás může cítit, a vyvodila ze své cesty závěry, které plně souzní s tím, co i obyčejná žena připoutaná k běžnému životu cítí.  Pokud procítěně přečteme Odhalení, objeví se nám opravdu těch sedm posvátných závojů naší duše a může to být skvělá a jedinečná terapie pro lidskou duši.
Meggan Watterson velmi zvláštně poskládala příběh, propletla dějovou linii s tou emoční tak důkladně, že se chvílemi ztrácíte a je to tonutí vskutku příjemné a očišťující… Přivítala jsem tuto knihu v době, kdy jsem celkem vyrovnaná hledala sama sebe. Odhalení mi sedlo dokonale.

knih 1


Ovšem nejkrásnější z celé knihy je poslední kapitola, která shrnuje pocity, které ve vás kniha zanechala…

„ Chci, abyste uměly po libosti dopřávat lásku samy sobě, a to spontánně, v okamžicích všedního života, kdy to pro vás bude nezbytné. Chci, abyste se uměly spojit s láskou obsaženou ve své duši, ať jste, kde jste – třeba když skládáte prádlo, cestujete do práce nebo měníte dítěti plínku. Takhle budete vědět, že k tomu, aby se vám dostalo lásky, nemusíte být nikým jiným, než jste, a že si pro ni nemusíte nikam chodit. (Nikam kromě svého nitra.)
Chci, abyste uměly být statečné – abyste měly odvahu odpustit sobě i druhým, které máte ve svém životě, tak, aby vám nezbyly žádné výmluvy, které by vám bránily dopřát si vlastní lásku. Chci, abyste věděly, že to, co děláte, děláte z lásky k sobě samé, ne proto, abyste byly milovány. Chci, abyste věděly, že být milována není něco,c o si musíte zasloužit, s tím se člověk rodí. My pouze potřebujeme samy sebe milovat víc, abychom do svého života přinášely více lásky.
Chci, abyste cítily, že jste silné, aniž byste to vědomě zdůvodňovaly. Každá z vás je mystickou bytostí, duší, která si volí, že vstoupí do určitého těla. Nechci, abyste skrývaly jakoukoli stránku svého bytí, a to nejen kvůli svému životu, ale i kvůli tomu mému. Pokud dovolíte své neobyčejnosti, aby si vykračovala v přímém denním světle, pozvete tím zároveň i tu moji, aby si šla také hrát ven. Jsme omezené jen do té míry, kam sahá naše vlastní představivost…
…chci, abyste věděly, že vaše existence se už nikdy nebude opakovat. Chci, aby se váš život stal ohromujícím způsobem jednoduchým, obnaženým na jediný úkol, který od vás vaše dušepožaduje: buďte láskou, jíž jste.“

O autorce:
Meggan Watterson je duchovní mentorka, mluvčí a badatelka na téma Božského ženství, které inspiruje ženy, aby žily se smělostí a autenticitou hlasu své duše.
Tato teoložka vystudovaná na Harvardu za svou životní misi považuje odhalování skrytých hlasů tradičních náboženství: hlasů žen. Odhalila nejen mnoho příběhů, obrazů a hlasů Božského ženství napříč tradicemi – Evangelium Marie Magdaleny, kali Ma a buddhistickou Zelenou Taru – ale i svůj vlastní duchovní hlas. Toto poznání ji svedlo dohromady s mnoha dalšími statečnými, vášnivě milujícími a nebojácnými ženami ze všech stran duchovního spektra. Přidejte se k Meggan, která se zanícením, humorem, poezií a syrovou poctivostí poskytuje to, co náboženství vynechalo – způsob, jak nadzvednout závoj vlastního strachu a pochyb o sobě samé, abychom našly Božství ve svém nitru. Meggan Watterson najdete na Facebooku nebo na

www.megganwatterson.com

Original: Reveal
Autorka: Meggan Watterson
Vydalo: Hay House Inc, USA, 2013
Přeložila: Hana Čermáková
Titul: Odhalení, Sedm posvátných závojů duše
Vydání: první
Vydalo: Nakladatelství Synergie Publishing SE, 2014

Tato kniha je věnována každé ženě, která si přeje v sobě uslyšet hlas své duše a následovat ho.

Odhalení od Synergie Publishing



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Temperamentní tango na nádvoří historického pivovaru v Dalešicích

Quintet perexMezinárodní hudební festival Petra Dvorského nabídne ve svém jubilejním 20. ročníku svým posluchačům temperamentní tango. Abychom se o tangu a jeho protagonistech z Escualo Quintetu dověděli více, položili jsme několik otázek Jakubovi Jedl...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Poetika zločinu a jiné svérázy francouzského filmu

poetika zlocinuJe chvályhodné, když se nějaký filmový festival nebo nesoutěžní přehlídka rozhodne poskytnout svým příznivcům i něco trvalejšího než jen vzpomínky na uváděná díla. Nemám na mysli jen programové katalogy s nicneříkajícími propagačními textíky, ale zejména monogra...


Literatura

Francouzské děti jedí všechno a vaše by mohly taky

francouzske deti jediVzhledem k současnému způsobu života stojíme jako rodiče velmi často před nutností změnit zažité návyky a naučit své děti zdravě jíst. Tahle knížka je dobrým návodem, jak na to.

 

...

Divadlo

Na Plovárnu jedině v lázních!

plovarna 200V rámci multižánrového festivalu LUHOvaný Vincent čeká jeho návštěvníky také divadlo. A ne ledajaké. Půjde o žonglérsko-akrobatické představení Plovárna souboru Bratři v tricku. Kde jinde strávit nedělní odpoledne rozmarného léta než v Jurkov...

Film

Navštivte v Liberci Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm

anifilm 200Nová opatření vlády a vyhlášení nouzového stavu neomezují filmová představení, Anifilm proto proběhne podle plánu a se stávajícím filmovým programem, který naleznete zde: http://www.anifilm.cz/cs/progra...