Scénář Lásky

Scénář Lásky

Tisk

scen 200Tato kniha mi nějakou chvíli ležela, nebo spíš stála v knihovně a čekala, až na ni přijde řada. Já totiž mívám období. Období thrillerů, detektivek, dobrodružné literatury, romantiky apod. A já byla zrovna v jiném období než romantickém, a tak jsem to číst nemohla. To jistě chápete.

 

Ve chvíli, kdy jsem dostala chuť na romantiku, šla jsem neomylně na jistotu a sáhla po Scénáři Lásky, který na mě trpělivě čekal. A neudělala jsem chybu. Jedná se o knížku velmi odpočinkovou, plnou právě zmíněné romantiky. Nechybí ani lehký a příjemný humor. Děj má spád a není to nikterak utahané nebo zbytečně rozvláčné. Hlavní postavy jsou sympatické, což pro mě hraje velkou roli. Když se nemohu ztotožnit s hlavním hrdinou, tak mi něco chybí… Komu pak máte fandit?
Kniha Scénář Lásky od Tiny Reber je druhým dílem ze série Love. Což jsem nevěděla, a tudíž první část nečetla. Ale mohu říct, že to vůbec ničemu nevadilo. Pokud autorka v něčem navazovala na minulý díl, tak vše adekvátně vysvětlila.

scen 1


Hlavní hrdinka Taryn Mitchellová je majitelkou malé hospůdky, na které si velmi zakládá a je pro ni smyslem života. Je velmi zklamaná láskou a je rozhodnuta zůstat sama a věnovat se práci. Až do té doby, dokud nepotká Ryana Christensena, do kterého se vášnivě zamiluje a je ochotna své lásce obětovat ledacos. Je to totiž třeba. Ryan je slavný hollywoodský herec, který jde z role do role a má velmi mnoho obdivovatelů, hlavně fanynek. Některé jsou doslova šílené a nehodlají se smířit s tím, že Ryan už není volný. Ryanovi to vadí, ale je to jeho živobytí. Co s tím může dělat víc, než že si chrání soukromí, jak jen to jde, a chová se tak, aby na něj nemohl nikdo nic vyšťourat.
Ustojí jejich vztah palcové titulky, všudypřítomné fotografy, lidi, kteří jsou schopni za pár dolarů zradit jejich důvěru, a hlavně žárlivé fanynky a ctižádostivé kolegyně?
Přestože oba touží po stejných věcech – klidu, soukromí a vzájemné lásce, není to pro ně jednoduché a klam a faleš jsou všudypřítomné. Zvítězí důvěra nebo pochyby? Je jejich odhodlání dost silné?
Knihu mohu vřele doporučit, a to především ženám a dívkám. Nemyslím si, že by muž byl schopen ocenit její romantickou hloubku, ale jemný humor snad ano.

Autor: Tina Reber
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2014, 1. vydání
Počet stran: 408
Hodnocení: 80 %

https://baronet.cz/beletrie/romany-pro-zeny/scenar-lasky


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kariéra není všechno a já chci hlavně spokojeně žít, říká herečka Vendula Fialová

foto vendula perexZatímco televizní publikum ji zná coby rosničku z Dobrého rána ostravské televize, pro publikum, které chodí Moravského divadla v Olomouci, se zavedla jako herečka mnoho proměn. Zatímco na začátku svého olomouckého angažmá vytvoři...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Další wow efekt z pera Blakea Crouche

zhrouceny cas 200V říjnu vyšla u nakladatele Laser v Edici světový bestseller další kniha amerického autora Blakea Crouche. Věřte, že Zhroucený čas vás nenechá chladnými a donutí vás zapnout mozkové závity na maximum!


Literatura

O Čechách známých i neznámých

bohemia incognita 200Kniha Bohemia incognita neboli Čechy neznámé? Václava Žmolíka vznikla podle stejnojmenného třináctidílného televizního cyklu. Trošku připomíná Toulavou kameru. Václav Žmolík nás přivádí na míst...

Divadlo

Balada pro banditu po ostravsku

altDo divadla se chodí na 3D představení plné přehrávání a emocí. I když bývá kino lepší, jsou hry, kvůli kterým stojí za to divadlo navštívit. Jednou z takových je prověřená klasika Balada pro banditu.

 

...

Film

V Dominikánské republice řádí černý démon a Petr Jákl se jede na něj podívat…

Petr Jakl200Sotva jsme vstoupili do nového roku producent a režisér Petr Jákl už je zase v jednom kole a míří do Dominikánské republiky, kde až do konce ledna řádí zlověstný černý démon. Podobu prehistorickému tvorovi vtiskl podobu americký filmový režisér a ...