Klejinčino tajemství

Klejinčino tajemství

Tisk

 

Klejinka 200Klejinka. Krásná, tajuplná vila z počátku 20. století, projektována slavným Aloisem Fousem jako jeho prvotina, pro zámožnou rodinu továrníka Kleina. Po něm je i vila pojmenována.

 


Do této vily se nastěhují Simonovi. Manželé Martin a Týna se 3 syny z prvního manželství, Tomášem, Petrem a Kamilem. Všem se dům líbí, i přestože je třeba jej značně opravit. Rekonstrukci započali již předchozí vlastníci. Pár, který vilu opustil již po půl roce.

Pobyt v Klejince se časem stal pro Týnu nesnesitelným. Kromě děsivých snů z prostředí koncentračního tábora se jí stávaly zvláštní, nešťastné nehody. Nabyla tedy dojmu, že ji vila odmítá, a proto na ni útočí jejich vlastní věci. A tak začalo Týnino pátrání po tajemstvích domu. A také pokladu. Ovšem není poklad jako poklad. Detektivní práce Týně umožnila odhalit příběh prvních majitelů Klejinky. Jejím životem však pořádně zamíchají ti poslední, Babulovi. Vlastně Strnadovi. Paní Babulová je totiž sestrou pana Strnada, který je vlastníkem firmy opravující Klejinku již před minulými majiteli, vily a přiléhajících pozemků. Tehdy bydlel v domě i se sestrou a prarodiči. Sourozenci se snaží dostat vilu. Stůj co stůj. Cizí jim není ani zastrašování a vražda.

Týna si v domě zakusila hořkosladké chvíle. Štěstí, kalené hrůzostrašnými útoky obyčejných věcí. Samozřejmě, že lidé kolem ní si mysleli, že je blázen. I ti nejbližší. A Týna? Ta spřádala paranoidní spiknutí proti vlastní osobě. Obvinění se nevyhnou ani přátelé či vlastní manžel.

Klejinka


Nakonec se vše rozplete a jedno obvinění za druhým ztrácí svoji půdu pod nohama. Její tzv. útoky se všechny vysvětlí. 

Osudy Simonových se proplétají s příběhy Kleinových, Strnadových a Proškových, okořeněné zážitky Týniných přátel, kteří ji v Klejince navštěvují. Zažívají zde okamžiky radosti, ale i bolesti až čiré hrůzy, když zde dojde i k tragédii. Všechny události ničící Týnu a její samotný pobyt ve vile vedou k překvapujícímu, ale v podstatě zřejmému rozuzlení. 

V popisném stylu detektivního románu se seznámíme i s okolím Klejinky, samotným městečkem a jeho obyvateli. 

Název: Klejinčino tajemství
Autor: Zdenka Hamerová
Žánr: literatura
Nakladatelství: motto

Počet stran: 323 s.
Hodnocení: 80 %

( 0 hlasů )
www.motto.cz  
        

            


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Každý festivalový den trošku jako dobrodružná jízda na horské dráze“

luhovany vincent 200Prozradila nám paní Magdaléna Petráková, ředitelka a dramaturgyně divadelní sekce festivalu LUHOvaný Vincent. V tomto rozhovoru nám sdělila, na co se mohou návštěvníci těšit a v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Tváří v tvář evropskému Severu

altTváří v tvář Severu. Tak se dívá na evropský sever reportér Tomáš Sniegoň v bezmála stovce fejetonů. Čtenář knihy, vydané Radioservisem, má tak možnost, aniž by se zvedl z pohovky, zavítat za oba polární kruhy.


Literatura

Když tajemství vyplouvají na povrch…

sedmilharky perexKaždý v sobě nosíme nějaká tajemství. Ukrýváme své obavy, trápení, touhy, démony z minulosti. Člověk je jako oceán a mnohdy je těžké uhádnout, co na nás číhá pod jeho hladinou. Kniha Sedmilhářky (v originále Big Little Lies) austral...

Divadlo

Herec Jan Mazák oslaví životní jubileum

Jan Mazak200Nezaměnitelný hlas a soustředěné herectví – to jsou typické znaky Jana Mazáka, který ve čtvrtek 30. června 2022 oslaví své šedesáté páté narozeniny.

...

Film

Japonský režisér Kaneto Šindó slaví rovnou stovku

altNenalezneme na světě mnoho režisérů, kteří by i ve stu letech stále natáčeli. Kromě čilého Portugalce Manoela de Oliveiry, jenž navzdory 104 rokům má rozpracovány hned dva projekty, je to světoznámý japonský filmař Kaneto Šindó - v jap...