Učení pro děti hravou formou aneb Procvičujeme si angličtinu

Učení pro děti hravou formou aneb Procvičujeme si angličtinu

Tisk

procvicujemeaj 200Těžkopádnému memorování slovíček odzvonilo! Nakladatelství Edika si pro děti od šesti let připravila sérii Deskových her, které se zaměřují na procvičování cizího jazyka. V této recenzi se podíváme na zoubek učební pomůcce, která se podívala pod pokličku angličtině.

Eva Mrázková je zkušený harcovník na poli zábavně naučných knížeček pro děti; ať už se jedná o sérii Deskové hry – Procvičujeme angličtinu/němčinu/ruštinu/španělštinu, nebo také na poli českého jazyka Procvičujeme vyjmenovaná slova či Veselé diktáty a doplňovačky.

Za bohatými detailními a barevně příjemně laděnými ilustracemi stojí zkušené duo Josef Quis a Jan Šenkyřík.

Máme tu soubor čtyř her pro dva a více hráčů s tématy herních plánů: jídlo, lidské tělo a oblečení, domov a příroda. Navíc 4 tematické sady pexesa, která lze použít i samostatně – jako oživení probírané slovní zásoby, nebo když nemáte víc času na celou hru. Hry jsou jednoduché: na základě hodu kostkou a také podle úspěšnosti řešení zadaných úkolů postupujete po políčcích od startu až do cíle. Účelem těchto her je rozšíření slovní zásoby a její následné využití v reálném životě.

procvicujemeaj text

Jako lektor cizích jazyků vím, jak mnohdy bývá těžké, motivovat děti k aktivitě, podnítit v nich zájem a snahu naučit se nová slovíčka. Právě v tomto je edice Deskových her – procvičujeme angličtinu výborná. Děti to baví, nenásilnou formou se učí a předhánějí se v tom, kdo bude vědět víc. Takže pokud váháte, jak své děti stimulovat při výuce cizích jazyků, zkuste tuto učební pomůcku, neprohloupíte.

Deskové hry – Procvičujeme si angličtinu
Autor: Eva Mrázková
Žánr: desková hra pro děti
Nakladatelství: Edika
Rok vydání: 2015
Počet stran: 5, leporelo vazba
Hodnocení: 85 %

Zdroj foto: edika.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Režisér Tomáš Krupa: „Dúfam, že nikdy nebudem musieť stáť ja alebo niekto z môjho okolia pred takouto voľbou.“

tomas krupa 200Slovenský režisér Tomáš Krupa si pred niekoľkými dňami odniesol ocenenie v rámci udeľovania cien Slnko sieti za najlepší dokumentárny film za rok 2019. Nim je film Dokonalá smrť, ktorý vznikol v slovensko-česko-francúzsko-nemecko-rakúskej ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Než slehne rudý prach: Svět je jen hromada špíny

rudy prachOči plné rudého prachu. Pěkně štípou, hlavně zezačátku, ale ve chvíli, kdy se rozkoukáte, objevíte svět, z něhož se nechce ven, ačkoliv byste v něm za žádnou cenu při troše zdravého rozumu nechtěli žít. Syrovost a tak rozdílné morální hodnoty, pro...


Literatura

Naučte se pořádně využívat bylinky české zahrádky
 

bylinky 200Vydavatelství CPress se drží moderních trendů a tak vydalo knihu zaměřenou na bylinky z našich zahrad od zkušené farmářky z jižních Čech.

...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie nabídne dramaturgické novinky z českých a slovenských divadel

setkani stretnutie200Poslední květnový týden ožije Městské divadlo Zlín česko-slovenským divadelním svátkem - mezinárodním divadelním festivalem Setkání Stretnutie. Program 27. ročníku bude nabitý jak v hlavním, tak doprovodném programu. Představí s...

Film

89. ročník Academy Awards, aneb předávání Oskarů 2017

oscars 2017 perexI letošní ročník předávání Oskarových cen byl plný velkých jmen a také snímků. Slavnostní vyhlášení výsledků bylo prvně vysíláno v rádiu v roce 1930 a v televizi poprvé v roce 1953. Nyní je k vidění ži...