Epický příběh Nory Robertsové - Veřejná tajemství

Epický příběh Nory Robertsové - Veřejná tajemství

Tisk

verejna tajemstvi200V listopadu nám nakladatelství Motto vydalo další knihu populární autorky pro ženy Nory Robertsové, Veřejná tajemství. Kniha je popsána jako „romantická rocková pohádka s detektivní zápletkou“ a takový popis na ni rozhodně sedí. Takže máte-li v oblibě spletité osudy, rockovou hudbu a příběh klenoucí se řady let, Veřejná tajemství jsou na míru pro vás! V listopadu nám nakladatelství Motto vydalo další knihu populární autorky pro ženy Nory Robertsové, Veřejná tajemství. Kniha je popsána jako „romantická rocková pohádka s detektivní zápletkou“ a takový popis na ni rozhodně sedí. Takže máte-li v oblibě spletité osudy, rockovou hudbu a příběh klenoucí se řady let, Veřejná tajemství jsou na míru pro vás!

 

Nora Robertsová (1950) po studiích pracovala patnáct let v reklamě a public relations. Potom se rozhodla věnovat se psaní, a to jí přineslo ohromný úspěch. Tato vynikající spisovatelka je laureátkou mnoha literárních ocenění a autorkou řady světových bestsellerů. Žije v Marylandu. Patří mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má přes dvě stě titulů, které vyšly v celkovém nákladu tři sta milionů výtisků.

Emma do tří let žila s matkou alkoholičkou, která se nikdy nevzpamatovala z rozchodu s jejím otcem, úspěšným rockovým zpěvákem Brianem. Ten si ji odvede do svého domu a společně začínají nový život i s jeho novou ženou. Vše se však změní jedné noci, když je její malý bratříček Darren zavražděn. Všechny v rodině to poznamená. Emma jako dcera bohatého muzikanta je vychovávána v katolické škole, s bodyguardy za zády. Po skončení školy sní o tom, že se stane fotografkou. Seznámí se s mladým hudebníkem a tajně si ho vezme. Věci však nejsou tak harmonické, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ale pohádkový konec přece jen přijde. Příběh, který Robertsová rozvrhla, je vskutku epický a táhne se přes 20 let. Autorka však dokázala vytvořit věrohodné postavy s různými charaktery, problémy, ambicemi. Líbí se mi, že příběh má i silnou detektivní zápletku, kdy není vše tak jasné a předvídatelné, jak co dopadne. Také popis psychologického stavu jednotlivých postav se vyvedl na jedničku. Posuďte sami z úryvku ze začátku knihy:

Jako pokaždé v těch devíti dnech seděla Emma na přední verandě a dívala se skrz velkou sklenici na písčitou cestičku na konci zahrady. Čekala. Modřiny na jejím těle vybledly, ale ještě úplně nezmizely. Nikdo z obyvatel nového domu ji neuhodil. Zatím. Každý den dostávala čaj a dárky od tátových známých. Sladkosti, bonbony a porcelánové panenky.
Emmě připadalo všechno zmatené. Každý den ji koupali, i když byla čistá, a taky jí dávali nové oblečení. Nikdo jí neříkal, že je hloupá, protože se bojí tmy. Večer jí vždycky přinesli do pokoje lampičku s růžovým stínidlem a nechali ji svítit. Strašidla už do pokoje nemohla.
Emma se bála radovat, protože si byla jista, že si pro ni máma brzy přijde a odvede ji. (str. 26)

Knihu doporučuji všem ženám, které si potřebují odpočinout, hodit starosti za hlavu a ponořit se do napínavého a romantického příběhu.

verejna tajemstvi


Název: Veřejná tajemství
Autor: Nora Robertsová
Žánr: červená knihovna
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 456
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Beseda u Bigbítu: Kdysi tu začínala Vypsaná fixa

beseda u bigbitu sevcikTomáš Ševčík, muž který stojí za současnou organizací hudebního festivalu Beseda u Bigbítu. Festival, který organizuje parta dobrovolníků ve svém volném čase bez nároku na mzdu, sl...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Tajná večeře s „racčím masem“

tajna vecere 200Znáte takové ty knihy, o ktercýh někdo vypráví a vy si říkáte, jak něco tak šíleného může někdo číst? Tak Tajná večeře od Raphaeal Montese je přesně jedna z nich!

 

...

Literatura

Dva silné sociální příběhy z Brazílie – zcela jiné a přesto podobné

brazil200Kniha Dva bratři, film Campo Grande. Oba příběhy jsou zcela odlišné, odehrávají se v jiném období i místě Brazílie. Přesto lze najít spojující linku – sociální rozdíly, které mají obrovský vliv na život a šance lidí.  

...

Divadlo

Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

altV květnu 11.-13. května Brno opět ožije tancem a pohybem.  Již počtvrté se sem sjedou soubory z nejrůznějších končin republiky.  Zahraniční hostem festivalu bude soubor z Polska Akro Dance Theatre Torun. Festival pořádá

Film

Do kin míří filmový portrét Mira Žbirky

Meky 200Miro Žbirka, kterému všichni říkají prostě Meky. Jeho jméno a hity znají všichni, Žbirku samotného a jeho skutečný život zná ale málokdo. Přitom se podobá skvělé písni, má strhující příběh, tempo, emoce a překvapení. Energický filmový portrét Meky pře...