Moudrost z knihy Čtyři dohody

Moudrost z knihy Čtyři dohody

Tisk

moudrost z-knihy ctyri dohody 200V dubnu vyšlo již třetí vydání moudrosti z knihy Čtyři dohody od Dona Miguela Ruize. Hledáte-li kapesní osvícení, milý dárek pro své blízké, nebo pokud chcete nahlédnout pod pokličku duchovna v podání tohoto autora, tato mini knížečka je určena právě pro vás.

 


Kdo je autorem těchto myšlenek?

Don Miguel Ruiz (* 1952) je mexický spisovatel, autor knih o neošamanismu, spiritualitě New Age, a také mistrem tradičního tajného učení starých Toltéků. Spisovatel pořádá přednášky na téma Čtyři dohody po celém světě, cestuje do posvátných míst. Na kontě má celou řadu knih: Kniha moudrostí starých Toltéků, Pátá dohoda, Moudrost z knihy Láska, vztahy, přátelství, Hlas poznání, Modlitby.

O čem jsou Čtyři dohody?

V díle Čtyři dohody autor přichází s na první pohled jednoduchou myšlenkou, že osobní svobodu lze získat jen tehdy, pokud se zbavíme dohod a přesvědčení, která jsme uzavřeli se sebou a ostatními lidmi. To se lehce řekne, ale hůř udělá. Kvůli těmto dohodám v nás rostou omezení a nespokojenost. Měli bychom tedy žít sami za sebe, pokusit se najít klid a mír sami v sobě.

Čtyři dohody, které se mají dodržovat: Nehřešte slovem, Neberte si nic osobně, Nevytvářejte si žádné domněnky, Dělejte vše tak, jak nejlépe dovedete. Později autor dopsal ještě pátou dohodu – Buďte skeptičtí, ale naslouchejte – ta ale v této příručce není zahrnuta.

Co na to říkám?

Don Miguel Ruiz pro mě není neznámým autorem a díky propagátorům jeho slov, kterých má v naší zemi poměrně dost, patří mezi prodávané autory. Tato knížečka má fajn mini formát, můžeme ji nosit u sebe nebo mít na nočním stolku a hned na začátku je možnost věnování, což je třešnička na dortu, pokud knihu kupujeme jako dárek. Musím vytknout akorát barevné provedení, některé barvy jdou na podkladu špatně vidět a přečíst. Jinak si myslím, že všichni budou s těmito slovy a radami spokojeni.

moudrost z-knihy ctyri dohody

Název: Moudrost z knihy Čtyři dohody
Autor: Don Miguel Ruiz
Žánr: duchovní literatura
Originální název: Wisdom from The Four Agreements (1997)
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 96
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/moudrost-z-knihy-ctyri-dohody/kniha/12485/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

POKEC s Terezou Kostkovou a Liborem Boučkem

pokec 200Moderátorská esa Terezu Kostkovou a Libora Boučka veřejnost moc dobře zná. Co mají společného? Mají za sebou moderování velkých televizních show. Tereza bravurně uvedla (spolu s Markem Ebenem) StarDance…když hvězdy tančí, TýTý nebo Silvestr. Libor má v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Ženská milostná poezie v almanachu Královny slz a ostružin

200litKdyž byla spisovatelka a básnířka Sylva Lauerová konfrontována s názorem, že poezie se dnes téměř neprodává, vyvolalo to u ní nejen otázku, zda je tomu skutečně tak, ale zároveň se zrodil i nápad vytvořit almanach ženské milostné poezie plný něhy, radosti a...


Literatura

Rozfoukejte mozkovou mlhu a žijte kvalitnější život!

Mozkovamlha perexTakzvaná mozková mlha představuje problém, který vám může dost zkomplikovat život. Zahalí vaše myšlení do mraku, zablokuje kreativitu a motivaci, a dokonce vám dokáže vzít i chuť do života. Navodí vám pocit, že jste se zasekli, slova z vá...

Divadlo

Hru Teď mě zabij uvede Městské divadlo Mladá Boleslav po pěti letech v derniéře

Ted me zabiji200Derniéru inscenace Brada Frasera Teď mě zabij oznámilo na pondělí 11. prosince Městské divadlo Mladá Boleslav. Příběh jedné rodiny, která žila šťastně až do osudového okamžiku. Ten zamíchá kartami a navždy změní životy. Premiéra hry...

Film

Vánoce, Vánoce přicházejí, radujme se...

dvanact mesicku majkusova vojtekTelevizní vánoční programy spoléhají na jistotu: zejména každoroční opakování pohádek vytváří jakousi jistotu, že vše zůstává při starém - nic z toho, nač ...