Potřebujete zjistit něco ze světa Marvelu? Pak sáhněte po této knize

Potřebujete zjistit něco ze světa Marvelu? Pak sáhněte po této knize

Tisk

marvel 200Nakladatelství CPress opět potěšilo všechny fanoušky komiksů a především Marvelu. Po knize Marvel Studios: Encyklopedii postav přichází titul MARVEL: Absolutně všechno, co potřebujete vědět.

 

 

 

Z knihy hned na první pohled a prolistování přímo sálá, že je nabitá nejrůznějšími zajímavostmi, tak vzhůru na to!

Kniha je rozdělena na pět velkých kapitol. Nejprve se čtenáři seznámí s postavami. Ty jsou rozděleny na superhrdiny, superpadouchy a klasické souboje. Druhá kapitola se pak věnuje týmům, a to jak superhrdinů, tak padouchů a také S.H.I.E.L.D.u. Další kapitola popisuje místa, následující se zabývá vědou a magií (dělí se na mechanoidy a kultovní artefakty). Závěr pak patří hlavním událostem: válkám, které změnily svět a alternativním světům. Na konci nechybí rejstřík.

Design knihy dodržuje komiksový ráz – spíše než sáhodlouhé texty čekejte spoustu obrázků, bublin a zajímavostí v krátké formě, to vše doplněné vykřičníky. Čtenář díky tomu ani nemusí číst vše a jen zaměřit pozornost na to, co ho zaujme. Například u každé postavy se nachází rámeček se stručnými fakty, kde jsou informace o pravém jméně, profesi, zbrani, silných a slabých stránkách, spojencích a protivnících. K dalším rámečkům pak patří například ten nazvaný Chci vědět více, Vstal z mrtvých!, Startujeme!, Tajemství agentury S.H.I.E.L.D., Skutečně?! nebo Trocha čísel. Ten mě obzvlášť bavil – dozvěděla jsem se třeba, že přibližná rychlost letu Wasp je 63 km/h nebo že nejslabší zvuk, který Daredevil slyší je jeden decibel.

MARVEL: Absolutně všechno, co potřebujete vědět je skvělá publikace pro všechny fanoušky Marvelu, a především pro ty, kteří nemají v malíčku všechny komiksy a potřebují si v něčem udělat jasno. Já se dozvěděla spoustu nového a ráda se ke knize budu vracet.

marvel

MARVEL: Absolutně všechno, co potřebujete vědět

Autor: Adam Bray, Lorraine Cink, John Sazaklis, Sven Wilson
Překlad: Jakub Goner
Žánr: komiks, populárně naučná
Nakladatelství: CPress, Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 240
Hodnocení: 85 %

www.albatrosmedia.cz/tituly/55486836/marvel-absolutne-vsechno-co-potrebujete-vedet/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moje profesní dráha? To je velice pestrý způsob života se všemi pro a proti, říká Tomáš Netopil

tomas netopil 200Šest hudebních večerů slibuje letošní ročník hudebního festivalu Hudba v zahradách a zámku Kroměříž 2015. Zahajovacím koncertem bude 21. června uvedení slavné kantáty Carla Orffa Carmina Burana v provedení Filharmonie Bohuslava Martin...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Správná napínavá oddechovka: Vlastní zákon

vlastni zakon200Pod taktovkou nakladatelství Laser vyšla v dubnu dobrodružná kniha Dalibora Boubína Vlastní zákon. Pokud hledáte svižný napínavý a neotřelý příběh z českého prostředí, pak je román Vlastní zákon akorát pro vás!

...

Literatura

Skotská detektivka s polským kabátkem: Tichá odplata

ticha odplata200První případ skotské kriminalistky Danii Gorské od britské autorky Hanii Allenové nám v lednu přineslo nakladatelství Motto. Pohodová detektivka Tichá odplata nesází na krváky, ale na pilnou policejní práci, je to to pravé pro vás?

...

Divadlo

Autentická vzpomínka na devadesátá léta aneb punk’s not dead v brněnském HaDivadle

roky 90 200Jaká byla devadesátá léta pro generaci dnešních třicátníků? Jak jsme prožívali a vnímali dobu, kdy se naši rodiče opět stali dětmi v prchavém ráji divokého kapitalismu? Ondřej Novotný nám ve své nové divadelní inscenaci představuj...

Film

Filmovyý hudební dokument MAKANNA čeká online - premiéra

MAKANNA200Filmový hudební dokument se záznamem z koncertu MAKANNA, na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, o vzestupu a pádu lžiproroka s tváří zahalenou v roušce zelené, jehož oči žhnou jak rozžhavené uhlíky.

...