Indián Umpa-Pa v souborném vydání

Indián Umpa-Pa v souborném vydání

Tisk

indian umpa pa 200V říjnu vyšla u nakladatelství Egmont opravdová lahůdka pro fandy komiksu, konkrétně Indián Umpa-Pa v souborném vydání. Pokud vám název nic neříká, tak vězte, že za tímto zábavným příběhem a zpracováním stojí duo Goscinny a Uderzo, kteří se proslavili příběhy o Asterixovi a Obelixovi.

 


René Goscinny (1926 – 1977) byl francouzský spisovatel a scénárista kreslených seriálů s postavou Asterixe. Společně s ilustrátorem Jean-Jacques Sempé vytvořili postavu malého Mikuláše (Le petit Nicolas) jehož příběhy zaznamenaly značný úspěch. Goscinnyho však nejvíce proslavily kreslené příběhy s postavičkami Asterixe, Obelixe a dalších Galů, jež kreslil Albert Uderzo. Tyto příběhy byly přeloženy do více než stovky jazyků a patří k nejčtenějším dílům francouzské literatury.

Indián Umpa-Pa je silný jako puma (jeho totem) a dokáže bavit, spolu s jeho kmenem a pak hlavně v kombinaci s jeho upjatým anglickým přítelem, rytířem Hubertem z Listového těsta. Společně zažívají roztodivné příběhy a spolu baví čtenáře. A to je vedle příjemné a známé kresby Underza hlavní devízou knihy – vtip, zábava a lehkost.

indian umpa pa 3

Tato kniha obsahuje tři původně samostatné alba v jednom souborném vydání plus doplňkové materiály jako je krátký úvodní komiks, fotky autorů z jejich tvorby (z rodinných archívů), náčrtky, původní náčrty obálek a články o autorech a jejich tvorbě. Jmenovitě články: Scénář jednoho setkání, Walt Disney z Bobigny, It Is a Pity, ale tak ať!, Sedm let rozmýšlení, Čo je, Čo je? Že by Šavanové?, Naši předkové indiáni.

Pokud vás baví Asterix a Obelix, bude vás bavit i indián Umpa-pa. Vtipy jsou jak situační, založené hlavně na základě střetu dvou odlišných kultur, ale taky nechybí jazykové perličky a další úsměvné příhody. I proto dávám knize tak vysoké hodnocení, pro její originální humor, který nezestárne a dokáže pobavit i v českém jazyce. Toto souborné vydání tedy doporučuju hlavně fanouškům autorské dvojice, ale určitě udělá radost i ostatním - a to jak malým, tak velkým!

indian umpa pa cover

Název: Indián Umpa-Pa v souborném vydání
Scénář: René Goscinny
Kresba: Alberto Uderzo
Obálka: Alberto Uderzo
Barvy: Alberto Uderzo
Překlad: Kateřina Vinšová
Žánr: dobrodružný, humorný komiks
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 192
Hodnocení: 90 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/423707-indian-umpa-pa.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Lákají nás spíše neznámí autoři“, říká majitel aukční síně Tomáš Hejtmánek


hejtmanek perexV pražské galerii Arthouse Hejtmánek aktuálně probíhá výstava děl sochaře a malíře Milana Beránka. Podařilo se nám vyzpovídat majitele aukční síně, pana Tomáše Hejtmánka. Jaké byly začátky jeho kariéry a jaké lákadlo chystá pro zájem...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Němé tváře? Jen na oko

les nemlci 200O tom, že tak úplně neplatí, že by spolu zvířata, rostliny nebo houby nekomunikovaly, vás přesvědčí kniha Les nemlčí od německé etoložky Madlen Ziegeová.

...

Literatura

J.K.Rowlingová: Harry Petter a Kámen mudrců

HP1 perexHarry Potter není žádnou novinkou, přesto však dokáže i po více než dvaceti letech stále získávat nové čtenáře a nepřestává fascinovat stálé fanoušky. Právě k příležitosti dvacetiletého výročí od vydání první knihy ve Velké Británii, vydává naklada...

Divadlo

Kulturní centrum Vzlet uvádí celovečerní divadelní inscenaci Příchozí, která tematizuje život lidí s tělesným postižením

Příchozí perexCelovečerní divadelní inscenace Příchozí, kterou v dnešní premiéře uvedlo kulturní centrum Vzlet, propojuje na jevišti lidi s tělesným postižením s herci. Podává téma života s handicapem jako silnou metaforu pro setkávání s čímkoliv novým,...

Film

Film Superžena se představuje v novém traileru

superzena200Už 29. února vstupuje do kin celovečerní film Superžena režisérky Evy Toulové. Romantický snímek o tom, jaké musejí být dnešní ženy superhrdinky, aby v životě uspěly, se představuje v novém traileru plném známých hereckých jmen.

...