Friedbert Becker: Hypnóza a metoda přímé komunikace s nevědomím

Friedbert Becker: Hypnóza a metoda přímé komunikace s nevědomím

Tisk

hypnoza perexAutor nám slibuje superjednoduchou knihu pro samouky, ale i profesionální terapeuty, která nám pomůže odstranit vnitřní blokace a pochopit, že čemu věnujeme pozornost, to se nám děje. Kde jsou klece, do kterých je naše pozornost zavírána a v ní týrána? To byla otázka, kterou jsem si kladla po celou dobu pročítání se touto knihou. Protože právě hledání těchto klecí a jejich likvidace, je tím nejtěžším úkolem.

Ano, systém to je snadno pochopitelný, logický a skutečně jednoduchý. Ale zkuste si to v praxi. To už je něco úplně jiného.

Komunikace s naším vnitřním já

Sami víte, že v našem nitru sídlí jakási moudrost. Někdy i sami se sebou mluvíme, komunikujeme, nebo přemýšlíme v dialozích (s kým si to v takovou chvíli vlastně povídáte?). Je jedno, jestli to nazvete vnitřní moudrostí, duší nebo jakkoliv. Je to ale přesně ten zdroj, ke kterému se autor dostává. Vy sami tedy držíte klíč k tomu, abyste si za pár hodin odstranili traumata, nutkavé styvy, záchvaty paniky, strachy a jiné destruktivní myšlenkové vzorce.

Já budu trošku skeptik. Za pár hodin bych neřekla. Leda snad, když bych pro tento účel jela někam do hor, na místo tiché a případně i s průvodcem, v jakési oáze bezpečí se věnovala pouze a jen tomuto. V běhu mezi prací a dětmi opravdu nečekejte zázraky.

A pro knihu si skutečně rezervujte nějaký čas, ať už pro její plné pochopení, přece jen je z těch, které se těžko čtou ve chvíli, kdy vás někdo neustále ruší. A hlavně pak pro chvíli, kdy ji chcete praktikovat. Tady to lze opravdu nakousíčkovat. A pak to tedy nebude pár hodin, ale celkem zdlouhavý proces, který ovšem stojí za pokus.

Alespoň si člověk zažije tu úžasnou hru osudu, která vám dá ve chvíli, kdy sloupnete bolavou slupku ze své duše, záludnou otázku, jestli to chcete skutečně udělat. Odpoutáte se od nefunkčního partnerství a druhý den vám ten samý partner stojí u dveří s omluvou. Necháte se? No – a to je právě to!

Osobně bych mnohem raději knihu zažívala na vlastní kůži někde na horském vzduchu se zkušeným průvodcem, ale nedá se nic dělat. A rozhodně je z těch, které se vyplatí číst vícekrát, protože mnohé uteče, skončí mezi řádky schováno. Jsou tu otázky, odpovědi, příklady, důraz na slova, na opravdu drobnosti, které z nás mají vydlabat to, co vydlabat potřebujeme. Proto některá stránka byla pro mne tak těžká, že mi její přečtení a zažití trvalo celý den!

Tak výživný byl její obsah.

Přeji vám silnou vůli a otevřenou mysl a chuť zbavit se všeho, čeho se v životě zbavit chcete. Friedbert Becker má dobrou metodu, která nám ukáže kořeny našeho pocitu nepohodlí v životě, ukáže práci i s výraznými životními ztrátami. Vše možná nebude pro vás, ale lze si na tom všimnout metodiky, která je tady důležitá.

Tak hodně štěstí!

O autorovi:

Friedbert Becker (*1955) je instruktor a majitel institutu Hypnose Institut Phoenix. Jeho knihy, vzdělávací videa a audia na téma hypnóza, mentální trénink, regresní terapie, práce s energií či vědění a praktiky šamanů jsou výsledkem jeho 40 letých zkušeností na poli tréninku hypnózy a mysli. Autor žije a pracuje od roku 2002 v Brazílii a Uruguayi.

hypnoza

Hypnóza a metoda Přímé komunikace s nevědomím
Autor: Friedbert Becker
Žánr: Literatura naučná, Psychologie a pedagogika
Vydáno 2020, Anch books
Počet stran: 180

Hodnocení: 

Hypnóza + metoda Přímé komunikace s nevědomím - ANCH BOOKS


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondrej Kandráč a Kandráčovci: Už jedenásť rokov s Alexandrovcami

Kandracovci perexS Alexandrovcami je to v poradí už siedmy a záverečný koncert, ktorý sme na Slovensku odohrali Je nám veľkou cťou, že sme mohli byť ich predkapelou. Hrali sme s nimi všade okrem Humenného. Najskôr sme mali koncert pol hodinu pred ich ko...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Stříbrná cesta – naděje umírá poslední

stribrna cestaLelle jako každou noc usedá do svého auta a vydává se na cestu. Každou noc jezdí často i celé hodiny. Hledá stopy, naději, cokoliv co by mu pomohlo najít jeho dceru Linu. Tu jednoho rána odvezl na autobusovou zastávku a odjel do práce.

...

Literatura

Jaká může být plavba obrovskou hruškou?

hruska perCo všechno může skrývat příběh o něčem zdánlivě tak obyčejném jako je hruška? V tomto případě hlavně notnou dávku humoru, napětí, ale i tajemství. Pojďme se svými dětmi prožít společné chvíle a ponořme se do příběhu o hrušce, která nebyla obyčejná, ...

Divadlo

Pražská konzervatoř zve na letošní Absolventské představení

tcp absolventske predstaveni 200Taneční centrum Praha, konzervatoř – gymnázium ve spolupráci s Mezinárodním centrem tance, z.s. pořádá 3. a 4. června ve Stavovském divadle Absolventské představení 2021. Zatančí zde studenti konzervatoř...

Film

Kate Winslet prožívá mrazivé drama v horách

 

hora mezi nami 200Zima se teprve blíží, ale diváci si mrazivé teploty a všudypřítomný sníh můžou užít v novém romantickém dramatu Hora mezi námi. Podle traileru se může zdát, že se spíš jedná spíše o napínavý thriller – popravdě je film...