Jsou zde další inspirativní příběhy – tentokrát o sportovcích

Jsou zde další inspirativní příběhy – tentokrát o sportovcích

Tisk

pribehy-sampionu-pro-budouci-sportovni-hvezdy 200V nakladatelství Presco Group vydali další knihu o významných lidech – tentokrát zaměřenou na sportovce. Kniha má název PŘÍBĚHY ŠAMPIONŮ – Pro budoucí sportovní hvězdy.

 

V knize se nachází celkem 100 příběhů mužů i žen z nejrůznějších sportů – od fotbalistů, hokejistů, přes atlety až po horolezce nebo skateboarding. Najdete zde jak notoricky známá jména, tak také sportovce výjimečné jejich pílí a odhodláním.

pribehy-sampionu-pro-budouci-sportovni-hvezdy 1

Každé hvězdě je věnována dvojstrana – jednu tvoří jedinečné ilustrace od různých umělců. V tomto ohledu kvituji, že tento fakt není znát a portréty působí jednotně. Moc se mi líbí jejich výstižnost a také použité barvy. Druhá strana je pak zaměřená na text. V horní části se čtenář dozví titulek, jméno sportovce, jeho datum a místo narození a sport. Následuje samotný příběh popisující začátky a následné úspěchy. V závěru stránky je pak barevný čtvereček s názvem „Jeho příběh se ti bude líbit, protože…“ s jednou shrnující větou.

Například u tenisty Andreho Agassiho je tato věta: „Jeho příběh se ti bude líbit, protože vypráví o chlapci, který nenáviděl trénování sportu, jejž miloval. Zvláštní, že?“

Jako téměř Zlíňačku mě moc potěšila stránka o Emilu Zátopkovi, jako dcera ragbisty jsem si se zájmem přečetla o All Blacks a celkově mě kniha opět moc zaujala, stejně jako podobné tituly zaměřené na příběhy lidí, kteří něco dokázali. I tentokrát obdivuji autorovu práci dohledat všechny informace a dát jim čtivou podobu. Vytkla bych jen chybějící řazení osobností, ale to je detail. Toto zaměření na šampiony může navíc zaujmout a inspirovat menší i větší sportovní nadšence, a to za to stojí!

pribehy-sampionu-pro-budouci-sportovni-hvezdy

PŘÍBĚHY ŠAMPIONŮ – Pro budoucí sportovní hvězdy
Autor: Giorgio Cabello
Překlad: Irena Šifaldová
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella a Max
Rok vydání: 2019
Počet stran: 208
Hodnocení: 88 %

https://www.presco.cz/pribehy-sampionu-pro-budouci-sportovni-hvezdy/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dagmar Smržová: „Chtěla jsem poukázat na to, po čem hendikepované ženy touží“

smrzova 200Dagmar Smržová ve filmu Chci tě, jestli to dokážeš vypráví příběh dívky omezené fyzickým hendikepem, která je ale navzdory tomu plná energie a smyslu pro humor. Touží však především po lásce…

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pes, kocour a sirotek

pes kocour a sirotek200V úterý 4. října se v Knihkupectví a kavárně Řehoře Samsy uskutečnilo autorské čtení Františka Kalendy a zároveň vernisá...


Literatura

Historický román z doby Velké Moravy: Co zpívá Sojka

co zpiva sojka200V dubnu vyšel díky nakladatelství Ikar historický román Lenky Poláčkové Co zpívá Sojka s kouzelným obalem o záhadném pohádkáři, který putuje zemí a vypráví své příběhy. Pojďte navštívit Velkou Moravu i vy!

...

Divadlo

Co se škádlívá, to se rádo mívá
ImageV neděli 12.února 2012 uvedlo Městské divadlo Zlín pohádku Jak si spolu hráli. Na jedné louce se ocitli dva – Zajda a Felix. Ona veselá, hravá, trošičku potrhlá, ale v hloubi duše hodná bytůstka. On, na ...

Film

PLANETA PRAHA se hlásí trailerem

planeta praha 200Kolik „obyvatel“ má Praha? Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města.

...