Věrný čtenář thrillerů nemusí být výhra

Věrný čtenář thrillerů nemusí být výhra

Tisk

verny ctenar 200Věrný čtenář je první knihou z plánované série. Práva na tento titul byla prodána do více než 35 zemí a v Hollywoodu se připravuje také seriálová adaptace. Stojí toto finské čtení za to?

 

 

 

Příběh začíná, když je žena slavného spisovatele Rogera Koponena zavražděna v jejich luxusním domě na břehu zamrzlého zálivu. Na sobě má slavnostní šaty a ve tváři hrůzostrašný škleb. Případu se ujímá mladá inspektorka Jessica Niemi. Brutálních vražd postupně přibývá a záhy je jasné, že je na stopě sériového vraha. Vraždy přitom nejsou nahodilé, ale pachatel se vždy inspiruje hrůznými činy popsanými v Koponenových thrillerech.

Jessica Niemi potkává pachatele dokonce na místě činu a na základě jeho chování má neustále dojem, že musí jít o něco osobního. Do vyšetřování se tak vrhá ještě s větší vervou… Její postava je zároveň obestřena tajemstvím, které je čtenáři postupně odhalováno a stojí za to.

Věrný čtenář pro mě byl velmi milým překvapením. Čekala jsem další krimi se zajímavým čtenářským námětem a dostalo se mi velmi čtivé jízdy, kde tak moc nešlo o knihy a jejich děj, ale dokázal se zarýt pod kůži. Zajímaví policisté, pachatelé, co jsou o x kroků napřed, až nadpřirozená témata, … Vše se postupně spojovalo a necelých 400 stran uteklo jako voda. I když tedy závěr byl poněkud překombinovaný a oproti celé knize zbytečně useknutý. Nicméně jméno Maxe Seecka si zapamatuji a těším se na jeho další knihy.

Max Seeck (*1985) patří v rodném Finsku k nejprodávanějším autorům. Vystudoval ekonomii v Tallinnu a MBA v Curychu. Původně pracoval v marketingu, ale v současnosti se už spisovatelské dráze věnuje na plný úvazek.

verny ctenar

Věrný čtenář
Autor: Max Seeck
Překlad: Ema C. Stašová
Žánr: thriller
Nakladatelství: Cosmopolis (Grada)
Rok vydání: 2020
Počet stran: 392
Hodnocení: 91 %

https://www.grada.cz/verny-ctenar-11223/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radůza: „Hudba se nedá dělat bez radosti, bez úporného zaujetí a vášně.“

raduzaK rozhovoru s námi svolila mladá maminka a především písničkářka a harmonikářka Radůza. V hudbě se věnuje především šansonu, ale nebojí se ani folkových melodií. Písním vždy dominuje skvělý text. Nejen o nich je tento rozhovor, ve kterém...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Co je odtud vidět: německý venkov, podivínství a malé zázraky života

Co je odtud vidětKdyž Selma řekla, že se jí v noci zjevila okapi, věděli jsme, že někdo z nás brzy zemře,“ zahajuje své vyprávění Selmina desetiletá vnučka Luisa. Staré venkovské vědmě Selmě se dosud zdálo o africké antilo...


Literatura

Odhalte díky Planetariu krásy vesmíru

planetarium 200V březnu v nakladatelství Albatros Media vyšla další nádherná kniha z edice Račte vstoupit do muzea tentokrát zaměřená na vesmír. Nese název Planetarium a opravdu stojí za to.

 

...

Divadlo

Zora Jandová a její hosté vzdají v Městském divadle Brno poctu šansonu

Pocta šansonu vizuálZora Jandová, muzikálová herečka a šansoniérka, bude v září 2023 slavit 65. narozeniny. V říjnu téhož roku uplyne 60 let od úmrtí Édith Piaf. Koncert Pocta šansonu tak připomene nejenom francouzskou zpěvačku nejznámějšími písněmi z...

Film

Woody Allen a jeho filmy

Woody perexKdybychom chtěli zjistit, o kterém americkém filmaři vyšlo u nás nejvíce knížek, asi bychom byli překvapeni: nebyli to Charlie Chaplin ani Steven Spielberg či Quentin Tarantino, nýbrž komik Woody Allen. Kdo jiný se může pochlubit zhruba desítkou ...