Will Bowen: Dopisy od Boha

Will Bowen: Dopisy od Boha

Tisk

dopisy-od-boha 200Co moudrého je v nás? Will Bowen to sepsal. Jednoduše tak, že se můžete nechat okouzli aha efektem při jeho čtení nebo se pustit do napsání svého vlastního notesu plného své moudrosti.

 

 

„V průběhu let mi tyto vzkazy radikálně zlepšily život. Vzhledem k tomu, že je technicky píšu já sám, to může znít trochu divně. V určitém ohledu však cítím, že jsem je přestal psát a místo toho vzkazy začaly psát mně. Posadil jsem se k počítači a v duchu jsem myslel na určité téma nebo problém, a pak se mi prsty rozeběhly po klávesnici, jako by samy od sebe, vyťukávaly odpovědi, které jsem hledal, poskytovaly vedení, které jsem potřeboval, dávaly ubezpečení, které mi chybělo, a zahrnovaly mě láskou, po které jsem toužil.“

A tohle všechno můžeme i my sami pro sebe udělat. I my sami si můžeme sednout a nechat své ruce, ať nám napíší vzkazy na míru. Funguje to, už jenom proto, že často řešení svých otázek víme, známe, jen je zapomínáme nebo přes ruch všedních dnů tyto odpovědi neslyšíme. Takže patrně nebudete překvapeni ani těmi 365 malými dopisy od Boha, malými inspiracemi, které autor vydal knižně. Jsou to ty, které posílal svým věřícím, aby v nich, ale i sám v sobě, udržel ten slavnostní klid po bohoslužbě. Klid, který je tak těžké udržet.

Protože právě takovým připomínám si, udržíme svou vlastní moudrost v běhu. Najednou začneme být klidnější, tu a tam nám i v průběhu dne probleskne odpověď na otázku, kterou již třeba dlouho řešíme. Stáváme se vnímavější.

Ale základem je praktický a nepříjemný kořínek: opakování. Opakování je matkou moudrosti. A i když mnoho o sobě víme, samotné uvědomění nestačí, potřebujeme ho posilovat, připomínat si ho, žít oho v praxi.

A proto mi tento nekonečný a věčný kalendář přijde geniální.

Můžeme si každý den přečíst ráno k čaji, kávě… nebo večer pro hezké nebo úlevné zakončení celého dne.

A můžeme si v knize listovat i jen tak. Náhodně. A s tím mám nejlepší zkušenosti, protože kniha mi otevře vždycky tu komnatu, kterou potřebuji.

Tak schválně…. V tuto chvíli jsem celá rozechvělá, je toho moc, nějak se řítí školní záležitosti mých dětí a já uvažuju o tom, že nemáme čas ani na to zahrát si společně hru…

„Budeš-li dávat peníze, budeš si víc vážit peněz.

Budeš-li dávat čas, budeš si víc vážit času.

Budeš-li dávat soucit, budeš si víc vážit soucitu.“

Závěr…. Věnujeme si ten čas, protože když to udělám, když odsunu to, co nám čas bere, stane se náš společný „zlodějům ukradený čas“ vzácný. Cenný… a pak víc a víc budu hledat chvilky, kdy svůj čas věnovat dětem, nikoliv zlodějům času.

Tak to je pěkný příklad v praxi, že?

dopisy-od-boha

O autorovi: Will Bowen obohatil svět o program Svět bez stížností, Vztahy bez stížností a Šťastný život, který si získal miliony nadšených čtenářů. O jeho knihách se mluví v televizních pořadech, rádiích, fialové náramky, které nás udrží v nestěžovacím módu využívají i tisíce škol, firem a jiných organizací a upevňují tak pozitivní postoje v životě. A teď je tu kalendář, pár dopisů připomínající všeobecnou moudrost života. O svém tématu autor také aktivně přednáší na nejrůznějších akcích a sbírá tak další zkušenosti, které se přetavily například v tuto knihu.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2020, www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Barbora Šťastná: “Nej kniha je ta, na které právě pracuju. Tu nejvíc miluju i nenávidím současně.”

Bara Stastna 200Přinášíme vám rozhovor s Bárou Šťastnou, zakladatelkou Šťastného blogu a autorkou několika knížek. Přečtěte si, co pro ni znamená štěstí, na čem teď pracuje, nebo jak se od ostatních liší její poslední kniha.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Příběh jedné rodiny na pozadí politických událostí. Neobyčejné osudy obyčejných lidí

200 hostJsem dítě devadesátých let. Narodila jsem se po revoluci a totalitu poznala jen z vyprávění. STB, domovní prohlídky, prověrky a nakonec i cinkání klíčů si umím jen představovat. Doposavad jsem se s realitou minulosti – o...


Literatura

Vlídné Ovace nevlídnosti

altNová kniha Sylvy Lauerové nese název Ovace nevlídnosti a obsahuje výběr poezie z let 2010-2012. Titul vás upoutá nejen svým paradoxním názvem, ale i graficky velmi zdařilou vazbou s netradičním průsvitným přebalem, který svým perg...

Divadlo

Pražští herci roztančí v březnu Švandovo divadlo

Souboj divadel 200Už v roce 2016 byl odstartován autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka a Terezy Řípové v Městském divadle Mladá Boleslav. Na stejném místě zároveň proběhl i první ročník projektu Roztančené divadlo aneb Když he...

Film

Dosud neviděný druh očisty na filmových plátnech

200filmS velmi originálním námětem přichází na plátna režisér a scénárista James DeMonaco. S poměrně nízkým rozpočtem představuje svět, o kterém si divák nejspíš nikdy předtím nemyslel, že může fungovat.

...