Oddychovka nejen pro milovníky romantických komedií

Oddychovka nejen pro milovníky romantických komedií

Tisk

rada-te-poznavam 200V Nakladatelství HOST vyšla kniha Ráda tě poznávám, která se pyšnila označením chytrá romantická komedie netflixové generace. Není právě teď nejvhodnější doba na takovou oddychovku?

 

 

 

Příběh je postavený na otázce, jestli se může člověk zamilovat stejně jako ve filmu. Jeho hlavní hrdinkou je Evie Summersová, která se přestěhovala do Londýna, aby se stala scenáristkou. Dlouhou dobu však pracuje pouze jako asistentka filmového a televizního agenta a agentuře se navíc přímo nedaří. Jejich nadějí je klient Ezra Chester. Ten musí dopsat svůj scénář a je na Evie, aby zachránila jak svou práci, tak celou agenturu.

S Ezrou není jednoduchá domluva, ale Evie se nenechává odbýt. Uzavře s ním dohodu, že mu bude jako inspiraci posílat její takzvané setkávačky a on ji zase to bude průběžně posílat části scénáře. Setkávačky spočívají v seznamování se s náhodnými muži přesně tak, jak se to děje ve filmech. Čtenáře čekají nejrůznější klišé typu vylitého pití v kavárně, předbíhání ve frontě, roadtrip a podobně, u kterých se rozhodně pobaví.

„Evie Summersová, ve chvíli, kdys uzavřela tu dohodu s NOKem, ses rozhodla seznámit se s někým prostřednictvím Výzvy. Podobné výzvy jsme viděli ve filmech jako 10 důvodů, proč tě nenávidím (odpočívej v pokoji, Heathe Ledgere, pro tenhle svět jsi byl až příliš krásný), Taková normální holka, a Jak ztratit kluka v 10 dnech. Pro nevzdělance ty filmy nemají nic moc společného. Ale ve všech jde ve výsledku o jediné: někdo se rozhodne přijmout výzvu, následují nevyhnutelná nedorozumění, kruté zrady a nakonec: láska.“ (str. 66)

Setkávačky jsou tedy hlavní zápletkou knihy, ale nabízí toho mnohem více. Evie je sympatická mladá slečna, která vše bere s nadhledem a brzy si vás získá. Je zajímavé sledovat její korespondenci a komunikaci s Ezrou, kde funguje jistá chemie. Do toho sledujeme svatební přípravy jedné z jejich přátel a také seznamování s fotografem Benem a jeho dcerou.
Ráda tě poznávám bylo pro mě milým překvapením. Pobavila jsem se, zavzpomínala na nějaké filmy a také byla napjatá, jak to celé dopadne. Z takových romantických knih i filmů jsem až na výjimky „vyrostla“, ale toto byla skvělá oddechovka, která mi zabrala pouhých pár hodin a rozhodně toho nelituji.

Rachel Wintersová vystudovala tvůrčí psaní a většinu dospělého života strávila na volné noze psaním pro lokální noviny a online časopisy. V současné době působí jako redaktorka nakladatelství Orion Books. Má ráda dlouhé procházky v přírodě, velká města a věří, že neexistuje moc problémů, které by se nedaly vyřešit za pomoci dobrých přátel a sklenky vína.

rada-te-poznavam

Ráda tě poznávám
Autor: Rachel Wintersová
Překlad: Romana Bičíková
Žánr: romantika, beletrie
Nakladatelství: HOST
Rok vydání: 2021
Počet stran: 368
Hodnocení: 87 %

https://www.hostbrno.cz/rada-te-poznavam/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dark metalová kapela z Českých Budějovic právě dokončila své nové album Bittersweet Devotion

dark angels bittersweet devotion200Tímto titulkem bychom Vás rádi pozvali k povídání nejen o DARK ANGELS. Nová deska vyjde na přelomu března a dubna a to je správná příležitost popovídat si se zakládajícím členem k...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Královna šťastných katastrof

kralovna stastnych katastrof200Nakladatelství Metafora vydalo v červnu romantický příběh Královna šťastných katastrof od Dylan Newtonové. Jak skončí setkání rozevláté organizátorky svateb a obletovaného autora hororů? No hádejte!


Literatura

Deník uprchlice by se mohl stát povinnou četbou

denik uprchlice200V nakladatelství Brána vyšla Oksaně z Ukrajiny kniha Deník uprchlice. Jedná se o nelehké čtení, které by si však měl přečíst každý.

 

...

Divadlo

Rozpustilé jeptišky z východočeské autodílny

jeptisky perexVětšina katolíků a především nekatolíků má ve svém povědomí pevně zafixováno, že jeptišky jsou vzorem serióznosti a kvůli dodržování přísné řehole ani nemají šanci zažít nějakou legraci. Dramatik Dan Goggin stejně jako staré...

Film

Zelinář a nejen jeho televize

200filmO období normalizace, o dusném bezčasí 70. a 80. let minulého století, kdy lidé, pokud se hlasitě nestavěli proti režimu a spokojili se s málem v oblasti hmotné i duchovní, mohli vcelku pohodlně žít, pojednává kniha Pauliny Bren Zelinář a jeho televize. ...