Sandra Brown a její další silná hrdinka: Svědkyně

Sandra Brown a její další silná hrdinka: Svědkyně

Tisk

svedkyne 200Všechny milovnice románů pro ženy od světoznámé Sandry Brown si mohly do kalendáře poznačit srpen, kdy v nakladatelství Ikar vyšel její román Svědkyně. Bude se jistě řadit mezi velmi čtené knihy, jelikož od vydání originálu už uplynulo 26 let a my se v češtině dočkali již 3. vydání!



Kdo by neznal Sandru Brown?

Sandra Brown (* 1948) je úspěšná americká spisovatelka, jejíž dílo zahrnuje desítky bestsellerů. Vystudovala angličtinu a literaturu a vystřídala celou řadu profesí, než zakotvila u psaní. Českým čtenářům rozhodně není neznámá; vyšly u nás například tyto knihy: Alibi, Exkluzivně, Odražená střela, Ostrý střih, Nízký tlak a mnoho dalších.

Příběhy svědkyně

Náš příběh se rozehrává v nemocnici, kde policie řeší nehodu auta, při níž zemřela žena, a spolujezdci byli zraněni. Naší hrdinkou je nezdolná Kendall Deatonová, které se podařilo z auta vyprostit, zachránit své dítě i muže, o kterém začne tvrdit, že jde o jejího manžela. Tento muž, John, totiž tvrdí ztrátou paměti a Kendall se toho rozhodne využít, jelikož je zrovna na útěku. Proč, ptáte se? Kendall se stala veřejnou obhájkyní ve Prosperu, dokonce se i vdala, ale nakonec zjistila, že se zapletla se špatnými lidmi, vlivnými a bohatými, kteří se jí chtějí za každou cenu zbavit. Utíká i s tříměsíčním synem a nedobrovolně nakonec i s Johnem. Podaří se jí uniknout ze spárů zlých lidí? Jak se bude proměňovat vztah jí a Johna, když je vše tak nejisté?

Romantika a napětí ruku v ruce

Třebaže už zpočátku tušíme, jak příběh dopadne, čeká nás na cestě za štěstím plno překážek. Některé očekáváme, jiné ne. Autorka je vypsaná a nedělá jí problém vymyslet silné postavy, ke kterým se cítíme být poutáni – ale i ty zlé, které hned odsoudíme. Příběh je poměrně zamotaný, ale je příjemné po částech odkrývat jeho tajemství. Co může působit jako nedostatek, to je fakt, že se příběh odehrává v minulosti a hodně věcí ohledně společnosti a postavení žen dnes působí poněkud podivně. Zase ale jde o sondu do minulosti a my tak můžeme porovnat, jak jsou ženy vnímány dnes.

Fanoušky máme!

Sandra Brown, to je jméno, které prostě prodává! Svědčí o tom i fakt, že jde o třetí vydání této knihy. Tudíž hlavně knihu doporučuji těm, co hltají romány pro ženy, jež jsou okořeněny napětím a zastřeny závojem tajemství. Svědkyně se vám bude líbit!

svedkyne

Název: Svědkyně
Autor: Sandra Brown
Žánr: román
Originální název: The Witness (1995)
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2021, pevná
Počet stran: 432
Hodnocení: 75 %

https://www.euromedia.cz/svedkyne/kniha/14095/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tanečník Štěpán Pechar: „Nežli sen tančit určité role, je mým větším snem je vymýšlet.“

pechar stepan 200Čas na odpovědi pro náš web magazín si v denním shonu našel mladý Štěpan Pechar, stálý člen souboru Laterny Magiky. Momentálně tancuje hlavně v nastudování Havlových kreslených básní Antikódy<...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Spíše než Češi jsme Evropané

zrozeni-evropanu-2D-1-200Dva němečtí autoři, Johannes Krause a Thomas Trappe, se rozhodli ústy jednoho z nich čtenářům sdělit „skutečný příběh našich předků vyprávěný geny“, jak zní podtitul jejich knihy Zrození Evropanů. Tento podtitul naznačuje...


Literatura

Když je někdo svatej, nemá to lehký

Svatozar perexTak se to stalo, opravdu. I kdy to bude znít neuvěřitelně. Jednoho dne se nad hlavou Felixe Nováčka objevila svatozář. Udělal totiž významný dobrý skutek, a tak se mu za to Pán Bůh odměnil. Právě tímto nadělením začíná děj útlé knihy pohádká...

Divadlo

Muzikál Pomáda

Pomada 200

K celosvětovým oslavám 40. výročí premiéry legendárního amerického muzikálu Pomáda na newyorské Broadwayi se připojila i stověžatá Praha a ta...

Film

VÁCLAV KRŠKA A (NEJEN) FILMOVÝ ODKAZ

osudova nesmelost200Režisér Václav Krška (1900-1969) patří mezi české režiséry, kteří zůstávají ve stínu svých slavnějších kolegů. Je uznáván jako průkopník poetických či lyrických výpovědí, jenž měl tu smůlu, že svého uměleckého vrcholu dosáhl v...