Kdo z nich je vrah?

Kdo z nich je vrah?

Tisk

Hra na vrazdu perexPřed rokem se skupinka přátel sešla v nádherném cornwallském sídle, aby oslavila Lucasovu svatbu. Nakonec se však žádná svatba nekonala, protože pár hodin před obřadem se odehrála strašlivá tragédie.

 

Teď Lucas všechny své přátele pozval znovu. Prý na oslavu výročí. Ale čeho? Svatby, která se nekonala? Nebo chce jen zavzpomínat na svou mrtvou sestru? Když Lucas přátelům oznámí, že si zahrají hru na vraždu, nikdo z jeho nápadu není nadšený, ale z různých důvodů hrají všichni. Zdá se, že je Lucas přesvědčený o tom, že se mezi jeho přáteli ukrývá vrah jeho sestry. Pokud má pravdu, kdo z nich to je?

Druhý díl ze série o Stephanii Kingové
Autorkou knihy Hra na vraždu, kterou v českém překladu vydalo Nakladatelství Kalibr, je anglická spisovatelka Rachel Abbott, autorka několika bestsellerů. Kniha je druhým dílem ze série o vyšetřovatelce Stephanii Kingové. Protože samotná Stephanie je zde jen vedlejší postavou, není nutné znát děj prvního dílu, který zatím v českém překladu nevyšel.

Hra, při které se má odhalit pravda
Hlavní vypravěčkou příběhu je Jemma, manželka jednoho z Lucasových kamarádů. Protože lidi, kteří se v Cornwallu shromáždili, moc dobře nezná, poznává je čtenář společně s ní. Vztahy mezi nimi jsou zvláštní a plné tajemství čekajících na odhalení. I když na první pohled nemají tito přátelé téměř nic společného, jsou tu závazky z minulosti, které je k sobě poutají, a tak na Lucasovu hru všichni přistupují. Jemmu však k Lucasovi nepoutají žádné závazky, a tak si dokáže udržet odstup. Rozhodne se, že pokud by se hra vymkla kontrole, zastaví ji.

Několik kapitol vypráví také Lucasova manželka Nina a sestra Alex, která poskytuje krátký náhled do minulosti. Nechybí ani pasáže věnované Stephanie Kingové. Tyto části poskytnou krátký vhled do vyšetřovatelčina soukromého i pracovního života a nastíní průběh vyšetřování.

Kniha zaujme především komorní atmosférou a soustředí se zejména na vztahy mezi postavami. Nenabízí žádné velké zvraty ani napínavé momenty, ale je čtivě napsaná a má skvěle promyšlenou pointu. Jedná se tedy spíše o oddechové čtení, jež ocení hlavně čtenáři, kteří s tímto žánrem začínají, a milovníci psychologicky laděných příběhů.

Hra na vrazdu

HRA NA VRAŽDU
Autorka: Rachel Abbott
Originální název: The Murder Game
Překlad: Milan Lžička
Žánr: detektivka, thriller
Vydáno: Kalibr, 2021
Edice: Světový bestseller
Počet stran: 304

Hodnocení: 70 %

www.knizniklub.cz/knihy/533916-hra-na-vrazdu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jonathan Srpen: „Zpočátku jsem si říkal, že jsem se nejspíš minul profesí.“

jonathan srpen200Jonathan Srpen vydal loni knihu Dvě tváře policisty a my jsme ho u té příležitosti vyzpovídali a zjistili jsme, jak se mu kniha psala, co bylo jeho cílem a jak se mu nyní daří. Jonathan Srpen je mladý kluk, který vede dvojí život. Je in...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Když hodný holky pomáhají padouchům

stockholm delete perexJens Lapidus se vrací se svou na první pohled nesourodou dvojicí Emelie a Teddym ve druhém dílu zamýšlené trilogie ve stylu Stockholm noir. Drogy, gangy, vraždy, hazard, nelegálně držené zbraně, vyřizování účtů, to vše vás p...


Literatura

Pes, kocour a sirotek

pes kocour a sirotek200V úterý 4. října se v Knihkupectví a kavárně Řehoře Samsy uskutečnilo autorské čtení Františka Kalendy a zároveň vernisá...

Divadlo

Nová sezóna Divadla Spejbla a Hurvínka zahájena: Na diváky čeká na podzim zážitkový Klub Hurvajz i premiéra nové hry Hotel Spejbl

spejbl200Od začátku září otevřel své brány nový zážitkový KLUB HURVAJZ pro všechny fanoušky Divadla S+H. Tento klub umožní divákům nevšední setkání s loutkoherci, účast na workshopech divadla nebo třeba účast na premiéře zbrusu nové hry HOTEL SPEJBL. Premiéra...

Film

Hobit – neočekávaná cesta aneb Kdy už s ním konečně skončíme?

hobit neocekavaa cesta jackson tolkienDo našich kin přichází americký film, „Hobit: Neočekávaná cesta“. Je prvním dílem trilogie režiséra Petera Jacksona, natočené podle fantasy románu britského spisovatel...