Outsideři se představují v pohodové young adult

Outsideři se představují v pohodové young adult

Tisk

kluk napravo 200Pod značkou Red v Našem nakladatelství vyšel první díl ze série Outsideři od Kate Stewart, který nese název Kluk napravo.

 

 

 

 

Hlavním hrdinou knihy je Theodore pojmenovaný po oblíbeném čipmankovi jeho mámy. Doma mu však říkají Teddy a on se tak těší na univerzitu, kde může začít nový život a stát se tím, kým chce být. Bydlí se spolubydlícím Troyem, který je fotbalovou hvězdou a vypadá jako z reklamy. Theo je tak v jeho zákrytu, je „ten kluk napravo“, ale nevadí mu to.

Ke konci večírku po nevydařené noci (popsané větou: „rozmnožování s pásovcem se vzteklinou dneska večer nebylo v plánu“) potkává Theo Laney, která se zrovna po telefonu rozešla s přítelem. Společně se navzájem svěřují a počítají s tím, že už se nikdy neuvidí. Brzy na sebe však natrefí a stávají se přáteli. Laney má v plánu dát si od mužů pauzu a Theo je díky dětství se sestrami dobrým posluchačem. Jak spolu tito dva tráví více času, uvědomí si vzájemné city a velká část knihy je tak věnována jejich vztahu. Ten je navíc protkán instagramovým profilem o nejopravdovějším životě a kapitoly jsou tak doplněny hashtagy. Zpestřením při čtení jsou také babiččina moudra, která zaručeně pobaví a opravdu mají něco do sebe.

kluk napravo 1

Kluk napravo je z žánru young adult, hrdinové zde řeší vztahy, problémy s rodiči, školu a podobně. V tomto ohledu kniha nijak nevybočuje, jen je překvapivé, jak je vztah Thea a Laney idylický a dochází zde jen k jednomu zvratu. Mě to příliš nevadilo, protože tento žánr čtu jen výjimečně a brala jsem to jako takzvané feel good, jako odpočinkové a pohodové čtení. Ale myslím, že nějaké zkrácení a možná i oživení děje by si kniha zasloužila.

Přesto jsem příběh přečetla rychle, a i když nejsem úplně cílovka, budu se těšit, co se bude s těmito hrdiny dít v dalších dílech.

KATE STEWART doposud napsala 23 milostných románů, které jsou zasazené do současnosti a byly přeložené do pěti světových jazyků. Ve svých dílech se věnuje tématům dospívání, erotiky, obav, či sebepoznávání. Hlavními postavami v jejích knihách jsou většinou alfa samci. Publikace nepostrádají erotické napětí, nečekané zvraty a bravurní vykreslení pocitů. Mezi celosvětově nejčtenější patří její série Havraní bratrstvo. Kate Stewart je milovnicí 80. a 90. let, zejména filmů Johna Hughese a rapu. Ve volném čase se také ráda věnuje fotografování a pletení. Žije se svým manželem Nickem v Severní Karolíně.

kluk napravo

Kluk napravo
Autor: Kate Stewart
Překlad: Hrdličková
Žánr: young adult, romantika
Nakladatelství: Red, Knihy Dobrovský
Rok vydání: 2022
Počet stran: 392
Hodnocení: 84 %

https://www.nasenakladatelstvi.cz/produkt/kluk-napravo/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Pernetová: „Dokud jsem se nepotkala s režisérem Michalem Burešem, netušila jsem, jak moc bude třeba se sžívat.“

pernet perexPět vydavatelů uvede na trh současně jedenáct nových titulů v rámci nového projektu Audioknihy NAHLAS! Historicky první česko-slovenský AUDIOKNIŽNÍ VÍKEND nabídne to nejslibnější z podzimních novinek: Nesbø, Verne, Vondruška, Hawkinsová, Christi...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Batman nastoupil na Hřbitovní směnu

batman200V listopadu nám nakladatelství Crew nadělilo různorodé příběhy z Gotham City pod názvem Batman 6: Hřbitovní směna. Aby bylo jasno, mluvíme o sérii, kterou má pod palcem ostřílený a komiksovou komunitou vážený Scott Snyder. Spoustu neokoukaných histore...


Literatura

Oldřich z Chlumu opět zasahuje

altDetektivky zasazené do historie mají úžasné kouzlo. Pro čtenáře i autory. Čtenář i autor si užívají dobových reálií, syrových a nevyumělkovaných vražd. Vyšetřovatelé v knihách nesnímají otisky prstů, neposílají vzorky do laboratoře na expertízu, nestudují...

Divadlo

Připravuje se nový, původní, český muzikál Doktor Faust

doktor faust200KVArt Production s.r.o. a Divadlo Na Maninách uvedou nový původní český muzikál Doktor Faust. Premiéra díla se uskuteční 16. září 2022 v pražském Divadle Na Maninách.

...

Film

“Co jsem já?” ptá se robot

altFilm Já robot znázorňuje velmi povedenou vizualizaci ne příliš vzdálené budoucnosti. Pokud máte rádi technologie a fascinuje vás umělá inteligence, pravděpodobně si pokládáte celou řadu otázek, na které se odpovídá neradostným způso...