Vražda s nápovědou

Vražda s nápovědou

Tisk

vrazda s napovedou200Catherine Shepherdová pokračuje ve spanilé jízdě detektivek a v červnu jí vyšla u nakladatelství Cosmopolis kniha Vražda s nápovědou z její populární série Julia Schwarzová a Florian Kessler. A jaký důmyslný případ bude patoložka a detektiv řešit tentokrát?

 


Spisovatelka od sousedů

Catherine Shepherdová (* 1975) je pseudonym německé autorky bestselerů. Vystudovala ekonomii, pracovala v bance a první detektivku vydala v roce 2012. Patří k nejprodávanějším německým autorkám thrillerů a krimi románů, na kontě má přes 3 miliony prodaných knih. Česky jste si z této série mohli přečíst loni vydanou Vraždu na blatech (Mooresschwärze, 2016), Vraždu bez soucitu (Nachtspiel, 2017), Vraždu v ledu (Winterkalt, 2018).

Zapeklitý případ

Opět se setkáváme s nesourodou vyšetřovací dvojicí nebo spíše dvojicemi – na jedné straně máme klasické duo detektivů, Florian a Martin, na straně druhé zde vypomáhají soudní lékařka Julie a její věrná pomocná síla Lenja. Do středu pozornosti se dostane mrtvá žena, která je nalezena ve vaně a vše ukazuje na nikým nezaviněné úmrtí. Julie ale najde na hlavě oběti nepatrné tetování, které obsahuje zašifrovanou zprávu. Ta obsahuje úkol, který je ale nad jejich možnosti, což vede k dalšímu úmrtí. Podaří se jim společnými silami tyto šifry rozluštit včas a zabránit tak dalším ztrátám na životech? A kdo může stát za něčím tak zvrhlým?

Detektivní klasika

Catherine Shepherdová je sázka na jistotu, ne že ne. I když má kniha jen tři sta stran, dokázala rozehrát zajímavý příběh a dodat mu hloubku tím, že se jednak střídá poloha vyšetřovací s pohledem pachatele. Navíc tu máme všudypřítomné vztahové záležitosti, takže nudit se prostě nebudeme.

Největším tahákem je excentrická vyšetřovací dvojice, kde tedy působí jako přitažené za vlasy, že se do nebezpečí vrhá soudní lékařka, ale v knize to celkem funguje, tak proč vlastně ne? Taky jazyk autorky považuji za specifický, nepříliš popisný, rozhovory a promluvy nejsou kdovíjak dlouhé a obsáhlé, ale nějak to k této detektivní sérii sedí. Doporučuji vyzkoušet a posouzení si udělat podle sebe, zda to čtenáři sedne či nikoliv.

vrazda s napovedou

Název: Vražda s nápovědou
Autor: Catherine Shepherdová
Původní název: Dunkle Botschaft (2019)
Série: Julia Schwarzová a Florian Kessler (4. díl)
Žánr: detektivka
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2022, paperback
Počet stran: 304
Hodnocení: 80 %

https://www.grada.cz/vrazda-s-napovedou-12995/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K Magdaleně Trajerové nejlepší nápady přicházejí při dlouhé sprše

Trajerova200Magdalena Trajerová je songwriterka pohybující se na hranici mezi žánry indie popu, folku a rocku. Po třech singlech vydala debutové album s názvem "TO ONY", o kterém se více dozvíte v tomto rozhovoru.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Tlustá tak akorát – skvělý zákusek ke kávě

tlusta-tak-akorat 200V nakladatelství Práh vyšla před pár dny kniha Michaly Jendruchové s názvem Tlustá tak akorát, jehož úvod anotace zdobí označení „humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy (a přijmout sama sebe)“.


Literatura

Křest knihy 'Aleje: krása ohroženého světa' aneb když jsme z Větvičky na větvi

aleje krasa ohrozeneho sveta 200Pražské knihkupectví kavárny Krásný ztráty v Náprstkově ulici 10 bylo 4. prosince 2012 dějištěm křtu supernové knihy „Aleje – krása ohroženého světa“ za osobní účasti o...

Divadlo

Olomoucká Liška B. je inscenace půvabná a svébytná i díky silné hudební složce

liska b 200Kdysi jsem viděl v hukvaldském amfiteátru operu Příhody lišky Bystroušky, což na mě natolik zapůsobilo, že jsem se stal milovníkem hudby Leoše Janáčka. Jenomže očekávaná premiéra inscenace nazvaná Liška B., která proběhla v pátek 19. ledna v Morav...

Film

Záhy vypukne svátek filmu

febio perex1Největší a současně nejzávažnější filmovou akcí konanou v Praze je nepochybně Febiofest, letos uspořádaný ve dnech 19. až 27. března 2015. Již po několik let jej zdobí soutěžní sekce - v čele poroty letos stane le...