Dámský klub půlnočního plavání

Dámský klub půlnočního plavání

Tisk

big damsky-klub-pulnocniho-plavani-7yV-514225

Představa, že každou noc plavete v chladných a hlubokých vodách jezera, řeky nebo oceánu a necháváte odplout všechny své starosti, je nejen romantická, ale také nesmírně lákavá k tomu, abyste ji uskutečnili. Pokud jste fascinováni touto myšlenkou, určitě sáhněte po knize Dámský klub půlnočního plavání Faith Hoganové od nakladatelství Prostor.

Knížka vypráví příběh tří žen v hrabství Mayo na západním pobřeží Irska, což je autorčin rodný kraj. Jedna žena právě pochovala manžela a docela se na něj zlobí, protože ji zanechal nejen prázdnou ordinaci, ale především dluhy, kvůli kterým může přijít o střechu nad hlavou. Druhá žena zase tráví důchod ve společnosti svých koček a každou noc bez ohledu na počasí chodí plavat do moře, kde zanechává své myšlenky a starosti. Třetí žena je její dcerou, po rozvodu a hektické práci v nemocnici ze dne na den podává výpověď a se svým dospívajícím synem odjíždí do svého rodného kraje za matkou, která miluje půlnoční plavání. Dále se rozehrává poklidný a dojemný příběh žen s nádechem romantiky, který končí šťastně.

Knížka je příjemným oddechovým čtením hlavně pro ženy. I když postavy řeší svoje trable, všechno jako vždy dobře dopadne a čtenáře může nalákat nejen zasazení příběhu do Irska, ale především to krásné téma půlnočního plavání, které se nese celou knihou. Navíc je knížka skvěle napsaná a přeložená.

Faith Hoganová (1969) se narodila v irském hrabství Mayo. Vystudovala anglickou literaturu a psychologii na Dublin City University a získala postgraduální titul na University College v Galway. V roce 2016 debutovala knihou My Husband's Wives (Ženy mého muže), v níž se několik sokyň snaží vyrovnat s náhlou smrtí milovaného muže, přičemž navazují nepravděpodobné přátelství. Faith Hoganová patří k nejprodávanějším irským autorkám beletrie pro ženy, dosud napsala devět románů, z nichž se některé umístily v první desítce bestsellerů v USA, Velké Británii, Austrálii a Kanadě. Současně píše pod jménem Geraldine Hoganová sérii kriminálních příběhů Corbally, odehrávající se v Limericku. Spisovatelka žije na západním pobřeží Irska se svým manželem a čtyřmi dětmi. V místní krajině a přírodě se často inspiruje.

big damsky-klub-pulnocniho-plavani-7yV-514225

Název: Dámský klub půlnočního plavání
Autor: Faith Hoganová
Překlad: Josef Novotný
Nakladatelství: Prostor
Rok vydání: 2023
Počet stran: 256
Hodnocení: 85 %

https://eprostor.com/kniha/damsky-klub-pulnocniho-plavani


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Monika Zelinová: „Vlk je přímočará, neúplatná bytost vyžadující svobodu a respektování zákonů smečky.“

monika zelinova200Monika Zelinová (rozená Kovalská) pochází z Ostravy, kde žije dodnes. Vystudovala střední pedagogickou školu, zajímá ji psychologie, průběžně si doplňuje vědomosti z oblasti mezilidských vztahů, komunikace, organizace práce a manageme...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Ztracená brána Arnošta Vašíčka

altKdo by to byl řekl. V pražském podzemí se nachází brána, která nás může zavést do jiného, alternativního světa. Nikdo to netuší, strážci ji bedlivě hlídají. A pak se to stane. Tajemný zasvěcovací rituál cosi změnil. Kdesi v podzemí se cosi změnilo...


Literatura

Bylinková první pomoc

Bylinky perNová kniha Bylinková první pomoc nejenom splní svůj účel, ale výrazně se liší od většiny doposud vydaných publikací na toto téma. Autor se zaměřil nejen na první pomoc, ale také na všechny další informace, které by měl každý začínající bylinká...

Divadlo

Na podzim do divadla: A voda stoupá

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co se v podzimních měsícíchzejdete podívat. V listopadu si můžete vyrazit do Divadla Rokoko na komedii A voda stoupá.

...

Film

Malá holčička se v dubnu pokusí zachránit posledního žijícího draka

Jak zachranit draka 200Ve starověké Číně byli draci a lidé přáteli, ale lidská chamtivost ukončila jejich spojenectví a tato kouzelná stvoření se stala kořistí. Posledního z nich teď drží v zajetí krutý císař. Jednoho dne přinese krmení drakov...