Román nejen pro mladé: Odvrácená tvář lásky

Román nejen pro mladé: Odvrácená tvář lásky

Tisk

odvracena tvar lasky200Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností… Dvě jasná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?

 

 

 

V březnu vyšlo v Edici New adult nakladatelství Ikar novinka od u nás oblíbené autorky nejen romantických příběhů Collen Hooverové Odvrácená tvář lásky.

U nás ne neznámá autorka

Colleen Hooverová (* 1979) je americkou bestsellerovou autorkou New York Times, jejíž romantické příběhy se těší obrovskému ohlasu čtenářů. Autorka pravidelně střídá žánr young adult s literaturou pro dospělé čtenáře. Colleen žije v Texasu s manželem a třemi syny. Česky jsme si mohli přečíst už pěknou řádku jejích knih: Bez naděje, Ztracená naděje, Život jedna báseň, Možná jednou, Námi to končí, Na obtíž, To nejlepší v nás, Pravda, nebo lež, Nelituji ničeho.

Román s důrazem na přívlastek erotický

Vysokoškolačka Tate Collinsová se přestěhuje do San Franciska ke svému staršímu bratrovi Corbinovi a hned tu noc se seznamuje s jeho nejlepším kamarádem Milesem, který bydlí hned naproti. Není to však zrovna příjemné setkání. On je namol opilý a potřebuje její pomoc. Ona jako ošetřovatelka mu ji poskytne, ale jejich vztah není zrovna přátelský, spíš napjatý až ostražitý. Přesto je to k sobě oba táhne. Jenže Tate pracuje v nemocnici a studuje a Miles je stejně jako Corbin, takže často nebývá celé dny doma. Tak se dohodnou, že jejich vztah bude čistě sexuální. Zvládnou nepodlehnout citům a zůstat pouze v ryze tělesné rovině?

Různé tváře lásky

Colleen Hooverová dokáže psát tak, aby čtenáře vtáhla do děje, který je plný dialogů a pěkně odsýpá. Vybrala si tematiku tělesné přitažlivosti a touhy, tedy vztahu, který má svá jasná pravidla. Ovšem proč tomu tak je, proč podmíněná láska, a jak uvažují hlavní hrdinové? Nejen toto se ve vypravování, které se vyznačuje silnou erotickou jiskrou, ale dotýká se i psychologických aspektů postav, dozvíme. A závěr bude pro mnohé nečekaný, silný a dojemný.

Doporučuji hlavně čtenářkám, které preferují romány primárně o vztazích a erotice, neboť obojího se v knize dočkáte až až.

odvracena tvar lasky

Název: Odvrácená tvář lásky
Autor: Colleen Hooverová
Originální název: Ugly Love (2014)
Žánr: erotický román
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2023, brožovaná
Počet stran: 288
Hodnocení: 70 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/odvracena-tvar-lasky/kniha/13680/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sanchez Amsterdam bude krstiť album

cibula (2)Skupina Sanchez Amsterdam vznikla v roku 2004 počas ich štúdia na základnej umeleckej škole. Skupinu tvoria Dávid Maniaček, B...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mrtvola v lázni – detektivní vyšetřování ve starověké Británii

altVšem, kteří si oblíbili sympatického detektiva (přesněji řečeno soukromého informátora) Marca Didia Falcona britské autorky Lindsey Davisové, přináší nakladatelství BB/art jeho třináctý příběh Mrtvola v lázni (A...


Literatura

David Michie: Dalajlamova kočka

200 kockaMaličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud, se ujme samotný dalajlama. V jeho přítomnosti a díky jeho příkladu chytré zvířátko zjišťuje, jak naplnit dvě základní touhy všech živých tvorů: být šťastný a vyhnout se utrpení. Postupně se himálajské k...

Divadlo

Premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl s úspěchem Divadelní spolek Kroměříž

nekorekt pravidla200První letošní premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl v pondělí 27. února ve vyprodaném sále Klubu Starý pivovar Divadelní spolek Kroměříž. Komorní inscenace, kterou režíroval Ladislav „Láry“ Kolář na motivy hry Mika Bartletta,...

Film

Argo – povedený film o bizarní záchranné akci

argo 4O tom, že Ben Affleck je minimálně o třídu lepší režisér než herec, už nemá smysl se zmiňovat, protože filmový fanoušek tohle dobře ví a slyší ze všech stran. Už jeho výtečný debut v podobě perfektní kriminálky Gone Baby Gone (někdy...