Vraťte se s Johnem do Kavárny na konci světa

Vraťte se s Johnem do Kavárny na konci světa

Tisk

navrat-do-kavarny200Nakladatelství Kazda pokračuje ve vydávání po světě oblíbených knih Johna Strerleckeho. Tentokrát na čtenáře čeká Návrat do Kavárny na konci světa s podtitulem Inspirativní cesta k poznání sebe sama.

 

 

V Kavárně na konci světa se v předešlé knize ocitl reklamní manažerem Johnem, který byl na cestě na dovolenou a chtěl uniknout frustraci z práce, účtů a života obecně. Na neobvyklém místě pak musel čelit třem zásadním otázkám: Proč jste tady? Bojíte se smrti? Cítíte se naplnění? Na základě rozhovorů s obsluhou a hosty kavárny se zamyslel a změnil svůj život. Na začátku druhého dílu jej potkáváme v mnohem lepším rozpoložení, kdy se projíždí na kole a opět se před ním zjeví Kavárna na konci světa. V ní nachází jak staré známé v podobě Casey a Mika, tak i jeho malou dceru Emmu nebo Jessicu. Ta je zde hostem a také na ni čekají tři otázky na jídelním lístku a mnoho zajímavého ponaučení.

v předchozí recenzi jsem uvedla, že podobné tituly nevyhledávám a beru je spíše jako příběh a že vždy záleží na aktuálním rozpoložení člověka. Opět jsem si tedy Návrat do Kavárny na konci světa vychutnala jako takovou milou a čtivou pohádku. Tentokrát mě však mnohem více zajímalo, jak se to vyvine, líbilo se mi, jak se střídaly promluvy Jessicy nebo Johna – jak se každý zamýšlel nad něčím jiným a ve výsledků si měl navzájem co předat.

Přečtěte si jednu z našich recenzí na předešlou knihu: Kavárna na konci světa. Příběh o smyslu života

Potěšil mě také větší rozsah a našlo se mnohem více věcí, které mě samotnou oslovily a vypsala jsem si je. Za zmínku stojí například učení surfování jako velká lekce o životě, kdy je třeba vybrat si vlnu (najít smysl), nachystat si místo, ze kterého můžete vlnu chytit (pozice pro život) začít pádlovat (být aktivní), nezastavovat se, když cítíte energii vlny (vytrvat) a svést se na vlně (užít si to). Také se mi líbila tato poučka: „Každý odborník začíná tím, že neví nic o oboru, v němž se stane odborníkem.“ ze strany 149 a zaujala mě tato ukázka:

„Další P znamená: ptej se. Se Sophií to děláme pořád. Sledujeme nejlepší surfaře a pak je požádáme, aby nám poradili.
„A poradí?“
„No, ne vždycky. Někteří ne. Ale většina z nich je opravdu milá.“ Pokrčila rameny: „Nesmíš dopustit, aby ti maličkosti zabránily dělat velké věci. To, že někdo není milý, je prostě maličkost. Ze začátku bylo těžké se s tím vyrovnat, ale teď se prostě hned jdeme zeptat dalšího člověka. Jezdit na velkých vlnách je velká věc. Nechceme o to přijít jen proto, že na nás byl někdo protivný.“ (str. 184)

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Další inspirace z Kavárny na konci světa

Návrat do Kavárny na konci světa patří ke knihám, které mohou někomu otevřít oči, nebo je nasměrovat. Sice nejde do hloubky a nechává čtenáře, ať se inspiruje po svém, ale věřím, že si v ní každý může něco najít a také odnést.

John Strelecky žije v Orlandu na Floridě. Jeho knihy, workshopy a lekce pomáhají lidem zjistit, co vlastně od života chtějí. V Německu založil organizaci John Strelecky & Friends, která má kromě jiného na starost organizaci jeho vystoupení. Událost, která mu v jeho třiceti letech změnila život, ho inspirovala k tomu, aby vyprávěl příběh Kavárny na konci světa. Kniha, která vznikla, se stala bestsellerem na třech kontinentech a tento úspěch ho dodnes nepřestává udivovat. Společně s dalšími příběhy o cestě k nalezení smyslu vlastní existence se na celém světě prodalo osm milionů výtisků jeho knih. Když John Strelecky zrovna nepíše, často cestuje. Největším dobrodružstvím jeho rodiny bylo roční putování kolem světa.

navrat-do-kavarny

Návrat do Kavárny na konci světa
Inspirativní cesta k poznání sebe sama
Autor: John Strelecky
Překlad: Martin Richter
Žánr: rozvoj osobnosti
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2024
Počet stran: 256
Hodnocení: 80 %

https://www.knihykazda.cz/navrat-do-kavarny-na-konci-sveta/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Poznejte ... polská klavíristka Milena Antoniewicz

milena-antoniewicz 200Tento rozhovor vám můžeme předložit díky laskavému svolení pana Františka Brikcia – děkujeme! Červnový koncert VIOLONCELLO A KLAVÍR I., polské klavíristky Mileny Antoniewicz a českého violo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Příběh „kovbojky“ Kamily Novákové

to by se kovbojkam stavat nemelo 200Příběh „kovbojky“ Kamily Novákové, která se s rodinou přestěhovala na samotu do hor, aby si zde splnila svůj sen chovat koně, se čte jedním dechem. Kniha je prodchnuta romantikou, ...


Literatura

Biografie biatlonové legendy možná vyšla příliš brzy

fourcade 200I díky úspěchům českých reprezentantů patří biatlon v posledních letech k nejoblíbenějším sportům v tuzemsku vůbec a závody, které se na našem území pořádají, bývají často vyprodané. K největším legendám a hvězdám tohoto sportu rozhodně patří fe...

Divadlo

Říjnové novinky na Dramoxu: divácky úspěšná Korespondence V+W i dojemných 4000 dnů

KorespondenceVW 1200x1200Online platforma Dramox.cz zahajuje podzimní sezónu hned několika diváckými hity. Pokud jste v Divadle Na Zábradlí nestihli jednu z nejúspěšnějších divadelních her posledních let Korespondence V+W, můžete se na ti teď podí...

Film

Madagaskar: Království lemurů 3D v IMAX

Madagaskar 200Tento 39minutový dokument o tvorech, kteří přežili i dinosaury, měl předpremiéru v pražském Cinema City Flora IMAX ve středu 22.10.2014. Dokument se těšil neobyčejné pozornosti a proto byla předpremiéra naprosto vyprodána. ...