Před objektvem zvířecí miláčci

Před objektvem zvířecí miláčci

Tisk

Zvirata 200Nakladatelství Computer Press vydalo knihu Antonína Malého Fotografujeme psy a jiná zvířata.

 

 

Fotografování psů a zvířat vůbec má oproti fotografování lidí jednu nevýhodu; zvíře totiž většinou nebude dělat vše podle našich představ a pokynů. Nebude trpělivě hledět do objektivu a usmívat se na požádání. Přesto je fotografování našich domácích miláčků stále jedním z nejoblíbenějších fotografických námětů.

Zkušený fotograf psů zakladatel, Czech Pes Photo, v knize ukazuje vše, co k úspěšnému zachycení svých psích společníků potřebujeme. Praktický výklad doplňuje množství příkladů z praxe. Autor se věnuje i fotografování ostatních zvířat – koček, koní, ale i slepic či krav – princip práce zůstává stejný, takže je tato kniha vhodná pomůcka i pro majitele ostatních domácích mazlíčků.

Zvirata1

V knize se mimo jiné dozvíme, jak upoutat pozornost psa, jak se domluvit se psem, jak fotografovat psy ve městě, v krajině i v ateliéru, kdy zvolit jaký druh objektivu, jak využítt světlo a vytvořit správné osvětlení v ateliéru. Nebo se dozvíme, jak dodat v počítači psovi dlouhou srst a další užitečné úpravy.

Kniha obsahuje množství unikátních fotografií, které se objevily na fotografických výstavách nejen u nás, ale i v zahraničí.

Antonín Malý je zkušený fotograf a výtvarník. Jeho doménou je kromě krajinářské fotografie fotografování psů; pro svůj osobitý styl je často nazýván „Psí Saudek“. Jeho díla se objevují pravidelně na výstavách v ČR i v zahraničí. V roce 2005 založil specializovanou výstavu Czech Pes Photo, zaměřenou na psa ve fotografii.

Zvirata2

Ctibor Čejpa, podle podkladů Computer Press, ilustrační foto autor článku


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yvona Žertová

yvon 200V říjnu letošního roku načne režisérka Yvona Žertová jedenáctý rok s Toboganem. Zdalipak oslavili s moderátorem Alešem Cibulkou své desetiletí? I na to jsme se paní režisérky zeptali.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Pět kamarádek. Která z nich spí s jejím manželem?

Jedna z peti perexEditina oslava čtyřicátých narozenin by byla dokonalá, kdyby nebylo jedné nenadálé události. Náhodou se dozvěděla, že ji její manžel podvádí. A to nebylo to nejhorší.

...

Literatura

Amáliina nehybnost ukazuje sedm let v životě ženy

amalinina nehybnost 200Amáliina nehybnost od Kateřiny Rudčekové získala loni Literární cenu týdeníku Reflex za druhý nejúspěšnější rukopis Literární ceny Knižního klubu. Odměnou jí tak bylo vydání knihy pod renomovanou nakladatelskou značkou Knižn...

Divadlo

Česká premiéra divadelní hry Marka St. Germaina – Poslední sezení u doktora Freuda

DSC 9971Divadlo v Řeznické v pátek 9.března 2018 v 19.30 uvede premiéru „Poslední sezení u doktora Freuda“ autora Marka St. Germaina.

...

Film

SLADKÝ ŽIVOT: Nová komedie od tvůrců hitu Ženy v běhu

sladky zivot200Dne 14. března bude mít v kinech premiéru komedie SLADKÝ ŽIVOT, která vznikla pod vedením producenta a režiséra Tomáše Hoffmana. Nyní se představuje prostřednictvím traileru a filmového plakátu.

...