Humbook tip: Odpočiňte si u pořádné love story s Jenny Hanovou

Humbook tip: Odpočiňte si u pořádné love story s Jenny Hanovou

Tisk

jenny hanova200Druhou říjnovou sobotu, tedy 7. října se v Praze koná Humbook festival, zaměřený především na young adult literaturu. Návštěvníci se v rámci něj mohou osobně setkat se světovými i českými autory, redaktory, překladateli a bloggery a užít si zábavu během workshopů a bohatého doprovodného programu. Jedním ze zahraničních hostů bude také spisovatelka Jenny Hanová, se kterou vás nyní seznámíme a zaměříme se na její sérii s hlavní hrdinkou Lara Jean.

Jenny Hanová se narodila 3. září 1980 a pochází z Richmondu ve Virginii. Vystudovala tvůrčí psaní pro děti a mládež v New Yorku a po škole se přestěhovala do Brooklynu. Kromě psaní pracuje na poloviční úvazek ve školní knihovně a nejraději píše v kavárnách, metru nebo klidně doma u známých. Když se po Jenny poohlédnete na internetu a hlavně na sociálních sítích (Facebook, Twitter), vykoukne na vás moc sympatická a usměvavá dívka asijského původu, se kterou se prostě chcete seznámit a také kamarádit!

jenny hanova1

První knihu pro děti napsala Jenny Hanová už při studiu na vysoké škole a jednalo se o dílo s názvem Shug (2006) pojednávající o dvanáctileté Annemarie Wilcox bojující jak sama se sebou, tak přechodem na jinou školu. Další dětskou knihou je Clara Lee and the Apple Pie Dream z roku 2011. Pro náctileté napsala Jenny Hanová hned tři série – Léto (Léto, kdy jsem zkrásněla, Bez tebe to není léto a Vždycky budeme mít léto) , Všem klukům, které jsem milovala a také Oko za oko (Oko za oko, Oheň a plamen, Prach a popel), jenž napsala ve spolupráci se Siobhan Vivian.

První díl ze série Všem klukům, které jsem milovala vyšel v roce 2015 a seznamuje nás s mladou Larou Jean. Té zemřela matka, má tátu a dvě skvělé sestry. Její život se změní, když zjistí, že její milostné dopisy někdo rozeslal. Tyto dopisy měla pečlivě schované doma a psala je adresátům jako rozloučení – svěřovala se do nich upřímně se svými tajnými myšlenkami. A najednou tomu všemu musí čelit a ve výsledku je za to vlastně ráda. Druhý díl P.S. Stále Tě miluju přináší na scénu dalšího kluka a je více zaměřený na lásku jako takovou a pořád si drží nastavenou laťku. Závěrečný díl Navždy s láskou, Lara Jean vyšel teprve před pár dny a Laru Jean i jejího přítele staví do stresových situací spojených s vysokou školou. Do toho jsou čtenáři svědky plánování svatby Lařiného otce a také pilování cookies a především užívání si posledního ročníku na střední…

Série Všem klukům, které jsem milovala je určena mladým čtenářkám, ale jako oddych je výborná i pro ty starší. Jedná se sice o takový typický slaďák, při kterém se nedá vzpomínat na různé americké teenagerovské komedie (nemohla jsem přestat myslet na film 10 důvodů proč tě nenávidím, kde byl také táta gynekolog :-)), ale děj přirozeně odsýpá a dává smysl. Čtenář se navíc dokáže vcítit do jednání postav a často také vzpomíná na svou pubertu a také první lásky. Série je opravdu skvěle napsaná a zhltnete ji během pár hodin, věřte mi.

V červnu tohoto roku bylo oznámeno, že Všem klukům, které jsem milovala bude zfilmován, tak pokud raději první čtete knihu, máte další důvod sáhnout po dílech Jenny Hanové! A nezapomeňte, 7.října se s ní můžete potkat v Praze!

jenny hanova

Více informací: http://jennyhan.com/ nebo http://humbookfest.cz/

Zdroj foto: https://www.facebook.com/dearjennyhan/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor Absolut Deafers

ABSOLUTDEAFERS 200

Absolut Deafers, to jsou mladí rockeři z Ostravy, kteří přináší na českou rockovou scénu mix syrové tvrdosti, melodiky a skvěle znějících metal-rockových riffů. Nyní přicházejí s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sinón – dechberoucí a nervydrásající

sinon perexDan T. Sehlberg se ke konci minulého roku představil českým čtenářům se svou prvotinou Mona, která pojednávala o prvním biologickém počítačovém viru – tedy takovém viru, který lze z počítače přenést na člověka. V pokračování jde švédský autor ...


Literatura

Reportážní pohádky Míši Veteškové

jak maminka vylezla na vez veteskovaMíša Vetešková překvapila vloni svými „pohádkami faktu“ Jak maminka vylezla na strom, které pojala jako omluvenku dceři za pozdní příchody domů z práce. Od té doby po...

Divadlo

Muzikál Romeo a Julie 2014

Romeo a Julie 2014 200 Na muzikál Romeo a Julie 2014 jsem se těšila o to víc, protože jsem pár týdnů před premiérou dělala rozhovor s jedním z autorů, Jiřím Barešem a také s představitelkou chůvy, Veronikou Zelníčkovou. Oba byli ...

Film

Co přinesou ozvěny Febiofestu ve Zlíně

febiofest 200V tomto článku bychom vás rádi informovali, na jaké filmy můžete vyrazit od 15. do 17. dubna do zlínského Golen Apple Cinema v rámci regionálních ozvěn Febiofestu.

...