Odhalte tajemství Ďáblova spáru

Odhalte tajemství Ďáblova spáru

Tisk

dabluv-spar 200Audiotéka přináší posluchačům další detektivní sérii, tentokrát s novinářkou Jennifer Doreyovou, kterou přivedla na svět spisovatelka Lara Dearman. První díl má název Ďáblův spár.

 



Lara Dearman se narodila a vyrostla na ostrově Guernsey na Normanských ostrovech. Právě ty jsou i dějištěm jejího debutu Ďáblův spár, ve kterém neskrývá svou lásku k domovu, místním mýtům a folklóru. Kvůli studiu a práci se přestěhovala do Londýna a poté do Westchesteru, kde nějakou dobu pracovala ve finančnictví – než se rozhodla studovat tvůrčí psaní.

Příběh nás seznamuje s novinářkou Jennifer Doreyovou, která se se svými tajemstvími vrací z Londýna na svůj rodný ostrov. Bydlí se starostlivou maminkou a velmi často vzpomíná na svého zemřelého otce, který jí vyprávěl spousty zajímavých příběhů. Jennifer začíná pracovat v místních novinách, a zatímco očekává poklidnou práci, život obyvatel ostrova rozruší nález mrtvé ženy na pláži. Ta byla psychicky labilní a okolnosti vypadají dost zvláštně. Jennifer se rozhodne to vše prozkoumat a narazí na další případy podobných úmrtí, ke kterým na ostrově došlo za posledních padesát let…

Ke cti autorky také hraje samotná výstavba příběhu, které vévodí i velmi zajímavé promluvy samotného vraha. A také si pěkně pohrála s postavou Jennifer i vyšetřovatelem, to mě hodně bavilo. Místy se však děj nepříjemně vleče a ubíhá jen pomalu. Kdybych knihu četla, zřejmě bych se musela docela přemáhat. Bravurní interpretace audioknihy tomuto pocitu hodně pomáhá – rodák z Olomouce Petr Kubes je pro mě sázkou na jistotu a sekunduje mu Pavla Gajdošíková, herečka z ostravského Divadla Petra Bezruče. Její hlas je opravdu podmanivý a moc mě zaujal. Místy působí jako by měla odstup a vše šlo mimo ni, ale sedí to skvěle. Obdivovala jsem také, jak je Petr Kubes variabilní – jeho hlas zde zní úplně jiný než například v audioknize Boss Babiš. Tady mluví, a především dělá pauzy takovým způsobem, že skvěle dodává napětí a vystihuje atmosféru díla.

Ďáblův spár je další z mnoha detektivek, která je zpestřena zajímavým ostrovním prostředím a také nádechem tajemna. Nebyla to pro mě úplná pecka, ale mám další sérii, jejíž další díl si ráda poslechnu.

dabluv-spar obalka

Ďáblův spár
Autor: Lara Dearman
Interpreti: Petr Kubes, Pavla Gajdošíková
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 11 hodin 11 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 85 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/dabluv-spar


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Nová deska kapely KOFE-IN je tady!


200rozJan Kunze spolu se svou kapelou jsou opět středem zájmu, jelikož jim vychází po dvou plackách nová deska. K této příležitosti připravili i klip ke skladbě s názvem Moje dobré nebe. O desce, klipu a dalších věcech vám teď poreferuje frontman sám.

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Klapzubova jedenáctka

klapzuba perexKdyž jsem byla malá, myslela jsem si, že kniha Klapzubova jedenáctka vypráví o jedenácti dětech a že je plná úsměvných příběhů hravých sourozenců. Jenže jsem se k ní nikdy nedostala. Když jsme na základní škole brali Eduarda ...


Literatura

Daliborovy předvánoční knižní tipy

Genesis audioHledáte hodnotný dárek, který potěší, pobaví, možná poučí, ale hlavně vydrží? Pak jsou tu knižní tipy našeho redaktora a spisovatele Dalibora Boubína...

...

Divadlo

Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

busking fest200Mezinárodní festival Pilsen Busking Fest, který už devátým rokem láká na vyvážený a velice pestrý program se po roce znovu hlásí o slovo. Tato přehlídka plná muzikantů, cirkusáků, akrobatů a dalších uměleckých profesí se uskuteční na konc...

Film

Dvakrát Národní filmový archiv

NFA perexNárodní filmový archiv (NFA) zřejmě nemá čas, chuť ani kapacity na to, aby přichystal a vydal přehledné dějiny české (československé) kinematografie, takže raději upřednostňuje zpracování dílčích témat. Přitom první, ještě interní nárys dějin se...