Střípky z Prahy: absolventský koncert harfenistky a rodinný muzikál

Střípky z Prahy: absolventský koncert harfenistky a rodinný muzikál

Tisk

Stripky perexKulturní život se po covidové pauze rozjel se vším všudy. Lidi těší různé žánry, vystupuje plno umělců, včetně mladých i nejmladších.

 

Stripky Roxana Hadler

Koncert harfenistky Roxany Hädler za doprovodu flétnisty, smyčcového a harfového kvartetu

Absolventský koncert harfenistky Roxany Hädler ze třídy docentky Jany Bouškové na Hudební a taneční fakultě Akademie múzických umění v Praze se nedávno uskutečnil v Sále Martinů Lichtenštejnského paláce. Za doprovodu flétnisty, smyčcového a harfového kvartetu zazněla v tomto překrásném prostoru díla W. A. Mozarta, Ference Lizsta, Domenica Scarlattiho či Bedřicha Smetany a dalších skladatelů. Tóny navodily slavnostní a komorní atmosféru.

Stripky Roxana Hadler 2

Roxana Hädler při absolventském koncertu

V Divadle Brodway se zase s plnou pompou rozjel původní český rodinný muzikál "Ostrov pokladů". Autorem námětu, scénáře a většiny textů je Josef Laufer, který je bohužel už dlouhé a dlouhé měsíce v kómatu. Autorem hudby je Zdeněk Hrubý.

Stripky Ostrov pokladu

Z muzikálu Ostrov pokladů - dole Adélka Hesová v roli opičky

V roli opičky při nedávném představení zářila šestiletá Adélka Hesová, která je již zkušenou herečkou i zpěvačkou. Coby Sofii, dceru soudce Kříže, ji znají kupříkladu diváci televizního seriálu ZOO.

Stripky Ostrov pokladu 2

Opička a Perlička z muzikálu Ostrov pokladů.

Foto: archiv Roxany Hädler a Divadla Brodway

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kreslím jako každý, od té doby, co mi dali do ruky tužku

vaclav-moravecCo nám na sebe prozradil ilustrátor Petr Vyoral, patron naší výtvarné soutěže? Přečtěte si náš krátký rozhovor a třeba se i nechte inspirovat. Povídat si totiž budeme hlavně o tom, jak se stát ilustrátorem knih.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Proč se měsíc září spojuje s číslem 7?

JeseňVíte, proč je podzim podzimem? Slovo je složeno z předložky pod a slova zima, tedy jde o čas před zimou. Slovensky je podzim jeseň. Tento název ročního období se používá v téměř všech slovanských jazycích. Polsky - jesień...

Z archivu...


Literatura

Bernard Minier exceluje s dalším případem Martina Servaze

big sestry-100Vynikající francouzský autor thrillerů Bernard Minier je zpět s pátým případem Martina Servaze. Tentokrát v něm jednu z hlavních rolí hrají Sestry, po kterých je i celá kniha pojmenována. Dočkáte se při jeho čtení velkého zážitku jako u př...

Divadlo

Slávek Novák aneb Příběh opravdového herce

Slavek Novak perexCo uděláte, když narazíte skutečný příběh o skutečném umělci, který hrával hlavní role v Národním a zároveň sváděl ženy pod taktovkou STB, aby je režim mohl vydírat? Jste-li dramatikem, pravděpodobně napíšete hru. Jste-li vtipným a...

Film

Jak se kdysi odečítal film

I dnes se stává, že diváci prožívají nekonečné seriály (proč by se na ně jinak dívali?), že mají tendenci vztahovat postavu na jejího představitele. Oblibu nezaručuje sebelépe zvládnutá role v "kusovém" pořadu, ale ustavičně se vracející typizované figurky: vždyť kdo vítězí třeba v soutěži TýTý?...