Chcete znát svou budoucnost?

Chcete znát svou budoucnost?

Tisk

tarotMnozí lidé jsou zapřisáhlými odpůrci nahlížení do budoucnosti. Považují to za hazardování s osudem, popř. si myslí, že je to v rozporu s vírou v Boha. Jenže já si myslím, že je to jen otázka úhlu pohledu. Vždyť různé metody věštění budoucnosti jsou vpodstatě jen psychologickými hrami. Neříkám, že nefungují. Já sama v tyto metody věřím a mám je ve velké oblibě. Ať už se jedná o kyvadlo, čtení z ruky, křišťálovou kouli, čtení kávové či čajové sedliny, výklad snů, runy a mnoho dalších způsobů nebo mé nejoblíbenější, karty.

 

Výklad z karet je nejspíš nejrozmanitější a nejrozšířenější způsob. Vykládá se z mnoha různých typů karet od mariášových, přes „cikánské“, po všemožné speciální druhy až k Tarotu. Ten mě vždy fascinoval nejvíce. Nejen formou „nechat si vyložit“, ale hlavně umět si vyložit sama. Jak už jsem výše zmiňovala, jedná se hlavně o psychologické cvičení. Nejen o to přečíst si, jaké karty jsme zrovna vyskládali na stůl, ale popřemýšlet nad problémem, na který se ptáme, o situaci, nad kterou bloumáme nebo nad vztahem, který nás trápí.

Pořídila jsem si pro tuto recenzi čtyři sady vykládacích karet. Dva tarotového typu (Tarot do kapsy od Marie Arthur a Shaw Edward Waitea a Kosmický tarot od Norberta Lösche) a dva se zvířecí tématikou (Poselství zvířecích průvodců a Síla zvířat, obojí od Stevena D. Farmera), což je mi také hodně blízké. Všechny bez rozdílu vybízejí k tomu, o čem jsem tu již psala. Nechápat význam karet příliš direktivně. Jde o to, co právě umí jen ti nejlepší věštci, dokázat zhodnotit stávající situaci a pochopit, co nám karty naznačují. Nechat se vést intuicí, srdcem a vlastními pocity. Respektovat základní směr, kterým nás karta vede, ale uvědomit si, že žádný symbol není jen čistě negativní nebo pozitivní. Vždy záleží na tom v jakém postavení a v jaké kombinaci s ostatními kartami se nachází. Velmi oceňuji, že ve všech zmíněných sadách je odborně vysvětleno, jak při výkladu postupovat. Je to vhodné i pro úplné začátečníky i pro ty, kteří si jen chtějí rozšířit již stávající sbírku výkladových karet.

tarot 2

Rozhodně totiž stojí za to je mít, protože mají velmi krásné obrázky. Ty mimochodem hodně napomáhají právě tomu, abychom se nechaly unést „atmosférou“ jednotlivých karet a nejdřív než se podíváme na význam karty, nechali se jen ovlivnit dojmem, kterým na nás zapůsobila na první pohled. Pomáhají rozvíjet vnitřní intuitivní vnímání sebe sama. Také nám radí, jak s kartami zacházet po praktické stránce. Jak je aktivovat před prvním výkladem
a jaké si udělat prostředí, které je pro výklad vhodné.

tarot 3

Všechny vykládací sady nabízejí několik možností výkladu. Od těch nejjednodušších až po ty náročnější jak na čas, tak i na schopnosti vykládajícího. Výklad karet všeobecně považuji za nejlepší psychoterapii. Ať už se provádí o samotě nebo s nějakou blízkou osobou. Zásadně pomáhá třídit myšlenky a ujasňovat si priority. Váhavé nakopne k rozhodnutí, jelikož na něj nebyli sami. Lidé s nízkým sebevědomím často potřebují někoho nebo něco, co by jim potvrdilo jejich úsudek a to je na kartách skvělé.

tarot 4

Ještě si myslíte, že nechcete znát svou budoucnost? Že vás ani trochu nezajímá, co vás čeká nebo, že neoceníte podporu a radu, o kterou nechcete žádat nikoho, kdo umí mluvit? Karty jsou nejlepším přítelem. Poradí, podpoří a nezradí.

Zdroj: http://www.synergiepublishing.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Savka – Osmý světadíl je pro mě mimořádné dílo

savka 200Tomáš Savka si již tuto sobotu, 14. prosince v pražském Divadle V Rytířské, zazpívá spolu se svými hosty v rámci koncertu „Swinging Christmas“ písně Karla Hály, Waldemara Matušky, Sammy Davise jr., či Franka Sinatr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Inspirujte se tipy na Pěstování ve městě

pestujeme ve meste 200Vydavatelství Smart Press s týmem KOKOZA, o.p.s., před časem vydalo knihu Pěstování ve městě – Zelené balkony, sousedské záhonky a komunitní zahrady. Obsah knihy je zaměřen převážně na městskou veřejnost, ale přináší informac...

Z archivu...


Literatura

Republika 1918–2018 různýma očima

moje-republika 200Středisko západočeských spisovatelů vydalo před pár dny u příležitosti stoletého výročí republiky almanach historicko-beletristických textů jejich členů nazvaný Moje republika 1918-2018. Co v něm najdete?

Divadlo

Mary Page Marlowová: Mozaika jednoho obyčejně neobyčejného života

Mary Page Marlowova200Kdybyste měli vybrat z celého svého života jedenáct scén, které by ho dokázaly vystihnout, které by to byly? A dal by se z nich složit příběh, který by dával smysl?

 

...

Film

Dlouhý příběh ve zkratce

sfz 200Znáte to - žijete v menší či větší skupině lidí, se kterou podnikáte různé akce a znáte se už tak dlouho, že je těžké to spočítat. I v té vaší skupince se dějí změny, zvraty, novinky. I Ellen, hlavní protagonistka Dlouhého příběhu ve zkratce, má takovou s...