Recept na Skleněné široké nudle se zeleninou z kuchařské knihy Citlivá kuchyně od Markéty Šichtařové

Recept na Skleněné široké nudle se zeleninou z kuchařské knihy Citlivá kuchyně od Markéty Šichtařové

Tisk

CitlivaKRecept perexRýžové nudle, někdy také označované jako rýžové řezance, jsou u nás dosti nedoceňovamou potravinou. Na trhu se ale, bohužel, najdou nudle různé kvality. A taky různé šířky. Od vlasově tenkých, až po téměř centimetr široké. A jak už to bývá, potravinu nejlépe umí vyrobit obyčejně lidé v zemi jejího původu… Takže nejlepší skleněné nudle jsou skutečně asijského původu. Jak to poznáte? Snadno. Nedočtete se odkud jsou, protože těm klikyhákům na obalu nebudete rozumět.


Skleněné široké nudle se zeleninou, aneb Malé Skoro-Thajsko

Pro 3 osoby:
400 g širokých rýžových nudlí
4 polévkové lžíce panenského olivového oleje
1 kapie nakrájená na nudličky
1 mrkev očištěná a nakrájená na kolečka
1 mladá cuketka bez oloupání, na tenká kolečka
2 rostlinky jarní cibulky na kolečka
1 kávová lžička mořské soli
1 čajová lžička pažitky, nejlépe čerstvé, nasekané
8 cherry rajčátek rozkrojených na poloviny

CitlivaKuchyneNudle

• Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu. ( Aha, těm klikyhákům vlastně nerozumíte… Tak tedy: ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Poté do vody vložte nudle a zamíchejte, Vařte do změknutí nudlí – tj. podle jejich šíře od 1 minuty u vlasových až do 10 minut u širších. Po změknutí je sceďte do cedníku a propláchněte studenou vodou, aby se nelepily. Nechte v cedníku okapat)
• Na velké nebo wok pánvi rozpalte 4 lžíce olivového oleje (oleje musí být hodně, nestačil by, až budou přidány nudle)
• Do oleje přidejte kapii, mrkev, cuketu a cibulku. Přiklopte poklicí a nechte chvíli změknout.
• Po změknutí vší zeleniny odklopte poklici a přidejte na pánev nudle. Osolte a míchejte! Pokud všechny nudle nejsou vizuálně „obaleny“ olejem, přidejte ještě lžíci olivového oleje.
• Zlehka nudle za stálého míchání opečte ( cca 3-4 min. ) a pánev odstavte.
• Vmíchejte pažitku a rajčátka a ihned podávejte.

Hodnocení:
Manžel: (Nijak jídlo nekomentuje. Ovšem coby výstavní masožravec ho kupodivu velmi rychle zblajzne a shání se po nášupu.)
Děti: (nekomentují, několikrát si přidávají.)
Já: Lehké jídlo, mé oblíbené. Rychlá a snadná příprava.


Ukázka z knihy Citlivá kuchyně/ Aby zdraví byli ještě zdravější
Autor: Ing. Markéta Šichtařová
Zveřejněno se souhlasem autorky.

citliva kuchyne obalR

Kniha je i s podpisem autorky k dostání například zde: www.nextfinance.cz/knihy/
Recenze na knihu: www.kultura21.cz/spolecnost/9361-nextfinance-citliva-kuchyne-recenze
Soutěž o knuhu ZDE: www.kultura21.cz/souteze/9367-nextfinance-citliva-kuchyne


 
Banner

Přihlášení



Občanská válka, draci a dvě dívky. Jak nás ovlivňuje původ naší rodiny?

Aurora a Eva. Dvě odlišné dívky. Aurora je sirota, o kterou se stará její babička. Eva má milující rodiče. Jejich cesty se protnou během války, která obě poznamená.

Knihy s úsměvem

Dagmar Pecková nežije z podstaty, neusíná na vavřínech a je kreativní, což dokládají i její alba

Mezzosopranistky Dagmar Peckové si vážím nejen pro její umění, ale je mi sympatická i tím, že je taková, jaká je. Přímá, bezprostřední a neskutečně agilní co se týče nejrůznějších uměleckých projektů – ať už je to hudební festival Zlatá Pecka nebo činoherní inscenace Mistrovská lekce, kde má hlavní roli. Jako jako jediná z pěvkyň své generace neustrnula, nežije z podstaty a neusíná na vavřínech. Jde o umělkyni hodně širokého záběru, o čemž svědčí i její tři „různobarevná“ alba…

www.dagmarpeckova.com

Tapír

  • Tapír 5/2023
    Páté číslo Tapíra je od 6. 9. 2023 v prodeji! Tentokrát se můžete těšit na indiánský speciál plný kresleného i...
  • Tapír 4/2023
    Léto je tady v plné síle a s ním i prázdninové číslo časopisu Tapír. Na dovolenou to pravé čtení pro...
  • Tapír 3-2023
    4. května vtrhne do vašich trafik stádo nových Tapírů! Tentokrát nás cesty zavedou na africké  Safari, a u nás doma oslavíme 100let...
Banner

Hledat

Rozhovor

PEPSON SNĚTIVÝ

pep 200Jak se stalo, že se z ekonoma stal spisovatel? - Spíš bychom se měli ptát, jak se z hudebně a literárně orientovaného člověka stal ekonom – byť pouze inženýrským diplomem, ne zaměřením či snad nedejbože mentalitou. V šedi osmdesátých let byly v Jablon...

Videorecenze knih

Kdo jsem a co tady dělám?

Novinkou nakladatelství Portál je knížka supervizora, lektora a poradce obětí trestných činů Rostislava Honuse s názvem Kdo jsem a co tady dělám? Tato publikace vycházející z existenciální filozofie nabízí praktickou sebezkušenost pro každého, kdo by jen na okamžik zapochyboval o tom, že je právě tam, kde má být a že jeho život má svůj smysl.

Portál

Čtěte také...

Erotic Festival 2012 aneb bylo milo…

eroticky festival 2012Na erotických veletrzích sbíráme nové zkušenosti z oblasti sexu i erotiky, očekáváme dobrou zábavu, i když do kapsy máme hluboko. Přesvědčili jsme se na vlastní oči, že když máme příležitost zhlédnout nahá, krásná, mla...

Z archivu...


Literatura

Román Italské léto na dovolenou last minute

big italske-leto-McJ-489318 (2)Ačkoliv je léto pomalu u konce, můžete si jej jednoznačně prodloužit čtením vyloženě letního románu nazvaného Italské léto od autorky Jennifer Probst. Knížka se třeba hodí na dovolenou u moře, která vás třeba...

Divadlo

Kulturní tip: Triptych Together Alone poprvé 18. července v PONCI

Together Alone Lost4 foto Vojtech Brtnicky nahled (2)Pražské divadlo PONEC 18. července od 20 hodin uvede v předpremiéře triptych Together Alone ukrajinské umělkyně Yany Reuto...

Film

Portrét dívky v plamenech: Utajená vášeň z 18. století

divkavplamenechV kinech právě nyní můžete zhlédnout francouzské romantické drama o lásce dvou dívek na mořském pobřeží v roce 1760. Film je o touze po svobodě, ale i o umění přijmout svůj osud. Dějem od začátku prostupuje báj...