Tvorba Karla Gotta mě přivedla k hudbě jako takové, říká zpěvák Josef Bouda

Tvorba Karla Gotta mě přivedla k hudbě jako takové, říká zpěvák Josef Bouda

Tisk

Gott revival 200Už devět let vystupuje v Česku i na Slovensku hudební formace Karel Gott revival Morava, jejímž frontmanem je Josef Bouda, jemuž nechybí znělý hlas, šarm a charizma. Po řadě koncertů v tuzemsku a na Slovensku čeká kapelu, která má základnu v v Bučovicích, březnové vystoupení v Dubaji.

Když se ohlídnete za minulým rokem, tak jak jej hodnotíte? Máte spočítáno, kolik měla vaše kapela vystoupení?


Byl jedním slovem skvělý. Od plesů přes samostatná  vystoupení doma i v zahraničí, narozeniny, svatby, vánoční koncerty až po mimořádného Silvestra v Beskydech. Byl to opravdu krásný rok, který přinesl i řadu velkých výzev pro rok letošní. V rámci našich produkcí jsou pro nás zásadní lidé a jejich reakce. Zpětně se ohlížím za každou příležitostí a  uvědomuji si mimořádnost chvil, které nám hudba přinesla. Přesné číslo ale neznám.

Gott revival 1


Od začátku letošního roku hrajete na plesech nejen v tuzemsku, ale budete hrát i na jednom plese v Dubaji...  Jak jste k tomuto "kšeftu" přišli?
Je tomu tak. 6. března budeme součástí československého plesu v Dubaji.  Díky pozvání pořadatelů tak doprovodíme velkou mezinárodní společenskou událost. Z pozice dneška vnímáme toto angažmá jako životní příležitost. Cestu k tomuto angažmá bude spousta našich příznivců znát. Byli u toho. Neodmítáme žádná vystoupení a vždy se snažíme vystupovat tak, jako bychom měli hrát naposled. Hudba Karla Gotta se jinak dělat nedá.


Co říká na váš revival samotný Karel Gott? Znáte se, přátelíte spolu?


Tvorba Karla Gotta mě přivedla k hudbě jako takové. Karel Gott je  neodmyslitelnou součástí mého života již od dětství. Díky jeho skvělému  tajemníkovi JUDr. Janu Adamovi jsem Karla Gotta mohl několikrát sledovat při práci v televizi, při koncertech nebo na autogramiádách. Od začátku se držíme  zásady, že nikdy neuděláme nic, co by se jakkoliv mohlo dotknout toho, čím  Karel Gott je, co představuje a znamená. Karel Gott je exkluzivní značka a  mimořádná hodnota. Obrovským oceněním pro nás je, když se například na oficiálním facebookovém profilu Karla Gotta objeví článek nebo rozhovor na  téma Karel Gott revival Morava. Věřím, že i letos budeme mít štěstí na setkání s ním. Náš vztah zůstává vztahem obrovské hvězdy, nebojím se říct Krále, a věrných fanoušků.

Gott revival 2


Zpíváte výhradně jen písně z repertoáru Karla Gotta?


Ne že by to nebylo možné, ale k řadě písní člověk musí přistupovat  soudně. Celá řada nahrávek je tak mimořádná, že přezpívávat je publiku živě  prostě nejde. Dále platí, že revival nefunguje na základě nějaké karikatury, ale na základě hlasu, projevu a stylu. Ten se pak dá využít pro široké  hudební spektrum. Velmi rádi tak odskakujeme do tvorby domácích i zahraniční kolegů Karla Gotta.


Které skladby z repertoáru Karla Gotta zpíváte vy sám osobně nejraději a proč?


Rád připomínám písně, které se publika dotýkají, ke kterým má publikum vztah. Ke každé příležitosti se hodí jiná píseň, ke každé příležitosti lze použít píseň z neskutečného zpěvníku Karla Gotta. I proto Karel Gott patří ke svátečním chvílím. Jeho pěvecký um mu dovolil do jeho zpěvníku zařadit pop klasiku, lidovky či swing, ale i operní árie. Jen několik hudebních oblastí jsem vyjmenoval a z každé z nich bych si dokázal s gustem vybrat. Nicméně jsou věci blízké mému srdci a ještě bližší...

Gott revival 3


Jak vlastně dlouho zpíváte a jakou hudbu vy sám doma nebo v autě posloucháte?


Zpívám si od dětství, jsem z rodiny, ke které hudba vždy patřila. Pocházím z Moravy, ke které hudba patří neodmyslitelně. Jako Američan by vám řekl, kdo je králem jejich hudby, tak to s hrdostí připomínám i já u nás. Jako pocta dílu, tvorbě a stylu... A jako důkaz výše uvedeného vznikl před sedmi lety mým setkáním s hudebníkem Radkem Vernerem základ hudební formace Karel Gott revival Morava. Co poslouchám? Tolik prostoru mi určitě nedáte... Karlem Gottem počínaje přes Veronu, Bennyho Benassiho, Sidney Samson, Bohuše Matuše, Jonase Kaufmanna, Toma Jonese, Elvise, Laurenta Wolfa až po cimbálovku nebo dechovky... Neposlouchám ani nezpívám jen jeden jediný žánr, mám rád rozmanitost.

Gott revival 4


Foto: archiv autor a Josef Bouda


Další informace http://www.karelgottrevivalmorava.com/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dominik Vodička: „Vítězství je vždy krásná věc, ale tady šlo hlavně o půl rok strávený se super lidmi.“

vodicka 200Dominika Vodičky jste si mohli všimnout v pořadu Stardance, kde společně s Veronikou Khek Kubařovou vyhráli. Na co bude nejvíce vzpomínat, co mu to přineslo a jak se nyní má?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jiří Zmožek: Každá písnička má svůj životopis

Zmozek ZagorovaSupraphon k pětasedmdesátinám velkého melodika české populární hudby Jiřího Zmožka vydal Zlatou kolekci, která obsahuje 60 písní na 3CD. Hity Jiřího Zmožka patří k nejznámějším a nejúspěšnějším původním českým šlágrům, které u nás v osmdesátých letech vz...


Literatura

Proč je kniha s názvem Kmeny fenomén?
ImageŽe neexistuje místo, kde vedle sebe potkáte zarytého kulturistu, drsného motorkáře a vyznavače Emo stylu? Tak to jste na omylu. Existuje. A to dokonce takové, kde se potkává ještě více subkult...

Divadlo

Nora aneb Domeček pro panenky

nora D21 200V úterý 18. prosince se v Divadle D21 uskutečnila velkolepá premiéra klasické severské hry Nora (taktéž známé pod názvem Domeček pro panenky). Kultura21 vám přinesla pozvánku i rozhovor s režisé...

Film

Dvanáctý ročník festivalu Film a architektura představí nejlepší město na světě i hraný snímek z blízké budoucnosti

fa 200Mezinárodní festival Film a architektura se letos uskuteční opět na přelomu září a října. V termínu od 29. 9. do 4. 10. 2023 bude k vidění v Praze, Brně a v dalších městech po celé České republice i na Slovensku třicítka krátkých a celovečerních snímků zaměř...