Oldřich Smysl: Rád se zhostím jakéhokoli úkolu

Oldřich Smysl: Rád se zhostím jakéhokoli úkolu

Tisk

smysl perexPřinášíme Vám krátký rozhovor s muzikálovým hercem Oldřichem Smyslem, který prozradí, jak se těší na nové nastudování muzikálu Krysař v Divadle Kalich.

 

Přes léto Tě čeká zkoušení muzikálu Krysař, který bude mít v září premiéru v Divadle Kalich. Viděl jsi některé z předchozích nastudování, nebo půjde o tvé první setkání s tímto muzikálem?
 S Krysařem se potkávám poprvé.


Krysař často bývá označován jako „kultovní muzikál“. Pociťuješ, že máte s kolegy z nového nastudování určitou zodpovědnost, abyste naplnili očekávání fanoušků tohoto díla?
Spolehnu se na režijní vedení Miriam Landa. Cítím, že jako herec musím mít v první řadě zodpovědnost vůči požadavkům režiséra. Dílo samo bez režiséra neožije a herci by se neměli svazovat vnějšími pocity, jako jsou očekávání fanoušků.

smysl1


V muzikálu Krysař jsi mimo jiné dostal za úkol nastudovat také přímo titulní roli Krysaře pro případ nutnosti záskoku. Jak se těšíš na tuto výzvu?
Těším se velmi. S Miriam jsem už měl možnost spolupracovat a jsem vděčný, že mi důvěřuje.


V Divadle Kalich jsi však účinkoval v řadě dalších muzikálů. Který ti nejvíce přirostl k srdci?
Každý má svoje kouzlo, ale nejspíš to bude Osmý světadíl. Je v něm spousta příležitostí, jak se navzájem s kolegy na jevišti nenápadně překvapovat.

smysl2


Zahrál sis ale i v mnoha jiných divadlech, a to třeba i takové role, jako je Ježíš v Jesus Christ Superstar. Máš nějaké oblíbené dílo, ve kterém sis zatím nezahrál, a chtěl bys?
Ježíše jsem si už zahrál... Takže vysněnou roli nemám. Rád se zhostím jakéhokoli úkolu, který mě čeká.


Máš vůbec nějaké své profesní přání?
Dělat to dobře. Být profesionál.

smysl


Přemýšlel jsi někdy o tom, že bys zkusil štěstí i v nějaké zahraniční muzikálové produkci? Lákala by tě taková zkušenost?
Měl jsem loni možnost zahrát si v Praze roli Cassia v Othellovi, který se uváděl v anglickém originále. Do zahraničí se ale zatím nechystám. Zapouštím v Praze kořeny.


Léto je už za dveřmi - budeš před tím, než začnete zkoušet Krysaře, nabírat síly, nebo tě čeká i jiná další práce?
Budu nabírat síly.

www.divadlokalich.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

RICHARD TESAŘÍK – „Vášnivý rybář na divadelních prknech“

kali 200Do Divadla Kalich se od února 2015 vrací představení Tajemství od Daniela Landy. Jedním z hlavních představitelů bude i Richard Tesařík, který hraje také v představení Mauglí a Johanka z Arku. Zahrál si ve filmech Kvaska, Musíme si pomáhat či Pelíšky.a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vladislava Mlada Jirásková: Je třeba mít v sobě odvahu

VMJ perexMalířka, apatykářka, žena, která měla v životě štěstí najít sebe samu a vášeň k životu, směr a svou přirozenost. A která dostala šanci napsat voňavý Receptář z barokní apatyky. Jaké je životní štěstí? Nejen na to se jí ze...


Literatura

Přečtěte si příběhy z kouzelné Šumavy

bejvavalo-na-sumave-smutno-i-veselo 200V nakladatelství Pointa vyšla další kniha Lucie Oudové zaměřená na Šumavu. Začtěte se do ní!

 

...

Divadlo

Veselé paničky windsorské: sólo pro Bolkovu pantomimu

vesele panicky windsorskeŘíká se, že hru Veselé paničky windsorské si u Shakespeara objednala přímo královna Alžběta. V představení Jindřich IV. se jí totiž zalíbila postava rytíře Jana Falstaffa a chtěla h...

Film

The Words: Slova, která změní život

the words plakatŘíct pravdu, nebo žít se lží? Toto je dilema, které v menší či větší míře asi zná každý. Většinou jde jen o malé “bezvýznamné” lži. Pokud ale jde o vaši kariéru, která pro Vás znamená téměř vše, už to rozhodování není tak snadné.

...