Nebojte se obohatit výuku jazyků netradičními hrami

Nebojte se obohatit výuku jazyků netradičními hrami

Tisk

111vyluka200Nakladatelství Grada se stará o naši jazykovou vybavenost a proto nám přináší metodickou příručku Petra Hladíka s všeříkajícím názvem 111 nových her pro atraktivní výuku jazyků. Dozvíte se v ní, jak pracovat s jazykem a zlepšit občas nudnou výuku a výklad něčím svěžím, neokoukaným a nevšedním.

 


Mgr. Petr Hladík (* 1987) vystudoval magisterský obor Učitelství českého a německého jazyka pro střední školy. Kromě výuky němčiny a češtiny se zabývá také metodikou výuky a je autorem knih 111 her pro atraktivní výuku angličtiny a 111 her pro atraktivní výuku němčiny.
Tato metodická příručka je přehledně rozdělena na hry Aktivizující, Seznamovací, Konverzační, Konverzační a gramatické, Gramatické a Hry pro rozvoj psaní. Cením si toho, že autor si dal práci a ke každé hře napsal čas, doporučenou jazykovou úroveň, organizační formu, studijní cíl a pomůcky; někde nalezneme i příklady témat nebo varianty.
Největší výhodu, zároveň však největší slabinu této příručky, vidím v její variabilnosti. Tedy v tom, že nabízí přehled zajímavých her, které lze jednoduše připasovat danému jazyku – ať už se jedná o rozvoj jazykových schopností a dovedností v češtině, angličtině, němčině nebo jiném jazyce. Hry se tudíž mohou zdát až moc fádní až nicneříkající pro daný jazyk je pak nepřehledné, zorientovávat se v materiálech, které získáte z internetu. Více informací ke hrám, tedy hrací plány, kartičky a další, naleznete na stránkách grada.cz.

111vyluka


Výuka cizích jazyků je mnohdy náročná – ve školách se děti i dospělí drtí gramatiku a není se pak čemu divit, že je učení pak moc nebere. Tato příručka nabízí příjemnou alternativu biflování, která baví vyučujícího a hlavně zabaví a poučí ty, jež se daný jazyk snaží naučit. Kvituji fakt, že je knížka rozdělena na různé druhy her i to, že je zde napsaná jazyková i časová náročnost. Lektoři jazyků by se do ní rozhodně měli začíst a najít si to „své“ do výuky.


Název: 111 nových her pro atraktivní výuku jazyků
Autor: Petr Hladík
Žánr: metodická příručka
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2016, paperback
Počet stran: 144
Hodnocení: 80 %

( 0 hlasů )

http://www.grada.cz/111-novych-her-pro-atraktivni-vyuku-jazyku_9043/kniha/katalog/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na slovíčko s pořadatelkami festivalu Culturea

culturea rozhovor200Už 24. a 25. dubna se Zlín promění n město opěvující Japonsko a Itálii. Stane se tak v rámci festivalu Culturea, o kterém jsme vás na našem webu již informovali. Nyní si můžete p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Spotřební kultura – Don´t buy this book

 

Spotrebni kultura 200Dnešní společnost je pod silným vlivem konzumerismu. Nakupujeme, protože některé věci potřebujeme k přežití, ale většina z nich se v nákupním vozíku objevuje jen proto, abychom našemu okolí ukázali, že na to prostě mám...


Literatura

Co se skrývá Pod maskou?

pod maskou200Kniha Zlín vydala druhou knihu ze série s novinářem Harrym Svenssonem – Pod maskou od švédského novináře a spisovatele Matse Olssona. Jaký je nástupce oceňovaného Trestu a smrti?

 

Divadlo

Báječně chytrá a jiskřivá konverzační komedie

Hvezda v pasti 200JOANNA: Vás nikdy neunavuje organizovat lidem život, komandovat je, vyžadovat jejich obdiv a poslušnost?
GARRY: Nikdy. Vychutnávám si to.

 

...

Film

Filmový festival Locarno uvede ve světové premiéře český animovaný film O krávě

Vizual O kraveKrátkometrážní animovaný snímek O krávě se probojoval do soutěžní sekce Pardi di domani na 76. ročníku filmového festivalu v Locarnu. Režisérkou tohoto originálního díla je talentovaná animátorka a ilustrátorka Pavla Baštanová, která ve spolup...