Nenechte zahálet vaši mentální kondici

Nenechte zahálet vaši mentální kondici

Tisk

posilovani mentalni kondice 200Opět po roce vychází v nakladatelství Portál kniha Posilování mentální kondice s podtitulem 365 úkolů na celý rok určená všem věkovým kategoriím.

 

 

 

V knize se nacházejí nejrůznější druhy cvičení (od skrývaček, přesmyček, doplňovaček až po ty založené na vymýšlení slov), které umožňují člověku potrénovat mozkové závity. „Uvedené typy cvičení trénují řadu dílčích i komplexních schopností, jako je verbální plynulost, asociační pohotovost, kombinační schopnosti, verbální kreativita, pozornost a koncentrace, dlouhodobá paměť, slovní zásoba, rychlost a pohotovost a celková mentální kondice,“ vyjmenovává v úvodu autorka Jana Bílková.

Oproti předešlé knize zde přibyla některá cvičení, například slova vytvořená z pyramidy, což je sice jednoduché, ale také vyžaduje soustředění nebo ty se skupinami dvou písmen. Změnila se také tématika výsledků – kromě zvířat, jmen a měst jsou zde nově i hrady, zámky, lázně, vojenské hodnosti, typy zbraní, horniny, nerosty i pojmy z gastronomie. Za tuto obměnu tleskám a jsem ráda, že jsem se díky knize zase mohla naučit nová slova. Například nad savcem POTO jsem přemýšlela dlouho a přitom tento druh outloně znám. :-)

Co mě trošku zklamalo je, že některé úkoly (většinou i dost blízko po sobě, například ve 3. a 7. úkolu) obsahují stejné výrazy. Když se čtenář s danými výrazy už setkal, tak je pro něho úkol mnohem jednodušší, ale na druhou stranu zase loví v krátkodobé paměti.

Pokud hledáte způsob, jak se udržet ve střehu a takzvaně nezakrnět, knihy od Jany Bílkové jako je tato, se vám mohou stát skvělým společníkem. Já je rozhodně doporučuji.

PhDr. Mgr. Mgr. Mgr. Jana Bílková, Ph.D., je psycholožka, překladatelka a tlumočnice. Učí na univerzitách a akademiích třetího věku, vede přednášky v knihovnách a v aktivizačních programech pro seniory. V Portále vydala úspěšné knihy Trénink mentální kondice (2017) a Cvičení mentální kondice (2018).

posilovani mentalni kondice

Posilování mentální kondice
365 úkolů na celý rok
Autor: Jana Bílková
Žánr: hry a tréninky
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2020
Počet stran: 144
Hodnocení: 86 %

https://obchod.portal.cz/hry-a-treninky/posilovani-mentalni-kondice/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Vydra: „Budu jezdit a věnovat se koním, dokud budu schopen nasednout.“

altDo letních dní vám přinášíme rozhovor s populárním hercem a chovatelem koní, Vaškem Vydrou. Dozvíte se v něm například, jak vzpomíná na pořad StarDance, či jaký má vztah k vaření.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Hejbněte kostrou na rodinném festivalu Pigyáda v Milovicích

pigyada 200O víkendu 21.- 22. května proběhne rodinný festival Pigyáda v zábavním Parku Mirakulum ve středočeských Milovicích. Tématem letošního ročníku je Hejbni kostrou, pestrý program bude zaměřen především na zdravý pohyb a různorodé sportovní disciplíny....


Literatura

Na scénu přichází Crew2 č. 42!

Crew 200Nové a nabušené číslo jediného českého magazínu, který se věnuje komiksové tvorbě, Crew2, láká hlavně na novou „literární“ sérii Mezi řádky, ale rozhodně si pošmáknete i na dalších laskominách…

 

...

Divadlo

Soumrak monster: Zrození apokalypsy

Apokalypsa diskPražské divadlo DISK uvádí čtvrtou inscenaci studentů absolventského ročníku katedry činoherního divadla DAMU pod názvem Soumrak monster: Zrození apokalypsy. Tento projekt představuje hned dvě hry v jeden večer.

Film

Chystá se nový český film PŘIŠLA V NOCI - černá komedie Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka

prisla v noci200Na sklonku loňského roku skončilo natáčení nového českého filmu Přišla v noci. Poslední klapka projektu, za kterým stojí autorské duo Tomáš Pavlíček a Jan Vejnar, padla 25. listopadu. Černá komedie vypráví o páru třicátníků, jehož poklidný...