Půvabná knížka i praktický průvodce. S Motivačním diářem 2021 Evy Hruškové budete mít každý den se šťastnou hvězdou!

Půvabná knížka i praktický průvodce. S Motivačním diářem 2021 Evy Hruškové budete mít každý den se šťastnou hvězdou!

Tisk

Motivacni diar Hruskova perexPosílejme si vzájemně energii, přejme si štěstí a usmívejme se. Nic to nestojí, ale hodně to dává… Těmito slovy končí předmluva herečky a zpěvačky Evy Hruškové, která ve spolupráci s nakladatelstvím Allpress připravila Motivační diář 2021 s podtitulem „Každý den se šťastnou hvězdou“. Je to kombinace praktického diáře a knížky plné inspirativního povídání, kterou si jistě schováte i po uplynutí daného roku…


Eva Hrušková se mimochodem svěřuje, že s diáři žije takřka celý život. A schovává si je. „Začala jsem s těmi malými zápisníčky ve sladkých pastelových barvách, kam jsem si zapisovala, jak se na mě František usmál (on opravdu existuje) nebo jak jsem zůstala s harmonikářským souborem po koncertě na něčích narozeninách a maminka si pro mě došla… Tak hlasitě mi domlouvala, že se mě zastávali i esenbáci, které jsme v noci potkaly cestou domů,“ píše mimo jiné.

Motivacni diar Hruskova

Patronky měsíců
Pro každý měsíc diáře na příští rok připravila povídání s ženskou osobností, kdy každá převzala „patronát“ nad svým kalendářním měsícem, ve kterém se narodila. Namátkou: Ryby zastupuje herečka Zlata Adamovská, Berany Anna Nováková – Kopecká, představitelka sedmé generace a pokračovatelka loutkářského rodu Kopeckých (mimochodem, Eva Hrušková absolvovala Loutkářskou katedru na DAMU), Blížence herečka Libuše Šafránková, Lvi zpěvačka Hanka Křížková, Panny překladatelka a spisovatelky Hana Whitton, Střelce zpěvačka Petra Černocká atd.

Přehlednost i něco navíc
Diář má příjemnou a ideální velikost – není ani malý, ani obrovský, je prakticky členěný. Samostatně si lze zapsat nejdůležitější plány, narozeniny, svátky, výročí či třeba cestování. Nechybí nástěnka snů a u každého týdne políčka pro to, co určitě nezapomenout, co důležitého se děje v práci a co udělám pro sebe. Na každý týden je vyčleněna pohodlná dvoustrana, přičemž na konci každého měsíce si lze zaznamenat, co se vám povedlo, plány na další měsíc a na co nezapomenout. K závěru diáře je stránka vyhrazena na důležité schůzky v roce 2022. Bonusem je mandala, kterou můžete vymalovat.

Užít si každou hezkou chvilku
Na závěr nechybí pár slov, kterými Evě Hruškové vyjádřil úctu Pavel Meszaroš, který s Evou Hruškovou napsal knížku Popelka & spol., vydanou nakladatelstvím AOS Publishing, kde jsou rozhovory s doposud žijícími protagonisty. Díky Evě Hruškové se setkal s pohádkovou bytostí. „Není akční a nerozdává rány, ale dobré a milé slovo. Nevyčaruje vám, na cokoli si vzpomenete, ale s jistotou umí vykouzlit dobrou pohodu. Můžete si s ní povídat o čemkoli, protože toho nesmírně mnoho ví. Se životem si umí poradit s nadhledem, a dokáže ocenit a užít si každou hezkou chvilku, kterou jí přinese…,“ napsal mimo jiné.

Ano, taková je Eva Hrušková. A taková energie srší i z jejího Motivačního diáře 2021. Bude vám jistě příjemným průvodcem střídajících se dnů, týdnů i měsíců.

Motivacni diar Hruskova 2

Motivační diář 2021 – Každý den se šťastnou hvězdou
Autorka: Eva Hrušková, 2020
Redakční úprava: Hana Porebská
Vydalo nakladatelství ALPRESS
Grafická úprava obálky: Tomáš Řízek, 2020
Tisk a vazba: Finidr, s. r. o., Český Těšín
ISBN 978-80-7633-193-8

Foto diáře: ALPRESS
Foto Evy Hruškové: Robert Vano /archiv Evy Hruškové


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je třeba věřit, že události plynou tak, jak mají, říká herec Jiří Bartoň

barton perDesítky postav má na svém kontě herec Jiří Bartoň, který si zahrál jak v kamenných divadlech, tak na alternativních scénách. Přitom je zajímavé, že se uplatnil nejen v činoherních, ale třeba ve vyloženě muzikálových rolích a že má ve svém r...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

ZOOM FEST – nový happening, který chceš zažít

zoom festFestival ZOOM FEST, jehož hlavním zaměřením bude snaha inspirovat a hledat cesty, jak udělat drobné změny, které mohou zlepšit náš život, nabídne během několika hodin spoustu zábavy i poznání. Zaostřeno bude na osobní rozvoj, ek...


Literatura

Jak komunikovat podle Barbary Berckhan
ImageNa začátku ledna vyšla v nakladatelství Portál populárně-psychologická příručka. Autorkou je německá pedagožka, trenérka komunikace a kouč mezilidských vztahů Barbara Berckhan, která předává svoj...

Divadlo

Herec Jan Mazák oslaví životní jubileum

Jan Mazak200Nezaměnitelný hlas a soustředěné herectví – to jsou typické znaky Jana Mazáka, který ve čtvrtek 30. června 2022 oslaví své šedesáté páté narozeniny.

...

Film

Lon Chaney – muž tisíce tváří

lon chaneyPrvního dubna uplyne 129 let od narození filmového herce Lona Chaneyho – muže, jenž byl průkopníkem v oblasti hororu a hrůzy. Byl to právě on, kdo uvedl horor do americké kinematografie. Svět ho znal pod vyst...