Nechte se vyvést ze začarovaného kruhu negativních myšlenek

Nechte se vyvést ze začarovaného kruhu negativních myšlenek

Tisk

vystupte z myslenkovych pasti perexMotáte se v začarovaném kruhu negativních a někdy až katastrofických myšlenek? Dostaňte se z něj ven! Pomůže vám kniha založena na kognitivně-behaviorální terapii, která prostřednictvím nejrůznějších cvičení pomáhá opustit depresivní a úzkostné myšlenky a zbavit se jejich neustálého omílání. Vede také k tomu, aby člověk postupem času objevil i jiná než negativní témata.

Kniha kanadského klinického psychologa

Autorem knihy Vystupte z myšlenkových pastí je kanadský klinický psycholog David A. Clark. Kromě této knihy napsal i další díla o depresi, úzkosti a obsedantně kompulzivní poruše. Je zakladatelem a výcvikovým konzultantem Akademie kognitivní a behaviorální terapie a členem Kanadské psychologické asociace. Píše také blog The Runaway Mind na www.psychologytoday.com

Řada příkladů z praxe

Kniha se dělí na 8 kapitol: Poznejte své myšlenkové pasti, Zvládněte paradox kontroly, Buďte bez obav, Zastavte ruminaci, Překonejte lítost, Zbavte se zahanbení, Překonejte potupu a Zahoďte zášť. V každé kapitole najdete vysvětlení problému doplněné skutečným příběhem a cvičeními, které vám na vaší cestě ven z uzavřeného kruhu myšlenek mohou výrazně pomoct. Nechybí ani stručné shrnutí.

Protože je kniha psaná srozumitelně, pochopíte ji, i když nemáte psychologické vzdělání. Je také mimořádně čtivá a poutavá. Pokud trpíte neustále se opakujícími myšlenkami, dejte jí šanci. Knihu můžete využívat nejen samostatně, ale i při sezeních s psychoterapeutem.

vystupte z myslenkovych pasti

VYSTUPTE Z MYŠLENKOVÝCH PASTÍ
Autor: David A. Clark
Originální název: The Negative Thoughts Workbook: CBT Skills to Overcome the Repetitive Worry, Shame and Rumination That Drive Anxiety and Depression
Překlad: Eva Klimentová
Žánr: osobní rozvoj, psychologie
Vydáno: Portál, 2022
Počet stran: 200

Hodnocení: 95 %

https://obchod.portal.cz/hry-a-treninky/vystupte-z-myslenkovych-pasti/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dalibor Gondík: Přímý přenos v televizi nemůžu prošťouchnout

GONDIK 200Oblíbeného herce Dalibora Gondíka můžete vidět v představení v divadle Kalich i na televizní obrazovce. V našem rozhovoru vám prozradí, jak se k herectví dostal a jak vnímá plusy a mínusy této profese.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jak na duševní rovnováhu. Terapie systému vnitřní rodiny léčí

Tohle všechno jsem jáNakladatelství Portál vydalo zajímavou knihu rodinného terapeuta Richarda Schwartze, který se zaměřuje na terapii systémů vnitřní rodiny. Knížka má příznačný název Tohle všechno jsem já. Jak brzy pochopíte, má to své opodstatnění...


Literatura

Matematika zločinu, kde mnohá čísla nesedí

matematika zlocinu 200Vydavatelství CPress vydalo dokumentární detektivku Matematika zločinu vycházející ze stejnojmenného podcastu.

...

Divadlo

Premiéra muzikálu v Brně: Ženy na pokraji nervového zhroucení

foto perexPodle známé filmové komedie Pedra Almodóvara  z roku 1988 se v londýnském West Endu pustili naslovo vzatí odborníci muzikálového  žánru, Jefrey Lane (libreto) a David Yazbek (hudba a text písní) do divadelní...

Film

Hastrman není horor, ale dojemný příběh o nesmrtelné touze

hastrman-finalni-trailerKonečně se mi podařilo zhlédnout Hastrmana Ondřeje Havelky, který byl natočen podle předlohy knihy Miloše Urbana. Snímek je to vskutku povedený. I když často naráží na nepochopení a těší se ob...