Nakladatelství Esence si připravilo knihu pro všechny, kteří mají rádi burgery, ale hledají inspiraci, čím si je ozvláštnit. Nese jméno Báječná kniha o burgerech a grilování a na obálce najdete podtitul S masem i bez masa.
Kniha začíná úvodem, kde najdete například informace o přípravě a ingrediencích a také tipy a triky. Následují dvě velké kapitoly: Vše o burgerech obsajující části zaměřené na burgerové bulky, přílohy, saláty, dipy a omáčky a Recepty burgerů rozdělené na hovězí a telecí, vepřové, jehněčí a zvěřinu, drůbeží, z ryb a mořských živočichů a vegetariánské. V závěru se nachází seznam receptů.
Osobně jsem na tento titul byla zvědavá, ale také trochu skeptická ohledně toho, co nového může přinést a jestli v něm nebude jen několik málo kombinací. Hned po několika prvních stránkách jsem však byla nadšená a musím říct, že kromě nejrůznějších variací mě zaujaly i doprovodné recepty jako například paprikový relish, jablečný křenový dip a meruňkové chutney.
Hned u bulek jsem si říkala, že musím vyzkoušet tu ciabattovou a ukládám si i jednoduchý recept na přílohu v podobě nachos. Z receptů na burgery jsem okamžitě měla chuť na ten středozemní, se salátem caesar, parmskou šunkou a mozarellou nebo například snídaňový se slaninou, čedarem, volským okem a fazolemi. Překvapivou kombinaci nabídl i burger aloha s vepřovou panenkou, ananasem a koktejlovou třešničkou nebo burger tandoori s květákem na curry.
U každého receptu je v úvodu informace o počtu porcí a kaloriích a složení a také doba přípravy. Následuje rozpis surovin rozdělený na bulky, burgerové placky a náplň. Ve druhém sloupci se nachází číslovaný, a především srozumitelný postup a na další straně je pak fotografie často doplněná o výše zmíněný recept, který k danému burgeru skvěle chutná. Konkrétně u burgeru s jehněčím a špenátem je to relish z granátového jablka. Stejně jako jsou rozmanité a nápadité recepty, jsou originální i fotky lišící se především okolím burgeru.
Báječná kniha o burgerech a grilování mě velmi mile překvapila a myslím, že především nyní v létě bude v kuchyni mým věrným parťákem!
Báječná kniha o burgerech a grilování
Autoři receptů: Sabine Durdel-Hoffmann, Elke Eβmann, Brigitte Lotz
Poradenství: Burhard Schrőger
Žánr: kuchařka, hobby
Nakladatelství: Esence (Euromedia Group)
Rok vydání: 2023
Počet stran: 112
Hodnocení: 91 %
https://www.knizniklub.cz/knihy/637156-bajecna-kniha-o-burgerech-a-grilovani.html
< Předchozí | Další > |
---|