almost.artist ve svém prvním klipu zapalují Cigarettes

almost.artist ve svém prvním klipu zapalují Cigarettes

Tisk

almost artist200Pražská skupina almost.artist se představuje debutovým klipem k samostatnému singlu s názvem Cigarettes. Čtveřice muzikantů v kouři podávané cigarety polemizuje o frustraci z nepohodlí i o jeho hořkém přijetí.



„Cigarettes je hlavně o pocitu, že na nějakým místě už nemůžeš dlouho zůstat, že už ti dalo všechno a budeš muset jít brzo pryč. Je to přesně o tom momentu, kdy nejde ještě teď hned odejít. Tak jdeš aspoň ven na cígo a u toho si trochu víc v klidu přemejšlíš nad tím, jaký to bude, až budeš pryč, až budeš zase konečně volnej,” říká zpěvák a kytarista Petr Freitag.

Smíchání skladby natočené ve zkušebně se ujal rakouský producent a skladatel Julian Werl stojící za projektem Nichi Mlebom a debutovým albem brněnských sinks coby producent. Režie minimalistického videoklipu se chopila Adéla Haschková, střihu frontman skupiny Petr Freitag, produkce Kateřina Nekvindová. Z jednodenního natáčení tak společnými silami vznikl první videoklip skupiny.

Garage-rockovou kytarovku odkazující na éru skupin Petera Dohertyho Libertines či Babyshambles založili kytaristé Adam Mičinec a Petr Freitag. Později se na baskytaru přidal David Moudrý koncertující také s Aiko nebo Funky Monx. Formaci uzavírá bubeník Matej Kráľ. Na přelomu jara a léta chystají hudebníci další singl a debutové EP natočené v pražském Golden Hives Studiu.

almost artist1

Zdroj foto: Kateřina Nekvidová

Více informací:

Multilink Cigarettes: https://songwhip.com/almostartist/cigarettes

Facebook: https://www.facebook.com/almost.artist.official
Instagram: https://www.instagram.com/almost.artist.official/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dějiny českého venkova v příběhu Ouběnic
ImageDějepisec Josef Petráň, dozajista patriarcha naší historické vědy, se celá desetiletí vracel k rodné vesničce Ouběnice, nejprve v rámci badatelských povinností, později řekněme i z fanouško...

Divadlo

Bella figura. Přehlídka komunikačních trapasů v Městském divadle v Brně

Bella Figura perexItalská povaha – stručná přehlídka po italské způsobu komunikace, kterou asi poprvé popsal fejetonista Bepe Severgnini. Ano, je to termín Bella Figura. Je obsažným názvem hry dramatičky Yasminy Rezy. V režii této autorky měla hr...

Film

Jak se Ježíše zmocnili filmaři

200filmNa rozdíl od islámu, kde zákaz zpodobnění - nejen - proroka Mohameda dodnes zabraňuje vzniku filmů, které by se věnovaly jeho zakladatelské osobnosti (a zlobný, v Americe natočený pamflet Nevinnost muslimů vyvolal krvavé nepokoje), křesťanství takové záb...