Existuje přátelství mezi mužem a ženou? Slovenští zpěváci Mirka Miškechová a Juraj Hnilica v tom mají jasno

Existuje přátelství mezi mužem a ženou? Slovenští zpěváci Mirka Miškechová a Juraj Hnilica v tom mají jasno

Tisk

AktuálněMiliony lidí po celém světě si myslí, že přátelství mezi mužem a ženou neexistuje. Dodnes na toto téma vzniká mnoho rozdílných názorů a posudků z řad různých odborníků, psychologů i veřejnosti. Slovenští zpěváci Mirka Miškechová a Juraj Hnilica v tom však mají jasno. Svůj názor na toto téma zvěčnili v novém singlu Pa a Pi.

 

„Nikdy by sme neverili, že medzi mužom a ženou môže byť aj jednoduché priateľstvo…“ začíná refrén nové společné písně slovenských hudebníků Juraje Hnilici a Mirky Miškechové, kterou české publikum zná díky hitu „Cudzinka v tvojej zemi“, do kterého si zpěvačku pozval Xindl X.

Píseň o přátelství mezi mužem a ženou nese v sobě jasný odkaz. Mýtus, který se už dávno snažilo lidstvo vyřešit, má v jejich společném duetu jasnou odpověď.

V písni si Juraj a Mirka zavzpomínali na dětství a retrospektivně procítili, jak bylo milé být součástí časů, kdy ještě nebyla doba "tabletová" a "iphonová" a rovnou ze školy spěchali na dvůr, kde si hráli až do večera. V televizi se tehdy vysílala pohádka „Pa a Pi“ o dvou dobrodružných kamarádech z kočičí planety, podle které zpěváci nazvali samotnou píseň.

„Píseň jsem napsal mé dobré kamarádce jako narozeninový dárek, když slavila kulaté výročí. Téma přátelství mezi mužem a ženou mě nadchlo hned při první myšlence, a tak jsem se tohoto tématu chopil. Mirku jsem poznal na našem společném koncertě, kde mě hudebně i lidsky velmi zaujala. Pozval jsem ji na společný koncert a dostal jsem nápad požádat ji, zda by tuto píseň nazpívala se mnou. Mirka je skvělá, proto jsem moc šťastný, že souhlasila,“ říká slovenský zpěvák a muzikant Juraj Hnilica.

„Písnička mi byla od prvního poslechu velmi sympatická a milá. Jsem moc ráda, že v sobě nese i tajemství pohádky Pa a Pi, na které jsem vyrostla. Líbí se mi, že Juraj tvoří hudbu opravdu upřímně a není v tom cítit prvoplánový kalkul. Věřím, že se i klip bude líbit a vyčaruje svým divákům úsměv na rtech. Já osobně věřím v přátelství mezi mužem a ženou, protože sama mám takových dlouholetých přátelství vícero a jsou jedny z těch nejsilnějších, kdy nevadí ani to, že se rok, dva nesetkáme, máme však k sobě stále velmi blízko,“ vysvětluje slovenská zpěvačka Mirka Miškechová důvod, proč se spoluprací s Jurajem souhlasila.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Stavbařův průvodce Evropou

stavbaruvPruvodce perexExistují stavby, které jsou krásné, technicky dokonalé a mnozí z nás o nich také mnoho vědí. Na druhou stranu ale existují mnohé stavby, které jsou...

Divadlo

Zlín kráčí Za kulturou krok za krokem

krok 200Za kulturou krok za krokem je název unikátní losovací akce, která sdružuje podnikatele s podobným zájmem a hlavně dělá radost. Firmy si navzájem přeposílají své klienty a dělají radost těm stávajícím. My vám v tomto článku představíme, co nabízí Městsk...

Film

Šestý ročník filmového festivalu Expediční kamera putuje po ČR a SR, dorazí i do Doks!

EK-perexFilmový festival Expediční kamera odstartoval již 19. února v pražském kině Aero a festival následně putuje do dalších 220 českých a slovenských měst. Slavnostně ukončen bude 1. a 2. dubna v brněnském kině Scala. Na mnoha místech se můžete těšit na dop...