A je to tady! Hudební trailer ze života Marie Antoinetty ve vašem obýváku k zhlédnutí už teď

A je to tady! Hudební trailer ze života Marie Antoinetty ve vašem obýváku k zhlédnutí už teď

Tisk

marie-antoinetta200Hudební trailer o Marii Antoinettě nahlíží do druhé poloviny 18. století. Zde tamějším dvorem přezdívaná „Madame Deficit“ ochutnává život ve všech jeho podobách. Dorty, odpolední čajové dýchánky v přírodě i vůně zakázaného milostné vzplanutí. Natáčení probíhalo v komplexu zámku Úsobí. Co všechno hudební trailer odkrývá a kde se dá už nyní zkouknout?

 

Hlavní pořadatelé, Šáruš History Fashion, divákům představují nevšední podívanou inspirující se na načančaným životním stylem francouzské královny. Fotografka, návrhářka, a především zakladatelka značky zaměřující se na rokokové kostýmy z 18. století Šárka Tóthová tvrdí, že měla jasno už na začátku. „Smyslem celého projektu je ukázat, že moje šaty mají vícero možností uplatnění. Já, protože jsem fotografka, je využívám především v rámci zážitkového focení a propagace mých služeb. Ale musím také přiznat, že mě vždy zajímalo, jak vypadají na videu. Tento projekt jasně dokazuje, že fantazii se meze nekladou (smích),“ dodává se smíchem Tóthová.

marie-antoinetta1

Historizující hudební skupina Lucrezia Borgia napsala a nahrála k projektu skladbu s názvem Ten kdo miluje. „Tato konkrétní skladba je inspirována barokní hudbou. U textu jsem od hlavních pořadatelů žádné specifické požadavky nedostal, takže jsem se zaměřil na univerzálnost a romantiku,“ uvedl frontman kapely Antonín Maceček.

Hlavní role Marie Antoinetty se ujala zpěvačka zmíněné historizující skupiny Jana Burdová. „Předně si moc vážím důvěry Šáruš History Fashion, že do hlavní role obsadila zrovna mě. A to i přesto, že nejsem herečka. Mám pouze zkušenosti z dřívějších klipů, kde jsem většinou vystupovala coby muzikantka na pozadí,“ přiblížila situaci Jana Burdová.

Ve videoklipu Ten kdo miluje se objeví i umělé dorty vyrobené Terezou Jandovou pod značkou Fake Cake. Ty, jak si divák může všimnout, jsou k nerozeznání od jedlých. „Nejprve jsem musela zjistit, jaké druhy sladkostí se tenkrát vůbec pekly. Z pramenů se dochovalo, že čokoládovou-krémový dort, který je nahoře politý čokoládou a ozdobený malinami, byl nejoblíbenější pochoutkou francouzské královny. Výroba této autentické repliky mi zabrala dva dny,“ objasnila výrobu umělých dortů Jandová.

 marie-antoinetta2

Hudební trailer inspirovaný denním životem Marie Anotinetty natočil a sestříhal Miloslav Bouška, vystupující pod značkou reklamní agentury anamax. „V tomto projektu klademe velký důraz na výtvarné prvky, zatímco v případě spolupráce u jiných hudebních klipů se zaměřujeme více na hudbu samotnou nebo doplňky k hudbě,“ řekl Bouška.

Videoklip Ten kdo miluje byl v pátek 2. prosince v nově vzniklém podniku CyberGame Coffe&Bar slavnostně pokřtěn a vypuštěn do světa. Nyní ho můžete z pohodlí domova zkouknout i vy, a to na YouTube kanále Šáruš History Fashion.

Tvůrci:
Režie a kamera: Milan Bouška
Scénář: Šáruš History Fashion
Hudba: Tony Maceček, Lucrezia Borgia
Kostýmy: Šáruš History Fashion
Partneři: FakeCake.cz, Hůlkarna.cz, Zámek Úsobí, anamax.cz

Více informací:

web: https://sarus-history-fashion.cz
FB: https://www.facebook.com/sarus.history.fashion/
IG: https://www.instagram.com/sarushistoryfashion/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dohazovačka spřízněných duší aneb jak se seznámit v těžké době

Dohazovačka spřízněných dušíDohazovačka spřízněných duší zaujme na první pohled krásně zpracovanou obálkou, která naláká nejednoho čtenáře i k samotnému obsahu knihy, alespoň u mě se tak stalo, a na ten druhý mě zaujal název knihy, u kterého jsem byla zvědavá, jak ho autorka uchopí č...

Divadlo

Ztracený ráj (Zpráva o člověku v Městském divadle v Brně)

ztraceny raj perexRežisér Dodo Gombár (nar. 1973) je v Brně již dávno znám. V MDB režíroval… a výborně... Žitkovské bohyně (2017), nebo v Mahenově divadle také objevná režie činohry Želary (2017), v Huse na provázku Ticho na zemi (2019), a tak bycho...

Film

Kean vs. Kean

big eyes uvodkaPo dvaceti letech se Tim Burton opět pustil do natočení životopisného filmu (první Ed Wood, 1994). Tentokrát se zaměřil na malířku Margaret Kean, která proslula obrazy dětí s obrovskýma očima a které je Burton sám fanoušek a vlastní některá...