Kolotoče, šusťákovky a závěje Vitacitu – Bára Poláková vydala klip k songu DESE

Kolotoče, šusťákovky a závěje Vitacitu – Bára Poláková vydala klip k songu DESE

Tisk

dese 200V songu DESE jsou hned dva hosté, a to Bářini kamarádi Jan Cina a Marek Adamczyk. Jde už o druhý singl alba ON/OFF, které Bára Poláková vydá oficiálně 26. května.

 

 

Singl DESE vás na první poslech chytne nakažlivým elektronickým beatem a naprosto originálním soundem. Ve skladbě Báru skvěle doplňují herci Jan Cina a Marek Adamczyk. V klipu pak tvoří partu, která si naplánovala svůj mejdan na kolotočích. Na místě ale potkají svá druhá já, kterým se jejich párty zrovna dvakrát nelíbí.

Klip, který režíroval Tomáš Hodan, je laděný do veselého retro nádechu, pestrých oblečků, crazy účesů, neskutečných tanečních kreací (které vznikly pod vedením Marka Zelinky) a hlavně úsměvů od ucha k uchu. Z videoklipu je vidět, že jeho natáčení byla hlavně zábava. Bára Poláková k tomu doplňuje: "Celý den pršelo, momenty se sluníčkem jsme těžko vyzobávali, takže byl docela oříšek vytvořit pak ze záběrů happy vyletněnou atmosféru. S Honzou i Markem jsme ale dlouhá léta kamarádi a máme se rádi, i díky tomu se klip vlastně skvěle povedl a má takovou super přirozenou atmosféru.“

Trojice Ivan Stekla, Martina Čechtická a Ema Střítežská se postarala o skvělé kostýmy, natáčelo se na pražském Výstavišti.

dese1

Skladba DESE je po songu Sousedův trávník už druhým singlem, který Bára Poláková z nového alba ON/OFF zveřejnila. To vyjde oficiálně 26. května prostřednictvím digitální distribuce, v plánu je také vydání fyzických nosičů, konkrétně vinylů a audio kazet. Půjde o její třetí řadovou desku.

Bára Poláková je pětinásobnou držitelkou cen Anděl, získala je za svoje dvě dosud vydaná alba. Album ON/OFF vychází u Championship Music, který je od tohoto roku také jejím managementem.

Hudba: David Hlaváč, Barbora Poláková
Text: Barbora Poláková, David Hlaváč, Marek Adamczyk

Více informací:

https://www.instagram.com/barbora_polakova_ofiko/?hl=en
https://open.spotify.com/album/2jZk29sWUqpxr8JjIzFU0I
https://www.facebook.com/BarboraPolakovaOfiko/?locale=cs_CZ


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Naučte se rozpoznávat nejznámější souhvězdí

Najdete souhvezdi 200Najděte souhvězdí snadno a rychle je název nové knihy od Klause M. Schittenhelma, která vyšla v nakladatelství Grada. Na obálce je napsáno, že je ideální pro začátečníky, tak neváhejte a pusťte se do objevování noční oblohy i vy...

Divadlo

Kateřina Tučková připomíná osud Vítězslavy Kaprálové

vitka200Od románové tvorby si Kateřina Tučková „odskočila" k divadlu a brněnský Host nedávno vydal knižně její scénář ke hře Vitka, uvedenou brněnským Divadlem Husa na provázku. Které  jiné město u nás by také mělo inscenovat osud brněnské rodačky Vítězslavy Kaprálové, jejíž hudebn...

Film

Ceny udělované v kultuře odrážejí ekonomii prestiže

altMédia nám ráda vnucují představu, že udělení nějaké prestižní ceny skutečně odráží hodnoty oceněného díla. Však také jeho atraktivita jako prodejného produktu tím každopádně vzroste. Stačí si připomenout třeštění pravidelně provázející udílení amerických Oscarů...