Scooby-Doo v celovečerním animáku

Scooby-Doo v celovečerním animáku

Tisk


Scoob perexScooby-Doo a jeho přátelé se dočkali prvního celovečerního animovaného dobrodružství, které na český trh přináší společnost Magic Box. Členové Záhad s.r.o. by se rádi posunuli dál a začali vystupovat jako profesionálové, ale chybějí jim peníze. Potenciální sponzor však trvá na tom, že skupinu bude sponzorovat pouze tehdy, když její součástí nebudou Scooby-Doo a Shaggy.

 


Dva nerozluční přátelé však netuší, že na ně po jejich nenadálém odchodu ze schůzky čeká bláznivé dobrodružství, které zahrnuje napadení, pokus o únos, netypického superhrdinu, další psy a záhadu, které je potřeba přijít na kloub. Zdá se, že klíčem k odpovědím bude tentokrát samotný Scooby-Doo.


Návrat na začátek
Možná jste se při sledování seriálu ptali, jak to všechno vlastně začalo. Tenhle film ukazuje první setkání Scooby-Dooa a Shaggyho i několik důležitých momentů ze začátku jejich přátelství. Nechybí ani vydařené seznámení se zbytkem týmu Záhad s.r.o. Jen škoda, že Fred, Vilma a Daphne už po téhle klíčové scéně moc prostoru nedostanou. Místo nich se po Scoobyho boku objevuje superhrdina Modrý Sokol a jeho partička, kteří jsou důstojným, avšak ne plnohodnotným zástupem.


Příběh o síle přátelství, vydařená animace a spousta vtípků
Film zaujme na první pohled nádhernou animací, která se k hravému příběhu dokonale hodí. Scénář nekopíruje zaužívané schéma seriálu, takže se nekoná žádné zkoumání nadpřirozených jevů ani lovení duchů. Místo toho se odhaluje dávné tajemství. Hrdinové se tak dostávají do úplně jiných situací, než které pravidelně zažívají, díky čemuž mohou ukázat i jiné povahové stránky.


I když je film plný akce a přináší několik originálních myšlenek, nabízí tradiční a oblíbené poselství o tom, že sila přátelství pomůže vše překonat. Tohle všechno je protkané spoustou vtípků, hlášek a narážek, které pobaví děti i dospělé. Scoobyho nové dobrodružství na DVD na český trh přináší Magic Box.

Scoob

Scoob!
USA, 2020
Originální název: Scoob!
Žánr: animovaná dobrodružná komedie
Produkce: Charles Roven, Richard Suckle
Režie: Tony Cervone
Scénář: Matt Lieberman, Adam Sztykiel, Jack Donaldson, Derek Elliott
Hudba: Junkie XL
Hrají: Will Forte, Mark Wahlberg, Jason Isaacs, Gina Rodriguez, Zac Efron, Amanda Seyfried, Kiersey Clemons, Ken Jeong, Tracy Morgan, Frank Welker, Iain Armitage, Mckenna Grace, Pierce Gagnon, Ariana Greenblatt, Simon Cowell, Christina Hendricks, Henry Winkler, John DiMaggio
Stopáž: 89 minut


Hodnocení: 90%


Magic Box DVD Scoob!


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Karlštejn

karlstejn 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár mu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Režisér Radim Špaček dokončuje film o kapele Už jsme doma

uz jsme doma200Držitel Českého lva Radim Špaček dokončuje filmový dvojportrét lídra alternativní kapely Už jsme doma Miroslava Waneka a jejího dvorního výtvarníka, malíře Martina Velíška. Na celovečerním dokumentárním filmu Rozsviť světlo, ať je vidět pův...


Literatura

Nechte se inspirovat dalšími Zahradami od Dany

Zahrady od Dany 2 200V nakladatelství CPress vyšlo pokračování knihy Zahrady od Dany. Tentokrát se jedná o Zahrady od Dany 2 s podtitulem Jak na problémy v zahradě.

 

...

Divadlo

Svetový Slovák Štefánik v podaní hry Zuzany Mišákovej

stefanik 200„Musel odísť, pretože na tomto svete by už len nadľudsky trpel, pre jeho veľkosť tu nebolo dosť priestoru, pretože v skutočnosti ľudia nič tak nevedia nenávidieť ako veľkosť, priamosť, čistý charakter a nepodkupnú dušu.“ Sarah Claire de Bois de J...

Film

Když se Zemi Oz rozhodne místo Dorotky zachránit Oscar

200filmNejslavnější americký animátor Walt Disney dokázal svou fantazií a umem převést na plátno krásné příběhy a postavičky, které si oblíbili malí i velcí diváci. Avšak největším snem a přáním Walta Disneyho bylo vdechnout život knize Lymana Franka Bauma Čarod...