Na celovečerní film Vyšehrad si ještě počkáme, letos se připomíná seriál s několika bonusy

Na celovečerní film Vyšehrad si ještě počkáme, letos se připomíná seriál s několika bonusy

Tisk

VyšehradKoronavirus překazil mnoho kulturních plánů. Bohužel se díky němu přesunula i premiéra celovečerního filmu Vyšehrad, a to až na jaro 2022. Tvůrci se proto rozhodli vyslat do kin alespoň jeho prequel v podobě kompletního seriálu i s novými scénami, vylepšeným obrazem či zvukem.

Fanoušci Vyšehradu si možná řeknou, proč by do kina chodili na seriál, který už viděli. Těch důvodů je hned několik. Vylepšený obraz a zvuk bude pro většinu maličkost, ale čeká na vás i řada dalších překvapení.

Seriál je pospojován do jednoho kompletního celku, přičemž mezi původními epizodami najdete odborné komentáře samotného Laviho. Jak už vám je asi dopředu jasné, nebudou postrádat dostatečnou porci humoru.

Už v úvodu se dočkáte i krátké nové scény, která celý prequel otevírá. Poté pokračují již známé scény, které ani po několika letech neztratili nic ze své humornosti. Jasně, situace ve fotbale se od té doby vyvinula zase trochu jinam, ale bordel v oblíbeném sportu i tak zůstává. Jak sám Kuba Štáfek říká, "skutečné poměry jsou ještě daleko horší".

Další zajímavé překvapení přichází při výměně agentů, kdy Jakuba Prachaře nahradil Jaromír Nosek. Ten je předabován právě Kubou Prachařem a musím se přiznat, že až díky tomu jsem pochopil, jak si tvůrci s touto výměnou herců v seriálu poradili.

V závěru potom přijde o něco delší přidaná scéna, která bude takovým předělem mezi seriálem a filmem. Promítnut byl i trailer, díky němuž jsem na celovečerní snímek ještě více natěšen. Dočkáte se dalších fotbalových hvězd jako je Tomáš Rosický, ale vrátí se i staří známí. Chybět například nebude ani bouřlivák Tomáš Řepka. A dočkáte se i Laviho přítelkyně v podání Šárky Vaculíkové. Jejich vztah přitom dostane zcela nový náboj.

Je určitě dobře, že se tvůrci rozhodli vyslat do kin tuto verzi původního seriálu. Dostali tím Laviho opět trošku do podvědomí lidí, připomněli jeho legendární hlášky, a především nalákali na budoucí film, který vás snad ani nemůže zklamat.

Při sledování tohoto díla si opět uvědomíte, že mezi herci vládla skvělá chemie, což je na výsledku znát. I samotní herci uznávají, že si natáčení maximálně užili. Například Jiří Ployhar alias trenér Žloutek původně ani nevěděl do čeho jde. Jednalo se o jeho první internetový seriál, u něhož čekal menší sledovanost a zcela jiné podmínky při natáčení. Průběh i výsledek však jednoznačně předčil jeho očekávání.

Jestli si chcete zavzpomínat na všechny Laviho eskapády a poohlédnout se za začátky jeho kariéry u Slavoje Vyšehrad, rozhodně si na Vyšehrad: Seryjál zajděte do kina. Několik příjemných bonusů je pak takovou třešničkou na dortu, a především lákadlem na film, který na jaře 2022 zboří všechny kinosály.

 Vyšehrad  2

 

Vyšehrad: Seryjál

Žánr: Komedie

Distribuce: Bioscop, 2021

Scénář: Tomáš Vávra, Petr Kolečko, Jakub Štáfek

Režie: Jakub Štáfek, Martin Kopp

Kamera: Jan Filip, Jan Drnek, Tomáš Jelínek

Hudba: Vojtěch Záveský alias Vojtaano

Hrají: Jakub Štáfek, Jakub Prachař, Jaromír Nosek, Ondřej Pavelka, Jiří Ployhar ml., Šárka Vaculíková, Věra Hlaváčková, Monika Timková, Martin Hofmann, Jaromír Bosák, Kristýna Podzimková, Johana Freywaldová, Petr Kolečko, Tomáš Vávra, Roman Bednář, Tomáš Měcháček, Vojtěch Záveský, Vilém Postránecký, Anna Knauerová, Aneta Krejčíková, Eliška Dohnalová, Lukáš Vácha, Sandra Nováková, Jarmil Škvrna, Petr Svěcený, Anna Kadeřávková, Luděk Zelenka, Tomáš Merkl, Lucie Šprinclová, Ladislav Vízek

Délka: 83 minut 

Hodnocení: 90 %

http://bioscop.cz/databaza/vysehrad-seryjal/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Básník Michal Talo: „Chcete-li vydat knihu, musíte si být jistí“

rok vepre michal 200Několik zvídavých otázek jsme položili mladému básníkovi Michalu Talo, který je autorem originální a osobité poezie skrývající se ve sbírkách Perly sviním, Jinak řečeno a Rok vepře

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Německy mluvené filmy dorazí do Prahy a Brna

pr 200Mnohé filmů, které v české distribuci sotva spatříme, zprostředkovávají početné přehlídky - tak se pořádají přehlídky středoevropských kinematografií, snímků natočených ve francouzštině, španělštině, nyní též německy. Festival německy mluvených filmů zvaný...


Literatura

Kluk v kopačkách o kamarádství, lumpárnách i fotbalu

Kluk v kopačkách 200

Mají vaše děti rády fotbal a občas si něco přečtou? Potom byste jim určitě měli pořídit knihu Kluk v kopačkách od Markéty Bolfové. Najdou v ní milý příběh o jednom chlapci, který má možná ...

Divadlo

Festival pro děti a jejich rodiče VyšeHrátky slaví 20 let

vysehratky2Divadelní představení Studia Damúza a dalších souborů. Výtvarné, pohybové a vzdělávací workshopy. Koncerty kapel Bombarďák nebo Rozbal to! Tak bude vypadat oslava 20. ročníku festivalu pro děti a jejich dospělé s názvem VyšeHrátky, který proběhne v t...

Film

Alena Mihulová vzpomíná na Karla Kachyňu i svůj život bez něho

muj 200U herečky Aleny Mihulové - narodila se přesně před půlstoletím, 4. května 1965 - občas vzniká dojem, jako kdyby se její existence zploštila na soužití s režisérem Karlem Kachyňou. Jistě měl na ni mimořádný vliv a jejich manželství neublížil ani více než ...