V šedesáti letech zpátky do ringu

V šedesáti letech zpátky do ringu

Tisk

zpatky do ringu 200Film Zpátky do ringu (2013) je velmi originální od začátku do konce. Není zrovna obvyklé, aby lidé na sklonku svého života chtěli zápasit v ringu, a přitom ani jednou neusnuli. Jenže staré křivdy dokážou rozpumpovat adrenalin a zase je o co bojovat.

 

 

Razor (Sylvester Stallone) a Kid (Robert De Niro), byli už na počátku své boxerské kariéry velcí rivalové. Ve zprávách, běžících v úvodu filmu, se v několika minutách odehrává popis celé jejich kariéry až k samotnému konci, kdy se Razor rozhoduje před posledním finálovým utkáním ukončit svou kariéru. Kid zůstává bez soupeře a celý boxerský svět se ptá proč. Protože jsou herci oba už v důchodovém věku, celý děj se odehrává až po třiceti letech od této události. Bývalí boxeři jsou samá vráska, pupek a prověšené atrofující svalstvo, přesto na sebe nezapomněli. Konec konců box byl jejich největší životní událostí, od té doby se Razor živil akorát v docích a Kid zase prodejem aut , nezřízeným pitím a s mladýma holkama.

zpatky do ringu1

Je zajímavé, jak málo stačilo, aby byl příběh uvěřitelný, a přitom nenudil. Návrat do ringu po třiceti letech totiž není jenom jakousi lacinou exhibicí, kdy se dva staří páprdové rozhodli protáhnout rozvrzané klouby. Jde o zvláštní mix událostí, které dělají z filmu mnohem dobrodružnější zážitek.

Nejdříve jim volá malý černý boxerský promotér Dante Slate. Nějaké herní studio chce oprášit jejich jména a udělat bojovou hru na motivy Razorovy a Kidovy zašlé slávy. Protože není peněz na stará kolena nikdy nazbyt, potkávají se při snímání svých pohybů ve studiu, a tam mezi nimi vzplane jejich první šarvátka.

zpatky do ringu2

Kid kdysi dávno dával svému soupeři nejen pořádně zabrat v ringu, ale taky si užil s jeho holkou. Při každé další příležitosti, kdy se potkávají, se tak slovně i fyzicky napadají. Přitom poblíž pohotově postává pokaždé nějaký teenager s mobilem a uploaduje nahrávku těch dvou na Youtube. Jejich popularita tak před vzájemným zápasem neustále stoupá.

Zápas dvou přestárlých boxerských rivalů by nebyl nikdy zajímavý, kdyby se jejich příběh nevyprávěl a nedával do souvislostí. V době všudypřítomného internetu přišli kvůli absenci sledování televize diváci tak trochu o možnost, aby jim tyto souvislosti někdo správně vysvětloval. Ovšem dokud je v pozadí každého soupeření nějaký zajímavý příběh, diváci na zápas přijdou nakonec sami.

zpatky do ringu plakat

Zpátky do ringu (Grudge Match)
Žánr: Komedie / Sportovní
USA, 2013, 113 min
Režie: Peter Segal
Scénář: Tim Kelleher, Rodney Rothman
Kamera: Dean Semler
Hudba: Trevor Rabin
Hrají: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Kim Basinger, Alan Arkin, Kevin Hart, Jon Bernthal, LL Cool J, Griff Furst, Mykel Shannon Jenkins, Paul Ben-Victor, Michelle DeVito, Macsen Lintz, Han Soto, Camden Gray, Mike Tyson, Joey Diaz
Hodnocení: 95%
Distributor: Magicbox
Blu-ray k dostání: http://www.magicbox.cz/blu-ray/zpatky-do-ringu-blu-ray


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Miroslavem Vaňurou o knize a televizním pořadu Legendy kriminalistiky

2817Miroslav Vaňura má za sebou práci na mnoha televizních pořadech. Jmenujme alespoň Na vlastní oči, 112 v ohrožení života nebo Legendy kriminalistiky. A právě poslední jmenovaný seriál věnují se známým vrahům a jejich obětem se dočkal v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Filmy z karlovarského festivalu

54kviff 200Letošní karlovarský filmový festival skončil a oceněné tituly jsou již známy. Nebudu se k nim vracet, protože zajímavější než snímky ze soutěžních sekcí, zpravidla druhořadé, méně přínosné i přitažlivé, jsou díla uváděná mimo soutěž. Soustředí...


Literatura

Uvězněni v bývalém sanatoriu. Mají naději na záchranu?

Sanatorium perexLuxusní hotel ve švýcarských Alpách, který kdysi býval sanatoriem, o němž se dlouho šířily znepokojivé zvěsti, je tím posledním místem, na kterém by Elin Warnerová chtěla být. Protože tu však její bratr Isaac chce oslavit své zásnuby,...

Divadlo

Báječně chytrá a jiskřivá konverzační komedie

Hvezda v pasti 200JOANNA: Vás nikdy neunavuje organizovat lidem život, komandovat je, vyžadovat jejich obdiv a poslušnost?
GARRY: Nikdy. Vychutnávám si to.

 

...

Film

Mezinárodně oceňovaná loutková pohádka Malý Pán se dočká pokračování. V kinech se objeví v prosinci

maly pan 200Oblíbený loutkový film na motivy úspěšné knihy Velká cesta Malého Pána od Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha se v letošním roce dočká pokračování. První díl sklízel ocenění na českých i zahraničních festivalech. Snímek o dalších dobrodružstvích Malého...