Na Chvalském zámku uzavřou Vánoce. Asistovat budou i živí velbloudi

Na Chvalském zámku uzavřou Vánoce. Asistovat budou i živí velbloudi

Tisk

chvalsky zamek perexAť chceme nebo ne, nejkrásnější svátky roku jsou definitivně pryč. Vědí to i na Chvalském zámku, který už stovky let stojí v Horních Počernicích. V neděli 4. ledna tady proběhne tradiční akce s názvem Zavírání Vánoc. Začne ve 14 hodin živým betlémem v kočárovně, a pokračovat bude průvodem a zpíváním koled na zámeckém nádvoří. Naposledy se v tento den otevře také vánoční výstava nazvaná Putování s ovečkou. Obdivovat ji můžete až do 17 hodin.


Výstava je letos inspirována knihou Vánoční mystérium a najdete ji ve všech prostorách zámku, včetně sklepení. Těšit se můžete na keramický betlém, výtvarnou dílnu i na prostorové knihy Vojtěcha Kubašty, ilustrátora slavného medvídka Pú. Výstavu zapůjčil Mezinárodní dům umění pro děti Bibiana.

chvalsky zamek

Vánoce sice končí, smutní ovšem být nemusíte
Už 17. ledna ve 14 hodin se na Chvalském zámku otevře expozice nová, pro kterou organizátoři vymysleli název Odysseova dobrodružství. Výstava je interaktivní a umožní Vám na vlastní kůži zažít vše, čím prošel bájný Odysseus na své strastiplné cestě z Trojské války domů.

chvalsky zamek 2

Celý zámek bude navíc vyzdoben nejkrásnějšími ilustracemi dětí, které se zúčastnily výtvarné soutěže Moře plné dobrodružství.
Tak si to nenechte ujít!

chvalsky zamek 3

Více informací najdete na www.chvalskyzamek.cz.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vojtěch Žák: „Jsem zvědavý, kolik z mých přátel mi po vydání knihy přijde rozbít hubu“

Pesec kralem 200Vojtěch Žák je 24letý žurnalista, grafoman a vypravěč příběhů, který si momentálně chce splnit sen spočívající ve vydání knihy Než se pěšec stane králem. A právě s touto fantasy knihou se nyní seznámíte díky tomuto rozhovoru.

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jak se tiskne a informuje v Písku

pisek historie perexV  kdysi královském městě Písku už záhy po zrušení roboty (1848) začaly rozkvétat kulturní i vzdělávací aktivity – nikoli náhodně se záhy vyskytne přezdívka jihočeské Atény. Ještě za mocnářství tu byla založen...

Z archivu...


Literatura

Fantasy ze světa knihomolů
neviditelnaknihovna 1Nakladatelství Omega přichází s novinkou přímo určenou všem knihomolům. Od toho se také odvíjí její název Neviditelná knihovna. Jedná se o první díl z velice zajímavé fantasy trilogie od britské autorky Genevieve Cogman.

Divadlo

Cirkus, který vám vyrazí dech

Festival Letní LetnáMezinárodní festival Letní Letná oživí od 19. srpna do 2. září pražské Letenské sady již podeváté atmosférou nového cirkusu a divadla. Vyroste zde pestré a veselé festivalové městečko s cirkusovými šapitó, kde...

Film

SIGNÁL – solidní, trochu pohodlná komedie
ImageProměny, PIKO, Czech Made Man jsou první tvůrčí počiny mladého režiséra Tomáše Řehořka. V 25 letech, kdy takový Stanley Kubrick teprve s režírováním začínal, přichází Řehořek již se čtvrtým celovečerním snímkem, tentokrát s vesnicko...