Na hradě Veveří, maso se večeří...a o víkendu tam bude vonět uzené

Na hradě Veveří, maso se večeří...a o víkendu tam bude vonět uzené

Tisk

veveri perexPatříte mezi milovníky masa a specialit z něj? V tom případě si tento víkend, 8. a 9. února, nenechte ujít Slavnosti moravského uzeného.

 

 

V prostorách brněnského hradu Veveří se to bude hemžit těmi nejlepšími řezníky. Na své si přijdou všichni ti, kteří mají rádi klobásky, ovárek, šunku a voňavé maso z udírny. Připraven je i bohatý doprovodný program.

veveri 1

Od odborníků z uzenářství Sláma se například dozvíte, jak správně naporcovat maso. Restaurace Bohéma zase v rámci svojí prezentace představí speciality tradiční, moderní a mezinárodní kuchyně. A pokud se považujete za skutečné jedlíky, můžete se v sobotu zúčastnit soutěže v pojídání knedlíků s uzeným. Hrát vám k tomu bude cimbálová muzika. Zkrátka ovšem nepřijdou ani děti, pro které budou připraveny hry a soutěže. Radost jim určitě také udělá mini zoo a loutkové divadlo.

veveri 2

Vstupné na akci činí 100 korun.

V ceně je zahrnuta ochutnávka uzeného z jednotlivých stánků. Ke každému lístku navíc dostanete zabijačkovou polévku zcela zdarma.

Děti do 120 centimetrů vstupné neplatí.

Více informací najdete na www.moravskeuzene.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na dobré přátele by člověk neměl zapomínat, říká Robert Rohál

robert perex1Nejen dramaturgii divadelního předplatného, ale také koncertů či besed má od letošního května v Domě kultury v Kroměříži na starosti Robert Rohál. Jako programový pracovník se také spolupodílí na dalších akcích a festivalech. Kultura mu v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Muzeum představuje největší soukromou sbírkou produktů Apple na světě

Muzeum200Apple Museum, první svého druhu nejen v České republice, se otevřelo pro veřejnost v historickém centru Prahy. Unikátní expozice představuje nejhodnotnější a nejkomplexnější kolekci počítačů z let 1976 až 2012 a dalších předmětů z produkce společnost...

Z archivu...


Literatura

Ovládáte umění vyjednat cokoliv? Kniha Radima Paříka vás to naučí

umeni vyjednat cokolivKaždý z nás používá svůj vlastní způsob komunikace a snaží se dennodenně komunikovat s lidmi a řešit nejrůznější situace. Ať už potřebujete něco někomu sdělit, o něčem jednat, na něčem se domluvit, někoho...

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Žádný film není jako film o Mupetech
ImageOriginálu se opravdu jen těžko něco přiblíží. Nejenom, že Mupeti jsou nenahraditelné loutkové příšerky, ale také nikdo další neměl v Disney produkci tak šílený nápad. O nadabované české verzi se zmíním dále v textu....