Lucerna zpívala s Hurikánem

Lucerna zpívala s Hurikánem

Tisk

daliborjanda 200Hurikán, Oheň, voda, vítr, Tisíckrát krásnější, Hráli jsme kličkovanou, Žít jako kaskadér, Pojď dáme řeč, Padá hvězda, Vždycky jsem to já… Tyto a mnohé další šlágry 80. let z dílny Dalibora Jandy (hudba) a Jana Krůty (texty) zpívala s Daliborem Jandou celá pražská Lucerna.

Před písničkou Jahodový koktej Dalibor Janda zavzpomínal na to, že to byl v roce 1983 jeho první singl, byl pyšný, když jej přinesl domů mámě. Pozdější Zlaté desky a Zlatí slavíci už mu tuto první hudební radost nenahradily, byť si jich cení také… Písničku Hurikán, která byla prvním přídavkem, doplnil procítěným epitafem herec Jan Přeučil, před Jandou smekl kloboukem a řekl, že si váží přátelství s ním. Kapela Prototyp si hodila dvě sóla: písničku Já na to mám a Jandův hit Mini, při němž se muzikanti převlékli za pavlačové drbny.

Janda zazpíval i dvě novinky z chystaného alba, které vyšly na singlu: Vstupné a Já si tě najdu. Na jeviště pozval nejmladšího a nejstaršího návštěvníka pražského koncertu. Nejmladší Kája dostala tričko skupiny Prototyp, nejstarší Jaromír Jandovo cédečko. Nikdo v Lucerně nemohl uvěřit, že Jaromírovi, který na pódium došel svižnou chůzí a bez hole, je 94 let. Cenu mu spolu s Jandou předávala herečka Uršula Kluková, která přihodila i dva vtipy.

daliborjanda text

Koncert se uskutečnil v rámci vánočního turné po Česku a Slovensku, na kterém jako hlavní host vystoupila zpěvačka Jiřina Anna Jandová, s tátou si zazpívali vánoční duet. Mimo jiné zazpívala i písničku s textem Josefa Fouska Vezmi srdce do dlaní. Svou novou kuchařku jí na jeviště přinesl Láďa Hruška, který prozradil recept na bramborový salát „raz-dva-tři“: uvařit čtyři brambory ve šlupce, zamíchat do nich koupenou a slitou sterilizovanou zeleninou a majolku light. „Je to rychlé a dobré i pro žlučníkáře,“ řekl Hruška.

Zdroj foto: daliborjanda.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zuzana Součková svému okolí říká: „Já nelžu, jen spisovatelsky fabuluju.“ A taky: „Cokoli řeknete, můžete najít v mých knihách.“

zuzana souckova 200Zuzana Součková je česká spisovatelka, která žije se svým manželem a pejskem v západočeském Stříbře. Těsně před padesátkou se rozhodla začít běhat a psát. Od té doby inspiruje své okolí i čtenáře. Říká o sobě: „V den, kdy jsem pochop...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Máte rádi krimi a povídky? Pak si nenechte ujít Tři opice

tri opice 200V nakladatelství Kalibr vyšla sbírka kriminálních povídek s názvem Tři opice od Davida Urbana. Rozhodně se po této útlé knize podívejte!

 

...

Divadlo

Hledá se vrah

posledni vikend 200V české premiéře se ve Východočeském divadle v Pardubicích představila detektivní hra Agathy Christie Poslední víkend.

...

Film

Filmový festival Locarno uvede ve světové premiéře český animovaný film O krávě

Vizual O kraveKrátkometrážní animovaný snímek O krávě se probojoval do soutěžní sekce Pardi di domani na 76. ročníku filmového festivalu v Locarnu. Režisérkou tohoto originálního díla je talentovaná animátorka a ilustrátorka Pavla Baštanová, která ve spolup...