Dajme šancu majstrovskému dielu!

Dajme šancu majstrovskému dielu!

Tisk

midilidi 200Takýto názov nesie nové CD kapely Midi Lidi – Give Masterpiece a Chance! A oplatí sa mu tú šancu dať! Tak rýchlo, ako si zapamätáme nepodstatné detaily dňa, tak rýchlo sa zomelie Masterpiece, a tak rýchlo si tie nepodstatné detaily Masterpiece-u zapamätáte.

 

To je blbost! ozýva sa prvým singlom, ako odpoveď na všetky iracionálne rady speváka Petra Mareka. Album Give Masterpiece a Chance ale určite je v istom zmysle tiež blbosť. Je to blbosť z pohľadu, ak nepoznáte tvorbu elektronickej formácie MIDI LIDI, ktorá valcuje tohtoročné festivaly jeden po druhom a po niekoľkých zaslúžených rokoch driny si vydobila dokonca časy po západe slnka (kapely po západe slnka spadajú do kategórie „lepšie ako denné kapely, ešte nie headliner“). Je to blbosť, ak sa pozeráme na texty z pohľadu prísnej logiky a ak nemiešame umenie a iracionálno. V tých ostatných prípadoch je to koláž premyslených textov alebo aj návod na život.

Dvanásť nových singlov sa objavilo pod obalom, na ktorom sa usmieva biela raja. Hlavným singlom albumu, ktorý získal právo prvého „releasnutého“ , sa stal Lux. Na videoklipe k tejto piesni sa podieľal i Marek Vašut, ktorý sa ukázal ako veľký fanúšik kapely. To, že Midi Lidi pokračujú v dobre našliapnutom chodníčku je jasné, no na albume si môžu dovoliť ešte viac elektronických setov ako na koncertoch. Takýmto takmer čistým elektro-setom je napríklad skladba Duch.

Album obsahuje jednu pomalú skladbu Koupalište tajemné, ktorá sa javí ako jedna z najsignifikantnejších na albume, no rovnako na ňu dosahujú rýchlejšie skladby Poď ven!, Volám, či Pokec s tátou.

CD Midi Lidi Give Masterpiece a Chance! je kvalitné a svieže, má v sebe dynamiku a humor – základné ingrediencie pre majstrovský kúsok.

midilidi

Interpret: Midi lidi
Název: Give Masterpiece a Chance!
Datum vydání: 15. 06. 2016
Vydavatelství: Indies Records
Hodnocení: 100 %

http://www.indiesrec.cz/alba/1342/give-masterpiece-a-chance/?idn=1


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mám svůj skromný život i svou skromnou tvorbu rád, říká publicista a fotograf Robert Rohál

rob rohal200Jeho ženy respektive ženy, které Robert Rohál fotí, vypadají vždy žensky, půvabně a přirozeně. I když jde vesměs o známé tváře, tak je nefotí v ateliéru. Jde o průzračně křehké fotky, které vznikly na ulici, v kavárně, v zákulisí nebo na jevi...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Colette Baron-Reid: Kouzelná mapa

200liNeuvěřitelná kniha, která v sobě skrývá fantazijní příběh, který vás chytne za srdce jen a pouze tam, kde má… a zároveň vám ukáže cestu ven z životních problémů. S podobnou kombinací žánrů jsem se jako čtenářka ještě nikdy nesetkala. „Když přijmete každé ...

Divadlo

Bella figura. Přehlídka komunikačních trapasů v Městském divadle v Brně

Bella Figura perexItalská povaha – stručná přehlídka po italské způsobu komunikace, kterou asi poprvé popsal fejetonista Bepe Severgnini. Ano, je to termín Bella Figura. Je obsažným názvem hry dramatičky Yasminy Rezy. V režii této autorky měla hr...

Film

MILENCI Z OPAČNÝCH STRAN VÁLKY

spojenci200Robert Zemeckis má na svém kontě mnohem zdařilejší tituly (upozorním aspoň na Forresta Gumpa), nežli jsou nyní uvádění SPOJENCI. Snadno postřehneme, že v dramatické konstrukci povrchní, klišovitý příběh, sepsaný scenáristou Stevenem Knightem, nedo...