Eurovize začala národním kolem se šesti finalisty

Eurovize začala národním kolem se šesti finalisty

Tisk

Eurovize16

V letošním roce se po deseti letech uskuteční národní kolo Eurovize, které dostalo název Eurovision Song CZ. Hned šestice umělců bude bojovat o hlasy fanoušků a poroty, které je můžou poslat do celosvětového finále v Lisabonu.

 

Toto národní kolo začíná právě dnes a mezi jeho finalisty patří Debbi, kapely Doctor Victor a Eddie Stoilow, Eva Burešová, Mikolas Josef a Pavel Callta. Jen jednomu z těchto interpretů se dostane té cti a bude bojovat v lisabonském finále.

Hlasovat budou nejen diváci, ale i mezinárodní porota složená z těch pravých odborníků. Konec hlasování bude 22. ledna. Česká televize samozřejmě připravila šestici soutěžních klipů, podle kterých můžete vybírat svého favorita. Chystá i přímý přenos finále v Lisabonu, který bude již potřetí moderovat Libor Bouček.

Eurovize14

Moderování Eurovize mě čeká potřetí a myslím si, že pro českého moderátora je to vlastně jediná možnost, jak se podílet na tak velké produkci a celoevropském přenosu. Eurovize je významná oslava hudby a velmi se na ni těším jako každý rok,” říká moderátor Libor Bouček.

Hlasování probíhá pouze pomocí mobilní aplikace, která je zcela zdarma. Po jejím stažení si v ní můžete prohlédnout klipy účastníků a samozřejmě jim i dát svůj hlas.

„Česká televize vítěze oznámí následující pondělí od konce hlasování, tedy 29. ledna a ihned s ním začne pracovat na celkové podobě vystoupení v soutěži Eurovision Song Contest 2018,“ říká pověřený kreativní producent Jan Potměšil.

Eurovize7

Určitě se dobře rozmyslete, komu nakonec svěříte svou důvěru. Jedná se totiž o velice prestižní soutěž a postup do finále bude pro každého z účastníků velkým úspěchem. V minulých letech nás reprezentovali Vašek Noid Bárta, Martina Jandová nebo Gabriela Gunčíková. Ale kdo pojede do Lisabonu letos? Na to si ještě budeme muset chvíli počkat.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Baletka Kateřina Voldánová: „Zahrát lišku nebo loupežníka je něco jiného, než pološílenou dívku.“

Katerina Voldanova 200Baletní studio Regina se nachází v Ústí nad Labem a jeho renomé stoupá díky paní ředitelce Regině Holubové Blažkové a velkému množství talentovaných tanečnic a tanečníků. Jednou z nich je Kateřina Voldánová, která po rolích v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Z nočního stolku 2

z nocniho stolku 200Napětí, emoce, dobrý příběh – asi kvůli tomu saháme po románech, které slibují splnění těchto atributů. Nakladatelé na obálkách hlásají, že jde o bestseller, thriller a podobně znějící nálepky. Na nočním stolku mám několik podobný...

Divadlo

Hledá se vrah

posledni vikend 200V české premiéře se ve Východočeském divadle v Pardubicích představila detektivní hra Agathy Christie Poslední víkend.

...

Film

Ranhojič v přestrojení

ranhojic perexVýpravnou historickou podívanou Ranhojič natočil německý režisér Philipp Stölzl podle stejnojmenného románu Noaha Gordona, známého též z českého překladu. Diváky zavádí do Ang...