Exodus rozpoutali peklo ve Futuru

Exodus rozpoutali peklo ve Futuru

Tisk

 30516363 1689331137823351 3639633463625121792 nExodus se rozhodně řadí mezi špičku toho, co může starý dobrý thrash metal nabídnout. Nemůžeme se proto divit, že do smíchovského klub Futurum přilákal slušnou porci lidí, kteří se přišli užít tyto legendární metalisty.

V roli předkapely se představili Savage Messiah z Angle, kteří ve svých řadách mají i českého basáka. Abych řekl pravdu tuhle kapelu vůbec neznám, takže ani má očekávání nebyla přehnaně velká. Jejich melodický heavy metal opravdu nebyl příliš mým šálkem čaje, a tak jsem tuto etapu koncertu spíše přetrpěl v očekávání hlavních hvězd večera. Přesto netvrdím, že se jedná o nekvalitní kapelu. Míra Sláma to umí s baskytarou v ruce pěkně rozjet a zpěvák David Silver si se svými fanynkami rovněž pěkně pohrává.

Natěšení na Steva “ Zetro“ Souzu a jeho partičku bylo ovšem příliš veliké. Už při čekání na tyto legendy thrash metalu se pražským Futurem ozývaly nadšené pokřiky. Když borci z Kalifornie vstoupili na pódium, rozjela se ihned parádní atmosféra hodná tohoto koncertu. Před pódiem i na něm se strhla neskutečná metalová bouře, která strhla každého fanouška v sále. Většina setlistu tohoto koncertu byla samozřejmě postavena na největších hitech, takže muselo dojít i na hity Bonded by Blood, Blacklist nebo Strike of the Beast.

Na pánech nebyl jejich skutečný věk vůbec vidět a přípomínali spíše mladíky v rozpuku. Jedno kytarové sólo střídalo druhé, bicí třeštily a rozjížděly plnou palbu a ve vzduchu bylo cítit pravého ducha thrash metalu. Pod stage se rozjízdělo nemilosrdné pogo, circle pity a někteří návštěvníci se nebáli ani zaplavat si na rukách ostatních.

V době, kdy Slayer ohlásili rozlučkové turné a i ostatní thrasmetaloví klasici už mají za sebou několik desítek let hraní, je každý podobný koncert zážitkem, který se u nás už nemusí opakovat. Kdo přišel ve čtvrteční večer do Futura rozhodně nelitoval, protože Exodus prostě umí předvézt pořádnou jízdu.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Organizátoři konference Symposium: „Letos jsme se hodně zaměřili na marketing, zdroje financování a obchod.“

symp200V Brně se bude 19. – 20. listopadu na Podnikatelské fakultě VUT konat podnikatelská konference Symposium. Ta návštěvníkům nabídne v sérii přednášek mnohé praktické informace. Přednášky upozorní na počítačové úskalí mladých podnikatelů, pomohou s přípra...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Potomci mlčení

potomci mlceni 200Už jen ten název a obal knihy s těhotnou ženou a Davidovými hvězdami na obalu mě jako  čtenáře příběhů zasazených do období druhé světové války nenechal klidnou. Téma vyrovnání se s událostmi roku 1945 - odsunem Němců -  je živé i po více než sedmdesáti ...

Divadlo

Může půl promile alkoholu zajistit šťastnější život?

Chlast perexMartin (Petr Stach), učitel dějepisu, Nikolaj (Jacob Erftemeijer), učitel psychologie, Peter (Tomáš Petřík), učitel hudby, a Tommy (Robert Jasków), učitel tělocviku, již dávno rezignovali na své plány a sny. Doběhlo je vyhoření.

...

Film

Falešně!

falesne  perexInvestiční bankéř Markus Føns je podezřelý z rozsáhlých investičních podvodů. Není tedy divu, že skončí za mřížemi. Podmínky jsou zde pro něj hrozné, a tak se uchýlí do samovazby ve zvláštním oddělení určeném těm nejopovrhovanějším věz...