Co je to sexy jazz rock? Přeci Dixseal!

Co je to sexy jazz rock? Přeci Dixseal!

Tisk

altSpojení slov jazz, rock, orchestra a sexy mi nikdy nešlo moc dohromady. Názor jsem ovšem změnila, když jsem poznala tuhle skupinku s kravatou v názvu - Dixseal. V první májový pátek se v útulné kavárně Loft konal jejich koncert s názvem Loft vol.2 aneb Sexy Jazz-Rock Orchestra opět v akci!

 

Dixseal je více než skupina parta kamarádů, kteří spolu hrají, mají se rádi a hlavně si ze sebe dělají srandu. Každý z nich má svou roli, kterou se prezentuje - Tuleň je manažer a také vazač kravatových uzlů, Karlos je alfa samec, Holda je specialista na dechovou hudbu ze Slovácka, kytarista Jiřík sexy idol, bubeník Gregy je Brňák, který působí jako jejich otloukánek, ale udává celé kapele rytmus. A na závěr nejupovídanější článek skupiny - baskytarista TomM - mistr blbnutí.

alt

Svůj neodolatelný koncert začali hitem Yes Sir That´s My Baby, který během chviličky rozzářil tváře přítomných a donutil je si aspoň podupávat. I když se tady občas zdálo, že levá strana skupiny neví, co dělá ta pravá, šlapalo jim to výborně. Jejich repertoár obsahuje především starší songy, které si upravují do svého aranžmá, například Manteca, Doodle Doo Doo nebo Canteloupe Island. Někde i trojice Tuleň, Karlos a Holda zpívá, jinde imponují svými sóly.

alt

 Koncert se opravdu snažil nabídnout divákům pořádný průřez žánry. Hned v úvodu se totiž představil hoper Půldolar aka Holda, aby přiměl lidi dát ruce nahoru a povolit se jednoduchému beatu, ve kterém si střihl píseň Black and Blue. Se svou troškou do mlýna se přidal i Karlos, který mu konkuroval osobnějším textem: „A já mám dneska narozeniny, proto vítám všechny z rodiny. A taky všechny, které mám rád. Nejsem hvězda, jsem váš kamarád.“ Pobavení to bylo příjemné, ale mnohem větším překvapením byla nestárnoucí píseň od Luise Armstronga What a Wonderful World v reaggea podání. „To vymyslel Tomáš na generálce.“ řekl mi koncertě Tuleň s tím, že se jim normální verze zdála ohraná. Luis se možná v té chvíli v hrobě obracel, ale posuďte sami, jak skvěle to znělo.

{youtube}ezxmRndXeDw{/youtube}

A co že tedy znamená ten přívlastek sexy? První byste to museli vidět sami a přesvědčit se. Ale jednoduše si myslím, že nikde jinde nenajdete kapelu, která takhle kroutí zadkem a pánví. K tomu se porůznu vlní, dělají opičky, hází úsměvy kam až jim oko dohlédne a navíc ještě stíhají hrát skvělou hudbu. A také k tomu mají Jiříka stylizovaného do Jona Bonjoviho, který nejen na plakátech ukazuje své vypracované tělo.

alt

Když se koncert pomalu chýlil ke konci, přišla skladba Mackie Messer, která se pyšní právě důmyslnou choreografií v kroucení zadky. To všechny rozesmálo a spolu s podmanivou a známou melodií vytvořilo naprosto pohodovou atmosféru. Ta se přes pomalejší Claire´s song udržela až do písně Tequila a přídavkových Ice cream či Lovers in Jeans, což zapříčinilo, že nikdo nechtěl, aby kapela přestala hrát. Bohužel po velkém potlesku museli odejít a lidé se s úsměvem rozešli domů.

alt

 

Loft vol.2 aneb Sexy Jazz-Rock Orchestra opět v akci!
Datum a místo konání:
4. května 2012 Loft, Zlín
Interpret: Dixseal
Žánr: sexy jazz-rock
Více informací: www.dixseal.com, www.facebook.com/Dixseal
Hodnocení: 99%

Zdroj foto: archiv kapely (Rudolf Karlík, David Mikulášek)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arch of Hell: „Pokud si chcete pořádně zablbnout, zapařit nebo i zaběhat, jsme pro vás ta správná volba!“

arch of hell 200Jednou z českých kapel vystupujících na festivalu Made of Metal jsou brněnští Arch of Hell. Vystoupí zde v sobotu od půl čtvrté odpoledne. Jak se těší a na co se můžete těšit, to prozradila Tereza Nesvatbová.



<...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Sluníčko Helena Illnerová hovoří o světle

Illnerova perexČeská fyzioložka a biochemička Helena Illnerová je i ve světě uznávanou autoritou v oboru chronobiologie. V knize s příhodným názvem Čas pro světlo se může čtenář ponořit do dobrodružství vědeckého výzkumu, ...

Divadlo

Líza Ďulínková se vrací na jeviště MdB – a opět to bude betálný!

my fair lady 200„Lady ze Zelňáku bude hitem“, „Mošův tah s My Fair Lady se zdařil na výbornou“ nebo „Stanislav Moša se už zařadil mezi naše přední muzikálové režiséry a v Lady to opět stvrzuje přesnou mírou nadhledu i dokonalým vedením herců k bezešvému p...

Film

Dcera divočiny zve do kina

Dcera divočinyHelena žije idylický život. Má milujícího manžela, krásnou dcerku, domov, stabilní práci. Ale má i tajemství. Jako dítě vyrůstala v divočině, naprosto odříznutá od světa, vychovávána svým tvrdým otcem tak, aby byla schopná přežít i v nejd...