Bublifuk jede plnou parou vpřed a boduje

Bublifuk jede plnou parou vpřed a boduje

Tisk

bubli200Nová komiksová revue Bublifuk úspěšně pokračuje v nastaveném kursu. Druhý díl nazvaný Plnou parou vpřed rozvíjí motivy všech kreslených příběhů z úvodního dílu. Opět se setkáváme s Fernandem a Stellou, kteří předbíhají dobu a tentokrát vynalézají ponorku. Zachrání tak vrcholné dílo Leonarda da Vinci. Autoři Jiří W. Procházka a výtvarník Vojtěch Šeda připravili na závěr práci pro všechny malé vynálezce: podle návodu Stelly a Fernanda si mohou vyrobit svůj vlastní periskop. Hravou formou si děti osvojí další technickou dovednost, což je pro ně v každé době velmi užitečné.

 


Rovněž Piráti na suchu autorů Kláry Smolíkové a Lukáše Fibricha úspěšně pokračují epizodou Zlatý ostrov. Karlos s Alfonsem a s mluvícím papouškem Krákorou si na pustém ostrově uspořádají vánoce. Mezitím ničemný kapitán Zkažený zub zjistí, kam se poděla truhlice s pokladem a tak se v dalším díle můžeme těšit na pokračování veselého příběhu.
V komiksu Jak se dělá komiks se tentokrát dozvíme, jak obléci komiksového superhrdinu. Klára Smolíková s Viktorem Svobodou nám prostřednictvím komiksomila, hlodavce Chlupa, vysvětlí, proč je důležité odlišit nějakým oděvním prvkem hlavního hrdinu od zbytku světa. Proto má Batman netopýří ouška, Obelix nosí pyžamové kalhoty a Superman běhá po venku v červených slipech. Komiksový hrdina musí být poznat na první pohled. Chlup na závěr svého výstupu zadává čtenářům malý kvíz. Mají správně přisoudit komiksovým postavám jejich poztrácené věci.
Píp & Půp autorů Martina Šinkovského a Ticha762 v roboškole tentokrát řeší příchod obávaného roboškolního roboinspektora CI.11.666, známého pod přezdívkou Reset . Píp a Půp opět zasahují ve prospěch svého robospolužáka Prďocha. Humorné nápady obou autorů zcela jistě potěší své fanoušky. Už se moc těším na další pokračování.
Také komiksový seriál Zelený vlk, který píše KIMEA a kreslí Karel Jerie, pokračuje úspěšně příběhem vlka Velkého bratra. Vlk zachránil lid Compostely tím, že překonal strach a sežral obřího osla, který zavalil vstupní bránu města. Osel mu však zůstal ležet v žaludku a celý zezelenal. Na pomoc mu přiletěl Aviž z vlčí planety Venuše. Poradil vlkovi, aby se pro pomoc vydali do třetího města, kde mají lék na toto trápení. Vlk musí překonat své ego a poznává, že všechna sláva je jen polní tráva. Už se těším na další pokračování, kde budou muset oba hlavní hrdinové uhádnout hádanky a překonat nástrahy, které pro ně připravili král Slunce s královnou Lunou.

bubli


Tomáš Prokůpek nás opět provede historií komiksů pro děti v jednostránkovém přehledu nazvaném Prakomiksy. Tentokrát jsou prakomiksy věnovány výtvarníkovi Josefu Ulrichovi, který jako první použil v komiksech pro děti bubliny. Patřil k prvním českým ilustrátorům románů Karla Maye. A hned na další stránce připravila Bára Buchalová druhé číslo Dikobrazu, v němž představuje výtvarníka Zdeňka Hofmana a Toma Pekárka. Tento kreslený humor musí potěšit jak děti, tak dospělé. Ti si mohou připomenout starý dobrý časopis kresleného humoru a vypečených fórků Dikobraz.
Tři mušketýři, které volně podle předlohy světoznámého spisovatele Alexandra Dumase překreslil do komiksové podoby Petr Kopl, pokračují druhou kapitolou nazvanou „První dojem“. Hlavní hrdina D´Artagnan dorazí do Paříže a uchází se o místo u královských mušketýrů. Vzhledem ke ztrátě doporučujícího dopisu se mu však prozatím toto přání nesplní. Ale snad už v příštím díle?
Hilfréd Hubertus Babočka, výmysl Tomáše Kučerovského, rovněž nabízí poutavou zábavu. Sourozencům Péťovi a Péti vypráví jejich zábavný a tajemný strýc Babočka příběh o uneseném lordovi a o svém úhlavním nepříteli hraběti Soplowském. Co by si strýc nevymyslel, aby děti zabavil!
Trampoty principála Piškoty pro nás píše Jiří Walker Procházka a kreslí Petr Šrédl. Cirkus Piškota se v něm změní v nouzi na létající cirkus a jako v každém správném pohádkovém příběhu všechno dobře dopadne.
Na zadní obálce opět najdeme Knihomola Bubu. Tentokrát se stává superhrdinou a svou chytrostí zachraňuje národní knihovnu před zloději cenných knih. Příběhy na námět Ondřeje Buchala kreslí Bára Buchalová.
Celá komiksová revue mě velmi baví. Všechny příběhy jsou zábavné, vtipné, výtvarně přitažlivé. A tak už se těším na další díl, který by měl vyjít v červnu 2016 pod názvem Vstup na vlastní nebezpečí. Autorům přeji, ať je jejich práce těší, stejně jako nás těší čtení komiksů.
Hodnocení: 100 %

Název: Bublifuk 2 – komiksová revue pro holky a kluky  
Editor:     Klára Smolíková
Žánr: komiks
Nakladatelství: Triton Praha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 32
Zdroj foto: Triton Praha

http://komiksbublifuk.cz/

( 3 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jirka Hadaš: „Mám vždy velkou radost, když s námi děti blbnou a řádí a jsou spokojené.“

hadas perexZanedlouho se bude v Amfíku Bukovina u Uherského Hradiště konat velká akce pro děti – Pigyáda. Na ní se objeví dětmi oblíbený kouzelník Jirka Hadaš, který je velmi dobrým kamarádem s prasátkem Pigym. Neváhali jsme proto a položili mu několik ot...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Anketa SUK – Čteme všichni letos po dvacáté

 alt 4. duben 2012 patřil knihám. Večer jsme mohli sledovat v přímém přenosu předávání cen Magnesia Litera, ale již dopoledne se vyhlašovaly ceny soutěže o nejoblíbenější knihy pro děti „SUK – Čteme všichni 2011“. Sál Boženy Němcové na Str...


Literatura

Moudrost zvířat

moudrost zvirat200V únoru vydalo nakladatelství XYZ publikaci Virginie Morellové Moudrost zvířat s podtitulem Jak zvířata myslí a co cítí. Pojďme se tedy podívat pod pokličku experimentů a nahlédnout do tajemné zvířecí říše!

Divadlo

V Tramtarii se tygrů nebojí

altV nezávislém olomouckém Divadle Tramtarie se 16. května konalo představení inscenace ...a za Tracym tygr. Jednalo se o předposlední podání této hry v sezóně, a nejen proto bylo vyprodáno.

 

...

Film

Film Indián zverejňuje oficiálny trailer! Hviezda komédie Karel Roden tvrdí, že hlavnými kritikmi filmu sú diváci!

Indian 200„Jediní, ktorí majú právo súdiť film, sú diváci!“ vyhlásil herec Karel Roden, ktorý je hviezdou filmu Indián. Tvorcovia pripravovaného projektu producenti Patrizio Gente, Vladimír Kriško a režisér Tomáš Svoboda dnes zverejnili oficiálny trailer! Na...