Vydejte se na výlet za šiframi

Vydejte se na výlet za šiframi

Tisk

vylety za siframi200Vydavatelství CPress vydalo netradičního turistického průvodce nazvaného Výlety za šiframi tentokrát zaměřeného na Prahu a Středočeský kraj.

 

 

 

Knihu dal dohromady kolektiv Cryptomanie, což je společnost zamřující se na rozvoj pracovních týmů i jednotlivců s využitím nových a netradičních metod. Šifrovací hry jsou tudíž jejich denním chlebem a jsou to profesionálové v tomto oboru. Výlety za šiframi jsou v prvé řadě interaktivní – k samotnému hraní je potřeba jak kniha samotná, tak chytrý telefon nebo tablet s připojením k internetu.

Úvod knihy je velmi praktický – srozumitelnou formou vás naučí, jak knihu používat, jak pracovat s mobilní aplikací a dotkne se také základů luštění šifer. Dále následují celkem tři hry s názvy Cibulka plná romantiky, Mikulášovy patálie a Plnou parou vpřed. U her nechybí údaje o délce a náročnosti, mapy a důležité popisy typu co si vzít s sebou a podobně. Následují samotné úkoly, kde už vás vede i aplikace a potrápíte si mozkové buňky. Závěr jednotlivých her je malou turistickou příručkou – nabízí fotografie a popis míst, která můžete navštívit v okolí.

Výlety za šiframi představují něco jiného, něco nového a neotřelého a jde o skvělý způsob, jak děti nadchnout jak k turistice, tak například ke geocachingu nebo obecně k řešení různých šifer a hádanek. Jednotlivé úkoly vypadají opravdu nápaditě, neopakují se a řešení vychází z různých principů.

Jsem ráda, že vznikla taková publikace a těším se, až se někam vydáme s vlastními dětmi. Ale na to, že chtě nechtě dělá kniha reklamu komerční firmě Cryptomania, jde o velmi drahou záležitost – kniha samotná má pouhých 104, k hrám ji nutně potřebujete a její doporučená cena je 499 korun. Představa, že si člověk zkompletuje tyto průvodce, jež může po absolvování her vyhodit, je z mého pohledu nereálná. Ale jak se říká, každá sranda něco stojí.

vylety za siframi

Výlety za šiframi: Praha a Středočeský kraj
Autor: kolektiv Cryptomania, Jan Pohunek
Žánr: pro děti
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2017
Počet stran: 104
Hodnocení: 80 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martina Boledovičová: „Tradice nám poskytují řád a nikdy neztratily platnost.“

Martina Boledovicova200Martina Boledovičová je zakladatelka nakladatelství Smart Press, matka jedné dcery a tří synů. Stála u vzniku mnoha projektů a zajímavých knižních titulů, mezi které patří mimo jiné Tradináře. Nápad na tuto edici přišel ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Inspektor Rebus naposledy?

200 rebusPrý ano, prý Poslední rébus je také posledním případem inspektora Rebuse z Edinburghu. Do důchodu mu zbývá deset dnů. Pak přijde fůra volného času, zatím skorodůchodce neví, co si s ní počne. Teď probírá nevyřešené případy a předkládá je své kol...


Literatura

Poslední útěk Adama Drechslera

Poslední útěk Adama Drechslera

Veřejně známý intelektuál a spisovatel Adam Drechsler tuší, že brzy podlehne vážné nemoci, a vypraví se na svou posled...

Divadlo

Studenti Divadelní fakulty JAMU se vydali za Hamletem současnosti

hamlet 200V kulisách současné Kodaně se setkává pět mladých lidí. Podobají se Shakespearovým postavám? Variace na téma Hamlet now s průnikem do naší bezprostřední reality. To vše představuje tematické okruhy autorské inscenace Být i nebýt 11.21, jejíž pre...

Film

Režisér a scenárista Jiří Mádl právě dotočil svůj dosud největší film Vlny

vlny2 (2)Napínavé dobové drama z konce šedesátých let natáčel Jiří Mádl podle vlastního scénáře, teď snímek míří do postprodukce. Příběh dvou bratrů, jejichž filmový osud se protne se skutečnými událostmi kolem skupiny korespondentů mezinárodní redakce Českos...