Žhavý led – další oddechovka od královny červené knihovny

Žhavý led – další oddechovka od královny červené knihovny

Tisk

zhavy led 200V říjnu vydalo nakladatelství Motto knihu žádané americké autorky Nory Robertsové Žhavý led. Pokud máte náladu na oddechové čtení s pořádnou dávkou romantiky, kde ale nechybí i akce, napětí a exotika, máme tu knihu přesně pro vás!

 

 

Nora Robertsová (1950) po studiích pracovala patnáct let v reklamě a public relations. Potom se rozhodla věnovat se psaní, a to jí přineslo ohromný úspěch. Tato vynikající spisovatelka je laureátkou mnoha literárních ocenění a autorkou řady světových bestsellerů. Žije v Marylandu.

Na první pohled jistě zaujme exoticky laděná obálka s horoucím nádechem romance. Rovněž název, Žhavý led, který je vlastně protimluvem, nabízí možné nastínění děje. A ne, nemýlíte se, v této knize najdeme dva mladé lidi, muže a ženu, z naprosto odlišných světů. Jak to asi dopadne? Jsme v žánru červené knihovny, takže otázkou nebude, zda se dají dohromady, ale kdy a jak.

Douglas Lord je šarmantní zlodějíček, který při útěku před svými bývalými komplici narazí na Whitney McAllisterovou, krásnou a bohatou slečnu z vyšší společnosti. Ti dva by snad nemohli být rozdílnější, ale přesto se nakonec společně vydávají na cestu za pokladem, která je dovede až na cizokrajný Madagaskar. Budou muset čelit nástrahám cizí země, ale taky partě zabijáků. Jak to asi všechno dopadne?

A pak, Whitney vždycky věřila, že člověk má využít toho, v čem vyniká. Doug rozhodně tu svou „práci“ dělal dobře. Sukničkář? To možná byl. Ale takový roztomilý amatér. To jí vrásky nedělalo. Přitahoval ji tím, zvlášť když se s ní právě nehádal. Tělesnou schránku věci dokázala zvládnout. Ale přece… Když si vzpomněla, jak dráždivě na dosah měla tehdy ráno jeho rty. Jak je zatoužila ochutnat… (str. 71)

Žhavý led nepatří mezi typické knížky Robertsové a nedokážu přesně určit, čím to je, ale je to tak. Nicméně to nic neubírá na faktu, že jde o pohodové romantické čtení s neuvěřitelnou akční zápletkou, které přečtete klidně na jeden zátah. A určitě si u toho odpočinete a pročistíte hlavu. A o to přeci jde!

zhavy led

Název: Žhavý led
Autor: Nora Robertsová
Žánr: červená knihovna
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 300
Hodnocení: 80 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Básník Michal Talo: „Chcete-li vydat knihu, musíte si být jistí“

rok vepre michal 200Několik zvídavých otázek jsme položili mladému básníkovi Michalu Talo, který je autorem originální a osobité poezie skrývající se ve sbírkách Perly sviním, Jinak řečeno a Rok vepře

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Oxfordská detektivka: V temnotě

v temnote 200Nadějná britská autorka Cara Hunterová si přede dvěma lety vydobyla renomé debutem Někdo blízký a v dubnu jsme pod značkovou lodí nakladatelství Host mohli začíst do druhého dílu série, s úsečným názvem V temnotě.

...

Literatura

Sklo, to jest Křehká krása

krehka krasa200Nakladatelství Cosmopolis vydalo v červnu poutavý románový příběh Křehká krása německé autorky Petry Durst-Benningové. Jedná se o příběh tří nebojácných osiřelých sester na pozadí sklářského průmyslu v Německu 19. století.

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

Rosemary má děťátko – hororová klasika, která nezklame
ImageKam až sahá láska matky k dítěti? Je pro něj schopna obětovat i svůj život? Klasika mezi filmovými horory s příznačným názvem Rosemary má děťátko vychází začátkem února na DVD.

...